Κοπιτσής: «Ο Κωστένογλου μπορεί να τα καταφέρει»

Κοπιτσής: «Ο Κωστένογλου μπορεί να τα καταφέρει»

Την πεποίθησή του πως ο Νίκος Κωστένογλου μπορεί να βελτιώσει την άσχημη εικόνα της ΑΕΚ εξέφρασε ο Χάρης Κοπιτσής.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης και νυν προπονητής ακαδημιών, φιλοξενούμενος στον αέρα του «ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6», υποστήριξε πως θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον Καβαλιώτη τεχνικός, τονίζοντας πως δεν πρέπει να τρέφονται αυταπάτες για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και στη λειτουργία των ακαδημιών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Κοπιτσή:

«Ανάμεικτα τα συναισθήματα όταν αποχωρεί ο προπονητής και ανάλογα νιώθει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Σίγουρα η φυγή του Χιμένεθ έρχεται για να λύσει κάποια προβλήματα για την ΑΕΚ τη συγκεκριμένη στιγμή αυτό όμως θα το δείξει η πράξη. Έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντανακλούν και στην αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας. Νομίζω ότι ο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος είπε κάποια πράγματα που είναι δύσκολα εδώ να τα κατανοήσουμε και να τα πιστέψουμε ή να τα δουλέψουμε. Πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα η ομάδα για να αλλάξει εικόνα και ελπίζω να τα καταφέρει ο Κωστένογλου».

Φταίει η ποιότητα, η δουλειά, οι εργασιακές συνθήκες ή ένας συνδυασμός;

«Φταίνε όλα μαζί, άλλα μια παράμετρος είναι πολύ σημαντική παρόλο που την αποφεύγουμε εύκολα, η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό και είναι λάθος να το παραμελούμε. Εγώ έχω βιώσει την έδρα της ΑΕΚ και ήταν συγκλονιστικό, σε ανέβαζε επίπεδο. Όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ με τις συνθήκες που υπάρχουν είναι πολύ δύσκολο».

Τι φέρνει ένας νέος προπονητής στο αρχικό διάστημα;

«Αυτό που νομίζω ότι πετυχαίνει είναι η αλλαγή της ψυχολογίας. Ο Νίκος είναι παιδί μέσα από την ΑΕΚ που έχει προσφέρει πολλά και δεν πρέπει να κριθεί από τα άμεσα αποτελέσματα για να έχει ουσία και η αλλαγή που έγινε .Πρέπει να κριθεί σε βάθος χρόνου».

Επιτυχημένος ή όχι;

«Προσπάθησε να πει τα πράγματα όπως είναι ο Χιμένεθ, πάλεψε να κάνει το κάτι παραπάνω, μην ξεχνάμε ότι είχε και μια επιτυχία μετά από πολλά χρόνια σε πολλά κομμάτια έδινε χαρά και ελπίδα αλλά νομίζω ότι σε γενικά πλαίσια τα κατάφερε».

Για τη δουλειά του Χιμένεθ στις ακαδημίες:

«Στο κομμάτι των ακαδημιών όχι μόνο δεν πρόλαβε αλλά δεν είχαμε και καμία προσωπική συνεργασία και μου έκανα ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το γεγονός γιατί παρόλο που έρχεται από τμήματα υποδομών και από μια χώρα που δίνει βάρος εκεί δεν ασχολήθηκε με μας. Βέβαια δεν ξέρω τι θα έκανε από εδώ και πέρα αλλά μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Ήταν αφοσιωμένος αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να μας είχε ένα πλάνο, ώστε να υπάρχει συνεργασία αλλά δεν το έκανε και δεν το κρίνω θετικά σε αυτό το κομμάτι».

Για τη λειτουργία της ακαδημίας:

Να δούμε συνολικά την ακαδημία προσδοκούσαμε στη βοήθεια του σε αυτό το κομμάτι όμως δεν μπόρεσε, μπορεί πραγματικά το επίπεδο να είναι κακό αλλά δεν μας έδειξε και τον τρόπο να το αλλάξουμε. Το επίπεδε γενικά είναι χαμηλό στις ακαδημίες εδώ. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα σε αυτό τον τομέα».

Για το αν μπορεί να βελτιωθεί η ΑΕΚ:

«Προβληματίζομαι για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ αλλά θεωρώ ότι ο Κωστένογλου μπορεί να δουλέψει μεθοδικά και μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα σε πάρα πολλά σημεία όμως χρειάζεται υπομονή και να ξέρουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved