«Κάποιοι μπήκαν για προπόνηση»

«Κάποιοι μπήκαν για προπόνηση»

Ιδιαίτερα… καυστικός ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας για την αγωνιστική νοοτροπία των παικτών του, μετά το τέλος του ματς με τον Άρη.

Στην λανθασμένη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του και την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του, στάθηκε στις δηλώσεις του, ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη. Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα, επεσήμανε χαρακτηριστικά, πως κάποιοι από αυτούς μπήκαν στο γήπεδο για… προπόνηση.

«Η αλήθεια είναι ότι θέλω να πω άλλα λόγια, άλλα η αντίπαλος ομάδα μπήκε δυο φορές στην περιοχή μας και πέτυχε δύο γκολ. Είναι πολύ δύσκολο όταν αμυντικά δεν λειτουργούμε σωστά και αυτό δεν μας δίνει τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Είναι απίστευτο όταν 2-3 παίκτες λείπουν λόγω κούρασης, να μην συνεχίζουμε όπως είχαμε πει. Το να λείπει ένας παίκτης 35 ετών και να μην υπάρχει άμυνα μετά. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι προπονήσεις και ότι τις ευκαιρίες τις χάνουν οι ίδιοι. Είμαστε επαγγελματίες και είναι δυστύχημα να μην δίνεις την πιθανότητα στην ομάδα να κερδίσει από δικά σου λάθη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Έχει επαναληφθεί αρκετές φορές», είπε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ, ενώ μιλώντας για τις δικές του ευθύνες, ξεκαθάρισε:
«Βεβαίως όταν υπάρχει μια ήττα ο προπονητής είναι ο πλέον υπεύθυνος, αλλά όλοι αυτοί που δεν έπαιξαν σήμερα, ήταν επειδή δεν ήταν 100% έτοιμοι. Όμως είναι ξεκάθαρη η διαφορά κάποιων με κάποιων άλλων»
Στη συνέχεια ο Χιμένεθ, αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας των τριών αρχηγών της ΑΕΚ, στην ενδεκάδα: «Αυτό που έχω ξεκάθαρο, είναι το ποιοι πρέπει να παίζουν. Και αν δεν είναι έτοιμοι δεν γίνεται. Θα ήθελα να υπολογίζω σε Λύμπε, Δέλλα και Καφέ, αλλά αυτοί είναι στο τέλος καριέρας τους. Όποτε λείπουν κάτι συμβαίνει στην ομάδα» και επεσήμανε πως το πρόβλημα της ομάδας σήμερα ήταν η αμυντική γραμμή:
«Σήμερα το πρόβλημα μας ήταν καθαρά η αμυντική γραμμή. Αναφέρομαι στην αμυντική λειτουργία.  Έχω πει ότι έχουμε κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες και κάποιοι άλλοι μπορούν να καταλάβουν ότι χωρίς αυτούς χάνουν την αξία τους. Η λύση είναι μια. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παρακαλάμε να μην χάνουμε ποδοσφαιριστές που πρέπει να έχουμε στην 11άδα».
Για το αν οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα, ήταν απόλυτα έτοιμοι, είπε:
«Ναι ήταν έτοιμοι, αλλά είναι κάτι διαφορετικό το να μην καταλαβαίνουν όταν μπαίνουν ότι παίζουν με τον Άρη και όχι για προπόνηση. Δεν πρόκειται να μιλήσω  προσωπικά, ούτε να θάψω κανέναν, αλλά τα λάθη που κάναμε και στο προηγούμενο και στο σημερινό ματς, ήταν τραγικά. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι», ενώ για τους Μίτσελ και Ματέος:
«Σίγουρα δεν ήταν 100% έτοιμοι. Αν ήταν ίσως να μην ήταν στην ΑΕΚ. Αν δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τον Δέλλα και τον Λύμπε, πρέπει να βάλουμε κάποιους άλλους στη διαδικασία του παιχνιδιού. Αυτό γίνεται τον Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο και όχι με μπαλώματα».
Σε ερώτηση για το αν είναι ανταγωνιστικό το ρόστερ χωρίς τους Λυμπερόπουλο, Δέλλα και Καφέ, τόνισε: «Είναι ανταγωνιστικοί, αλλά είναι πιο ανταγωνιστικοί όταν παίζουν και αυτοί μαζί. Ο Δέλλας είναι τραυματίας, ο Λυμπερόπουλος παίζει συνέχεια, ο Καφές έκανε στην Ξάνθη ένα μεγάλο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό έπαιξε σωστά. Αλλά πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι. Αν δεν είναι στο 100% δεν μπορώ να τους χρησιμοποιώ. Είναι τόσο σημαντικοί που ξέρουν πότε είναι έτοιμοι. Τεράστιοι παίκτες», ενώ για τη χρησιμοποίηση του Αραμπατζή: «Τον Σάχα δεν είχα... όρεξη να τον βάλω να παίξει σήμερα. Δεν είχα διάθεση, γιατί θεωρώ τον Αραμπατζή εξίσου καλό τερματοφύλακα».

Για το αν είναι ενήμερος ότι η διαφορά στη βαθμολογία, παίζει ρόλο για τα πλέι οφ: «Είμαι πλήρως ενημερωμένος από την πρώτη μέρα, για ό,τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα».
Σε ότι αφορά τη μη χρησιμοποίηση του Λεονάρντο, που ήταν πιο ξεκούραστος:
«Παίζουν έντεκα, όχι παραπάνω και επέλεξα τους Σκόκο και Μπερνς για τα άκρα. Ο Σκόκο ήταν 100% έτοιμος και ο Μπερνς είναι ένας γρήγορος παίκτης», ενώ τέλος για το πώς θα είναι ανταγωνιστική η ΑΕΚ από το καλοκαίρι και μετά, χωρίς να στηρίζεται σε 35άρηδες, κατέληξε: «Πρέπει να φέρουμε παίκτες που να προσφέρουν από τον Ιούνιο. Και όχι να πρέπει να ψάχνουμε απελπισμένα παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις θα συνεχίσουν. Αλλιώς θα χρειαστούν πολλά χρήματα. Κυρίως για τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο. Την ΑΕΚ δεν την βλέπω χωρίς αυτούς».



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved