«Ρυθμιστής» ο Μοντέστο με ΑΕΚ

«Ρυθμιστής» ο Μοντέστο με ΑΕΚ

Τα πλάνα του για το ντέρμπι του Σαββάτου (15/10) με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα προχωρήσει, αναγκαστικά, σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βασίλη Τοροσίδη και Λιούμπομιρ Φέισα, οι οποίοι επιστρέφουν τραυματίες από τις εθνικές τους ομάδες, με αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός του «τσινγκούρι» να έχει γίνει… άνω κάτω. Οι δύο απουσίες, προκαλούν ένα… ντόμινο σκέψεων στον Ερνέστο Βαλβέρδε για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 6η αγωνιστική, στις οποίες «ρυθμιστής» είναι ο Φρανσουά Μοντέστο.

Τα σενάρια για Μοντέστο

Το… πολυεργαλείο από την Κορσική θεωρείται, από τον 47χρονο προπονητή, ως παίκτης «κλειδί» στον σχεδιασμό της αρχικής ενδεκάδας, μια και μπορεί να καλύψει τόσο το δεξί άκρο της άμυνας, όσο και τη θέση του αμυντικού μέσου. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Γάλλος άσος πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας και το μόνο… ερωτηματικό είναι ο ρόλος που θα που θα πάρει από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το κυριότερο σενάριο αναφέρει πως ο έμπειρος αμυντικός θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Τοροσίδη. Βέβαια, στην συγκεκριμένη θέση υπάρχει και η επιλογή του Γιάννη Μανιάτη. Ο Έλληνας άσος, προέρχεται από τραυματισμό και υπολογίζεται πως από την Τρίτη (11/10) θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς και θα θέσει εαυτόν στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο, οι πιθανότητες να βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του Ισπανού είναι ελάχιστες, μια και έχει χάσει πολλές προπονήσεις και δεν είναι στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης.

Αν πάντως, επιλεχθεί από τον «τσινγκούρι» για το δεξί άκρο της άμυνας, περνάμε στο δεύτερο… σενάριο για τον Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος θα… μετατοπιστεί στα χαφ δίπλα στον Πάμπλο Ορμπάιθ, ως… αντί-Φέισα. Τότε ο Κορσικανός θα αναλάβει ανασταλτικό ρόλο, με τον Ισπανό άσο να κινείται λίγο πιο μπροστά, έχοντας εντολές να παίρνει την πρώτη μπάλα από την άμυνα και να την προωθεί στην επίθεση.

Η «μάχη» του κέντρου

Ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η «τριάδα» που θα «κλείσει» την μεσαία γραμμή. Αν μείνουμε στο… δεύτερο σενάριο για τον Γάλλο αμυντικό, τότε θα μείνουν στον πάγκο οι Άριελ Ιμπαγάσα και Ζαν Μακούν, μια και θα προτιμηθεί ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος θα παίξει πίσω από τον επιθετικό που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Αν λάβουμε υπόψη το… πρώτο σενάριο, που έχει τον Φρανσουά Μοντέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, τότε στην μεσαία γραμμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πάμπλο Ορμπάιθ, Ζαν Μακούν και Νταβίντ Φουστέρ, με τον Άριελ Ιμπαγάσα να παραμένει στον πάγκο. Ο Αργεντίνος στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας, καθώς παρουσίασε σημάδια κόπωσης, ενώ ακολουθεί και το σημαντικό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Champions League με την Ντόρτμουντ στο «Γ. Κααϊσκάκης».

Μάλιστα, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην αναμέτρηση του Παγκρήτιου Σταδίου, κόντρα στον Εργοτέλη, όπου ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έμεινε στον πάγκο, μια και ακολουθούσε η αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο «Emirates» και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια, το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει διαφορετική… βαρύτητα από την αναμέτρηση με τους Κρητικούς.

Όσον αφορά τώρα στην μεσαία γραμμή, σε περίπτωση που προτιμηθούν οι Ορμπάιθ, Μακούν και Φουστέρ, ο Βάσκος μέσος θα είναι ο «καθαρός» αμυντικός μέσος, με τον Καμερουνέζο και τον Ισπανό να κινούνται πιο μπροστά, με στόχο να δημιουργήσουν το παιχνίδι των Πειραιωτών από τον άξονα.

Το ερωτηματικό... Τζεμπούρ

Αναφορικά με την τριάδα της επίθεσης, στο δεξί άκρο αναμένεται να επιστρέψει ο Τζαμέλ Αμπντούν, με τον Κέβιν Μιραλάς να… ενεργοποιείται από τα αριστερά και στην κορυφή θα είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ωστόσο, ο τελευταίος βρίσκεται στην Αλγερία, μια και έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, κάτι που φέρνει μερικές… επιφυλάξεις.

Ο Αλγερινός άσος, παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες ως τραυματίας από τα Μέσα της χώρας του, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για τον αγώνα της Κυριακής (9/10, 22:30) απέναντι στην Κεντρική Αφρική για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ραφίκ Τζεμπούρ, την τελευταία φορά που μετείχε στην αποστολή των «αλεπούδων της ερήμου», τον Αύγουστο, επέστρεψε τραυματίας. Πάντως, ο έμπειρος άσος σε επικοινωνία που είχε με το τεχνικό τιμ της ομάδας του Πειραιά, υποστήριξε πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Οι σκέψεις για Μόνχε, Ζαραδούκα

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελούν και οι Βιθέντε Μόνχε και Γιάννης Ζαραδούκας. Ο Αργεντίνος άσος μετέχει την τελευταία εβδομάδα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Έλληνα αμυντικό να βρίσκεται στην αποστολή. Ο διεθνής άσος, θα κάνει την Τετάρτη (12/10) την πρώτη του προπόνηση ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μια και δεν θα ταξιδέψει στην Γεωργία, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών για το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα».

Η πιθανή ενδεκάδα

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι σενάρια και τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ελάχιστες φορές έχει… ακολουθήσει τα σενάρια που αναφέρονται στον Τύπο. Αν θέλουμε πάντως να κάνουμε μία… προσπάθεια στα πλάνα του, τότε κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Φράνκο Κοστάντσο.

Ο Φρανσουά Μοντέστο θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Χοσέ Χολέμπας το αριστερό, με τον Ιβάν Μαρκάνο να… αποτελεί την εναλλακτική, αν και δεν θα πρέπει να λησμονούμε το γεγονός πως ο Ισπανός έχει ξεκινήσει σε όλες τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Στην μεσαία γραμμή, ο Πάμπλο Ορμπάιθ θα είναι ο αμυντικός μέσος, έχοντας πιο μπροστά του τους Ζαν Μακούν και Νταβίντ Φουστέρ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Τζαμέλ Αμπντούν, με τον Κέβιν Μιραλάς να… προορίζεται για το αριστερό άκρο. Στην κορυφή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Ράφικ Τζεμπούρ.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved