«Ο Ζαγοράκης πρέπει να παραμείνει»

«Ο Ζαγοράκης πρέπει να παραμείνει»

Τη θέση του σχετικά με τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν ότι ζήτησε στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Metrosport» τόνισε ότι ουδέποτε ζήτησε να φύγει ο Ζαγοράκης, παρά το ότι φέρει ευθύνες για οικονομικά όπως και οι περισσότεροι στην υπάρχουσα διοίκηση της ΠΑΕ, ενώ χαρακτήρισε ελλιπέστατο το πόρισμα του ορκωτού λογιστή.

«Όλα όσα είπα στην διάρκεια της συνέλευσης, είναι μαγνητοφωνημένα και περασμένα στα πρακτικά. Από το πόρισμα, προκύπτει ξεκάθαρα πως υπάρχει μία συνολική ευθύνη για την διοίκηση της ΠΑΕ. Μπορεί να μην ήταν ίδια για όλα τα μέλη της, αλλά συνολικά υπάρχει για όλους. Για άλλους περισσότερη, για άλλους λιγότερη. Φυσικά, έχει και ο πρόεδρος ευθύνες. Μπορεί να είναι πρώην ποδοσφαιριστής και να μην γνωρίζει πολύ καλά τα οικονομικά της ομάδας, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει πράγματα τα οποία γίνονται και αφορούν την ΠΑΕ. Και αν θα πούμε πως δεν ήξερε, όφειλε να γνωρίζει. Μπορεί από οικονομικά να μην γνωρίζει, αλλά όταν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα των ζημιών της μίας χρονιάς, όφειλε να το διορθώσει την επόμενη», τόνισε αρχικά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συμπλήρωσε σχετικά με τους Ζήση Βρύζα και Παναγιώτη Ποικιλίδη:

«Θα πω αυτό που είπα και στον Άκη Μπεκιάρη όταν με ρώτησε την Τετάρτη (5/10) και ουσιαστικά είναι αυτά που μας είπε ο ορκωτός λογιστής. Ότι στο πόρισμα δεν εμφανίζεται πουθενά ο Ζήσης Βρύζας. Εμφανίζονται όλοι, εξαιρουμένου του Ζήση Βρύζα και του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Από τα περιγραφόμενα, δεν αναφέρεται πουθενά ο Βρύζας. Μάλιστα, στα πρακτικά των δεκαπέντε συνεδριάσεων που έγιναν την περίοδο που ο Βρύζας ήταν πρόεδρος, στα πέντε δεν υπήρχε καν η υπογραφή του. Όταν τον ρώτησε σχετικά ο ορκωτός λογιστής, ο Βρύζας απάντησε πως δεν τα είχε υπογράψει γιατί δεν ήταν σίγουρος γι' αυτά που θα υπέγραφε».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε με τον ορκωτό λογιστή, αλλά και στην ανακοίνωση του ΑΣ: "Κανονικά δεν πρέπει να πάρουν μέρος στην καινούρια διοίκηση τα μέλη που αναφέρονται στο πόρισμα. Αυτή είναι η άποψη μου. Σε ό,τι αφορά την άποψη μου για πόρισμα, αυτή είναι συγκεκριμένη. Δεν έπρεπε να είναι διαφοροποιημένη η ανακοίνωση του ΑΣ σε σχέση με το πόρισμα. Μου ασκήθηκαν πολλές πιέσεις και στο τέλος αναγκάστηκα να υπογράψω την ανακοίνωση, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Έτσι όπως είχε συνταχθεί το κείμενο της ανακοίνωσης, έδινε ελλιπέστατη την εικόνα αυτών που είχαν γραφτεί στο πόρισμα και αυτά που είχε συμπεράνει ο ορκωτός λογιστής.

Μάλιστα, οι δυο τελευταίοι παράγραφοι της ανακοίνωσης, συμπληρώθηκαν από εμένα. Η προτελευταία είναι κομμάτι του πορίσματος που συνέταξε ο ορκωτός λογιστής. Εγώ μάλιστα έκανα αναφορά στην συνεδρίαση του ΔΣ, λέγοντας πως υπάρχει σοβαρή κακοδιαχείρηση. Δεν το δέχθηκαν τα μέλη του ΔΣ με κάποιους ισχυρισμούς και εγώ είπα ότι αν δεν πρέπει να βάλουμε την λέξη κακοδιαχείρηση, τότε να χρησιμοποιήσουμε άλλες λέξεις που να απεικονίζουν το νόημα του πορίσματος. Αρχίσαμε να αλλάζουμε τις εκφράσεις και στο τέλος βγήκε η ανακοίνωση που κάνει λόγο για ουσιώδεις ελλείψεις στην διαχείριση που χρίζουν διόρθωσης. Ρωτήστε και τον κ. Χουζανά και όχι μόνο εμένα. Ρωτήστε και κάποιους από τα επτά μέλη των συνδέσμων που βρίσκονταν εκεί την Τέταρτη, τι άποψη σχημάτισαν Είμαι σίγουρος την Τετάρτη και ο πρόεδρος του ΑΣ, κ. Κατσαρής, μιλούσε για μεγάλη κακοδιαχείριση. Και όταν τον είπα την Τετάρτη (5/10) πως άλλα έλεγε την προηγούμενη ημέρα, αυτός που είπε άλλο τι έλεγα χθες και άλλο τι λέω σήμερα. Η δεδηλωμένη θέση η δική μου ήταν και παραμένει πως δεν πρέπει να βγει τίποτα από τις λεπτομέρειες του πορίσματος. Αλλά πριν τελειώσει π σύσκεψη η προχθεσινή της Τετάρτης, ήδη είχε αναρτηθεί το συμπέρασμα του πορίσματος σε σάιτ. Το πόρισμα έχει 76 σελίδες και διαβάστηκε μπροστά σε 15 άτομα, δέκα εκ των οποίων ήταν συνδεσμίτες. Και αυτό κατά την γνώμη μου είναι παγκόσμια πρωτοτυπία γιατί δεν ήταν παρόντα τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ που έπρεπε να είχαν ενημερωθεί. Εγώ ειδοποιήθηκα στις 20:45 και η σύσκεψη άρχιζε στις 21:00. Και όταν πήγα, η σύσκεψη είχε ήδη ξεκινήσει».

Τέλος, σε ότι αφορά τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ξεκαθάρισε: «Ο καθένας από τη διοίκηση της ΠΑΕ έχει την ευθύνη του. Δεν επιθυμώ όμως να τραβήξει σε μάκρος αυτή η υπόθεση γιατί αποπροσανατολίζει το νόημα, την προοπτική και την πορεία του ΠΑΟΚ. Ο Ζαγοράκης παρά τις όποιες ευθύνες πρέπει να παραμείνει στην ομάδα, γιατί αν φύγει και αυτός δεν θα υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Όχι μόνο στα εισιτήρια διαρκείας, αλλά σε κάθε δήλωση της. Αν αυτός ο διαχειριστικός έλεγχος είχε γίνει τρία χρόνια νωρίτερα, τώρα δεν θα είχαμε ένα πόρισμα 76 σελίδων, αλλά μίας σελίδας. Μπορεί να με χαρακτηρίζουν γραφικό αλλά δεν θέλω να συνεχιστεί μια τέτοια κατάσταση. Δεν είναι η ουσία που απασχολεί τον ΠΑΟΚ αυτό. Αυτό αποπροσανατολίζει την διαδικασία και θα πρέπει με βάση αυτό το πόρισμα να βγουν συμπεράσματα θετικά προς όφελος του ΠΑΟΚ».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved