Μαθία: «Υπήρχαν προβλήματα από το ξεκίνημα»

Μαθία: «Υπήρχαν προβλήματα από το ξεκίνημα»

Για την σύντομη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Εδουάρδο Μαθία στην εφημερίδα «Sportday».

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, ο οποίος παρέμεινε στο επιτελείο των πρωταθλητών Ελλάδας μόλις για τέσσερις μήνες, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν μετάνιωσε για τίποτα στο σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε ότι μπορεί εκείνος ν’ αποτελεί πλέον παρελθόν από τον σύλλογο, τα όποια προβλήματα ωστόσο, διαπίστωσε ότι υπάρχουν στους «ερυθρόλευκους», παραμένουν…

Παρακάτω ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη του 37χρονου Ισπανού…

Ποιες ήταν οι ακριβείς αρμοδιότητές σας στον Ολυμπιακό;

«Ήμουν τεχνικός διευθυντής, σύμβουλος του Δ.Σ. σε τεχνικά ζητήματα. Δεν ήμουν εκτελεστικό στέλεχος και, όπως το συμβόλαιό μου ρητά ξεκαθάριζε, τα καθήκοντά μου εστίαζαν σε προώθηση προτάσεων σχετικά με ποδοσφαιρικές στρατηγικές, τον εντοπισμό ποδοσφαιριστών για την ενίσχυση της ομάδας, την ανάπτυξη του scouting, την οργάνωση του club και τέλος την εξέλιξη των Ακαδημιών. Η ευθύνη για την υλοποίηση των προτάσεων και των τελικών αποφάσεων άνηκε στο Δ.Σ. και στον πρόεδρο».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αρμοδιότητές σας ποια ήταν το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο σας για τον Ολυμπιακό;

«Με απασχολούσε ιδιαίτερα η ανταγωνιστικότητα της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια διοργάνωση όπου επιβάλλεται να συμμετέχεις με φιλοδοξία. Σίγουρα είναι τιμή η συμμετοχή, αλλά πρέπει κι η συμμετοχή σου να αποτελεί τιμή για τη διοργάνωση. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με γνώμονα τις οικονομικές απολαβές. Συνεπώς, τα πλάνα μου αφορούσαν τη συνεχή εξέλιξη μέσω της αύξησης της ποιότητας και μείωση της ποσότητας του ρόστερ, προσθέτοντας συνεχώς σε αυτό ενέργεια κι ανανεώνοντάς το προκειμένου να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε σε υψηλά στάνταρ την απόδοση της ομάδας.

Γι' αυτό ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα επαρκές δίκτυο scouting προκειμένου να εντοπίζουμε ποιότητα όσο το δυνατόν νωρίτερα αντί να λειτουργούμε μυωπικά, φέρνοντας στην ομάδα υπερεκτιμημένους και μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Επίσης, με ενδιέφερε ιδιαίτερα η ελληνική αγορά. Η ανάπτυξη των Ακαδημιών κι η συνεχής ένταξη νεαρών ταλαντούχων Ελλήνων ήταν ένα σημείο-κλειδί στο στρατηγικό πλάνο. Γιατί θα έπρεπε να κοιτάμε στο εξωτερικό αν πρώτα δεν ελέγχαμε την Ελλάδα; Το scouting είναι ευθύνη, όχι ταξιδάκια αναψυχής. Επιπρόσθετα, η αύξηση της λογιστικής αξίας της ομάδας ήταν μέρος της στρατηγικής μου ως μέρος του football management. Όταν η συγκεκριμένη αξία αυξάνεται, τότε η απαιτούμενη επένδυση μειώνεται, επειδή πλέον διαπραγματεύεσαι με δικά σου περιουσιακά στοιχεία».

Ποια ήταν τα προβλήματα που προέκυψαν στη θητεία σας στον Ολυμπιακό; Τι πήγε λάθος;

«Η επαγγελματική μου νοοτροπία συνάντησε αρκετές δυσκολίες από την αρχή. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, άλλωστε ο Ολυμπιακός, όντας ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έχει τη δυνατότητα να κρύβει τα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο».

Κατηγορηθήκατε γιατί δεν κάνατε ούτε μία πώληση

«Κάτι δηλαδή που ούτε καν οριζόταν στις αρμοδιότητες που μου ανατέθηκαν και ρητά ξεκαθαριζόταν στο συμβόλαιο που υπογράψαμε! Σε κάθε περίπτωση, κι ως γενική παρατήρηση από την εμπειρία μου, το κλειδί για να πουλήσεις είναι να αγοράζεις σωστά. Είναι καλύτερο να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή που θα γίνει όνομα από το να φέρεις ένα όνομα και το μόνο που θα έχεις τελικά αγοράσει θα είναι η υπενθύμιση του ποδοσφαιριστή που κάποτε ήταν».



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved