Κωστένογλου: «Να αποκτήσει η ομάδα φιλοσοφία»

Κωστένογλου: «Να αποκτήσει η ομάδα φιλοσοφία»

Να δώσει στην ΑΕΚ αγωνιστική ταυτότητα και στυλ θέλει πρώτα απ’ όλα ο Νίκος Κωστένογλου, μη θέλοντας να θέσει υψηλούς στόχους κατά την παρουσίασή του.

Ο Αρναρ Γκρέταρσον έκανε την παρουσίαση του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε αρχικά: «Ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει και με εμπιστεύεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ΑΕΚ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βρισκόμουν πολλά χρόνια στην ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής. Μετά από διάστημα 3,5 χρόνων περίπου επιστρέφω. Ήρθα εδώ χωρίς να βάλω κάποιους οικονομικούς όρους από την πλευρά μου. Δεν θα ήθελα να παρομοιάσουμε τις δύο εποχές. Με το 2008. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Αυτή είναι η αρχή μου. Κάθε Κυριακή, σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να μπαίνει η ομάδα με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για να κερδίζει, αυτή είναι η αρχή μου, αλλά και να είμαστε προσγειωμένοι. Δεν πρέπει να βλέπουμε στο βάθος. Πολύ σύντομα οφείλουμε να δούμε το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση με κάθε έναν ποδοσφαιριστή για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται, ψυχοπνεματική και αγωνιστική. Πρέπει να δούμε το αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού. Και επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι εμείς εδώ θα δουλεύουμε, θα παλεύουμε και να μαχόμαστε με έντιμο τρόπο».

Για τη σύγκριση με την προηγούμενη θητεία του, σημείωσε: «Άλλη εποχή, άλλη ομάδα, άλλη κατάσταση. Αν μπει στη σκέψη μας η σύγκριση, θα μας κάνει κακό. Πλέον νοιώθω πιο έμπειρος. Μεσολάβησαν δύο ομάδες στις οποίες δούλεψα. Έκανα και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό που με βοήθησαν. Είμαι πιο ώριμος για να πάρω κάποιες αποφάσεις. Ίσως βέβαια κάθε εποχή, κάθε αποτέλεσμα να επηρεάζουν τα αποτελέσματα την ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εκεί. Οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες, αλλά δεν φοβάμαι. Θα προσπαθήσω όμως να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Σε αυτό το κομμάτι θα με βοηθήσουν οι συνεργάτες μου. Το προπονητικό τιμ θα το μάθετε την επόμενη εβδομάδα».

Σε ερώτηση για την εικόνα της ομάδας επί Χιμένεθ, δεν θέλησε να σχολιάσει: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με το παρελθόν. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, αλλά θα ήταν ανήθικο να μιλήσω για τον προκάτοχό μου».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, επισήμανε: «Όλα αυτά που είπαμε είναι καλά. Ο πρωταρχικός παράγοντας όμως για μία καινούργια αρχή είναι η παρουσία και η βοήθεια του κόσμου μας. Αρχικά να τον έχουμε δίπλα μας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω ακόμα πως θα παραταχθούμε γιατί έχουμε απουσίες. Μετά το ματς, ο κόσμος πρέπει πρώτα να κρίνει τον τρόπο που αγωνιστήκαμε και έπειτα για το αποτέλεσμα. Ο οπαδός της ΑΕΚ δεν νοιάζεται κυρίως για το αν θα κερδίσει η ομάδα. Είναι πληγωμένος ο κόσμος. Γι’ αυτό και πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια. Και εγώ δεν θα πω ψέματα. Δεν θα σταθώ σε δικαιολογίες, αν και υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουμε. Μη νομίζουμε ακόμα ότι με τον Ολυμπιακό θα δούμε μία άλλη ομάδα. Θέλει χρόνο. Στο φινάλε του παιχνιδιού θα είμαι ευχαριστημένος αν έχουμε αρχή και τέλος σαν ομάδα. Μετά την Τετάρτη θα έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου. Θέλει χρόνο, παιδιά. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι όμως».

Σε ερώτηση για το σύστημα που προτιμά, ξεκαθάρισε: «Δεν θα πω τι σύστημα θα παίξουμε. Το θεωρώ ανούσιο αυτή τη στιγμή. Με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές θα βάλουμε κάτω τα πράγματα να δούμε τι μπορούμε να παίξουμε. Ελπίζω και πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε την εικόνα. Δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα, αν και ο προπονητής κρίνεται από αυτά».

Για τους στόχους της ομάδας, σημείωσε: «Δεν βάζω μακρινούς στόχους. Προέχει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τώρα. Επειδή όμως είμαστε η ΑΕΚ πάντα πάμε για τη νίκη».



Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved