Χολέμπας: «Μπορούμε να προκριθούμε»

Χολέμπας: «Μπορούμε να προκριθούμε»

Εφικτό θεωρεί το σενάριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League για τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Χολέμπας.

Ο Γερμανός αμυντικός, ο οποίος μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και μίλησε για την παρουσία του στους Πρωταθλητές Ελλάδας, την πορεία της καριέρας του, αλλά και τις «μάχες» απέναντι στην Ντόρτμουντ για το Champions League.

Αρχικά ο «Χολέβας» αναφέρθηκε στην… ελληνοποίησή του: «Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς πότε τελειώνει. Πρέπει να μιλήσω με τους υπεύθυνους. Πιστεύω όμως ότι σε δύο εβδομάδες όλα θα είναι εντάξει. Μου είπε ο πατέρας μου να πάω στα Τρίκαλα, γιατί έπρεπε να γίνει εκεί η διαδικασία. Πριν από περίπου πέντε με έξι μήνες. Έπρεπε να πάω μόνος στα Τρίκαλα για να πάρω τα χαρτιά μου».

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παρατήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 18 ετών και να δουλέψει ως εργάτης σε εργοστάσιο παραγωγής μικροτσίπ, ανέφερε: «Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Έπρεπε τότε να πάρω μία απόφαση, γιατί γεννήθηκε η κόρη μου. Δουλειά ή ποδόσφαιρο; Οπότε επέλεξα τη δουλειά. Ήμουν 18 ετών. Δούλευα σε ένα εργοστάσιο με βάρδιες, πρωί – βράδυ».

Όσο για την απόφασή του να… επιστρέψει, δήλωσε: «Έβλεπα στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία τους φίλους μου που παίζαμε μπάλα μαζί από παιδιά και έλεγα ότι είμαι καλύτερος από αυτούς. Ήταν τα παιδιά από την πόλη μου. Ο ένας έπαιζε στην Άουγκσμπουργκ και ο άλλος στην Βόλφσμπουργκ. Το είχα πάντα στο μυαλό μου το ποδόσφαιρο και εκείνος που με παρακίνησε ήταν ένας θείος μου στη Γερμανία. Άρχισα να παίζω από τις μικρές κατηγορίες πάλι, τη στιγμή που οι φίλου μου ήταν στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Εγώ έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή. Από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες».

Αναφορικά με τους στόχους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τόνισε: «Γενικά μπορούμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Το είδαμε άλλωστε. Φάγαμε ένα χαζό γκολ με τη Μαρσέιγ, αλλά γενικά έχω αυτή την αίσθηση γιατί μπορούμε να είμαστε στους στόχους μας με τα παιχνίδια που κάναμε».

Για τα παιχνίδια κόντρα στην Πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ντόρτμουντ, σχολίασε: «Δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ. Χαίρομαι μάλιστα πάτα πολύ που θα παίξω στην έδρα τους, γιατί ο Σβεν Μπέντερ είναι φίλος μου. Μιλάμε συχνά μέσω ίντερνετ».

Για το αν οι Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα με στόχο τη νίκη, απάντησε: «Οπωσδήποτε θέλουν να κερδίσουν, όπως το θέλουμε κι εμείς. Θα γίνει σκληρό παιχνίδι. Όλα παίζονται και όλα μπορούν να γίνουν στον όμιλοι που βρισκόμαστε. Δεν έχει σημασία πώς λένε τον αντίπαλο. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι τώρα η Άρσεναλ, όπως και η Μαρσέιγ δεν πάνε καλά στο πρωτάθλημά τους. Αυτό που ήταν πολύ άσχημο για εμάς ήταν ότι το πρώτο επίσημο ματς το δώσαμε στο Champions League».

Σε ερώτηση αν προτιμά να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση του Champions League ή να… πέσει στο Europa League: «Πιστεύω ότι δεν σκέφτεται κανείς στην ομάδα έτσι. Για μένα είναι εφικτό να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League».



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved