Παίρνει το... όπλο του ο «στρατιώτης» Μοντέστο

Παίρνει το... όπλο του ο «στρατιώτης» Μοντέστο

Με την ατυχία τους τα ‘χουν στον Ολυμπιακό, καθώς είδαν – για μία ακόμα φορά – ένα βασικό στέλεχος της ενδεκάδας τους να τραυματίζεται με την Εθνική και ουσιαστικά να τίθεται νοκ άουτ ενόψει της συνέχειας.

Ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη στα πλευρά θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δεκαπέντε μέρες δημιουργώντας μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο 47χρονος Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ποντάριζε πολλά στην παρουσία του «Τόρο» στα ματς με ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αλλά και με Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Champions League, καθώς ο διεθνής μπακ είχε βρει τα… πατήματά του μετά το κάπως «μουδιασμένο» ξεκίνημα φέτος.

Ο Τοροσίδης είχε δύο «κολλητές» εντυπωσιακές εμφανίσεις με Άρσεναλ στο Λονδίνο (σ.σ. «έσβησε» τον Αρσάβιν και παραλίγο να πετύχει κι ένα εξαιρετικό γκολ στέλνοντας ωστόσο, τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι) και με ΠΑΟΚ (σ.σ. «εξαφάνισε» τον Βιεϊρίνια και «σέρβιρε» το γκολ στον Φουστέρ) στο Φάληρο και άπαντες στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ελλάδας είχαν επενδύσει στο πρόσωπό του πολλές από τις ελπίδες τους για νίκες κόντρα στις δύο κιτρινόμαυρες αντιπάλους τους.

Ο 26χρονος διεθνής οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού έχει εντυπωσιακή παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ, μετά τον τραυματισμό του στο χθεσινό (07/10) ματς της Εθνικής με την Κροατία ωστόσο, δεν θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Ερνέστο Βαλβέρδε στην φετινή αναμέτρηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο (15/10, 20:30) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Το θέμα είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένος ν’ αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, όχι στο πρόσωπο του Μανιάτη, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά την «ρεζέρβα» του Θρακιώτη μπακ, αλλά σε κάποιον άλλο παίκτη του, καθώς και αυτός είναι τραυματίας!

Ο άλλοτε αρχηγός του Πανιωνίου βρίσκεται κι αυτός στο στάδιο της αποθεραπείας, με αποτέλεσμα να θεωρείται αδύνατο ν’ αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ενώ θα κάνει… αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της 19ης Οκτωβρίου με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Γ. Καραϊσκάκης», χωρίς πάντως οι πιθανότητες να είναι με το μέρος του.

Μοιραία, οι επιλογές του Βαλβέρδε περιορίζονται στην… εξής μία, που ακούει στο όνομα: «Φρανσουά Μοντέστο»! Ο 33χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει καθιερωθεί στον Ολυμπιακό ως ανασταλτικός χαφ, γνωρίζει ωστόσο, πολύ καλά τα «μυστικά» της θέσης του δεξιού μπακ, οπότε θα κληθεί να βγάλει τα… κάστανα από την φωτιά, τόσο στο ματς με την ΑΕΚ, όσο και στην πρώτη – από τις δύο διαδοχικές – αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Ο Κορσικανός - άλλοτε αρχηγός της Μονακό - έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία του στην ομάδα του Πειραιά ότι μπορεί να θεωρείται αξιόπιστη λύση και «ρεζέρβα πολυτελείας», με αποτέλεσμα στον Ολυμπιακό να ευελπιστούν ότι θα καταφέρει ν' αναπληρώσει με μεγάλη επιτυχία το κενό του Βασίλη Τοροσίδη στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν...



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved