Άλλη ΑΕΚ, ίδιος ο στόχος…

Άλλη ΑΕΚ, ίδιος ο στόχος…

Η απόφαση του Νίκου Κωστένογλου να αψηφήσει την (οικονομικά εξαιρετική) πρόταση της Ανόρθωσης για να αναλάβει την ΑΕΚ για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως συνήθως συμβαίνει με τους προπονητές.

Ο 41χρονος τεχνικός της ΑΕΚ γίνεται… καπετάνιος σε ένα καράβι που στην παρούσα φάση μπάζει νερά από παντού. Πιθανότατα ο Κωστένογλου θα είναι γνώστης όλων αυτών των προβλημάτων που θα βρει μπροστά του, ωστόσο είτε από φιλοδοξία, είτε από πίστη στις ικανότητές του, είτε και από τα δύο μαζί, πήρε την απόφαση να κάτσει στον πάγκο της Ένωσης σε αυτό το χρονικό σημείο.

Την προηγούμενη φορά που το έκανε αυτό, τη σεζόν 2007-2008, ο Κωστένογλου τα κατάφερε μια χαρά, ενώ (τι σύμπτωση!) και τότε αντικατέστησε έναν Ισπανό προπονητή, τον Σέρα Φερέρ. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2008 ο 41χρονος προπονητής κλήθηκε να δουλέψει στην ΑΕΚ με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από αυτά που ισχύουν τώρα στους «κιτρινόμαυρους».

Ξεκινώντας από το ρόστερ, υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές και ασφαλώς ο προπονητής της Ένωσης το γνωρίζει αυτό. Το 2008 ο Κωστένογλου βρήκε στο ρόστερ τον τεράστιο Ριβάλντο, καθώς και τους Παπασταθόπουλο, Ζήκο, Εντίνιο, Μπλάνκο, Ζούλιο Σέζαρ. Παράλληλα, υπήρχαν και οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Καφές, οι οποίοι ήταν τρία χρόνια μικρότεροι…

Στην πρώτη του θητεία στην Ένωση ο Κωστένογλου είχε πίσω του μια σαφώς πιο στιβαρή διοίκηση από την τωρινή. Ο Ντέμης Νικολαΐδης βρισκόταν στο τελευταίο του διάστημα στον προεδρικό θώκο, ωστόσο ήταν ένας πρόεδρος που προστάτευε την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, ενώ οικονομικά προβλήματα δεν υπήρχαν. Στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ ο Κωστένογλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τεράστια οικονομικά προβλήματα και με μια διοίκηση που ουσιαστικά είναι ανήμπορη να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου συλλόγου.

Ένας μεγάλος σύλλογος «κουβαλάει» και πολλούς οπαδούς πίσω του. Την τετραετία 2004-2008 οι οπαδοί της ΑΕΚ αποτέλεσαν μεγάλο κεφάλαιο για τον σύλλογο. Υπήρχε πρωτοφανής συσπείρωση και κερδισμένη βγήκε ασφαλώς η ομάδα. Πλέον, η κατάσταση έχει αλλάξει εντελώς. Η ΑΕΚ αγωνίζεται μπροστά σε ελάχιστο κόσμο και όλα έχουν απαξιωθεί. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Κωστένογλου στη νέα θητεία του στην ομάδα είναι να κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον των οπαδών της ΑΕΚ. Οι νίκες (εφόσον έρθουν) θα δραστηριοποιήσουν τους οπαδούς, οι οποίοι είναι πολύ πιο αυστηροί με την ομάδα.

Στην πρώτη του θητεία στους «κιτρινόμαυρους», ο Κωστένογλου ήταν ένας «άφθαρτος» προπονητής που δεν αντιμετώπισε τη δυσπιστία των οπαδών της ΑΕΚ. Αυτό τον απάλλαξε από το άγχος και μπόρεσε να δουλέψει απερίσπαστος. Κανείς δεν περίμενε πολλά από εκείνον. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για τον 41χρονο τεχνικό. Ο Μανόλο Χιμένεθ (ακόμα και αν δέχτηκε σκληρή κριτική από τους οπαδούς) ήταν πολύ αγαπητός στον κόσμο. Συνεπώς, η διαδοχή του είναι ακόμα πιο δύσκολη. Επιπλέον, οι θητείες του Κωστένογλου σε Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα δεν ήταν επιτυχημένες, γεγονός που σίγουρα είναι στο μυαλό όλων των οπαδών του συλλόγου. Πλέον, η υπομονή του κόσμου έχει τελειώσει και όλοι περιμένουν άμεσα αποτελέσματα. Συνεπώς, η πίεση προς τον προπονητή θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ενδεχομένως το μόνο γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ είναι η ύπαρξη του προπονητικού κέντρου της ομάδας. Ο Κωστένογλου θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες του σε σαφώς πιο επαγγελματικές συνθήκες απ’ ό,τι το 2008 κι αυτό είναι σίγουρα ένα αβαντάζ για τον ίδιο.



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved