Με... υπογραφή Νέτο!

Με... υπογραφή Νέτο!

Σε προσωπική υπόθεση μετέτρεψε ο Ντάρσι Νέτο, το σημερινό (05/02) ματς του Άρη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς με δύο δικά του γκολ, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (2-1). Για τους γηπεδούχους, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπλάνκο.

Στο ίδιο έργο θεατές μπορεί να είναι ο τίτλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι γνώρισαν ακόμη μια φορά εντός έδρας ήττα μετά από μια σημαντική επιτυχία στο Κύπελλο. Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το 1983 που ο Δικέφαλος γνωρίζει δυο σερί ήττες στην έδρα του, ενώ αγνοεί τη χαρά της νίκης στο ΟΑΚΑ από τις 12 Δεκεμβρίου και το ματς με τη Λάρισα.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, αν και το σχήμα που επέλεξαν οι δυο προπονητές για τις ομάδες τους ήταν παρόμοιο, οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί τους φάνηκαν διαφορετικοί. Με τον «αέρα» της έδρας η ΑΕΚ πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας τον Άρη σε παθητικό ρόλο.

Μόλις στο 3’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με την κοντινή κεφαλιά του Μπλάνκο να μπλοκάρει σταθερά ο Σηφάκης. Οι παίκτες του Χιμένεθ ανασταλτικά δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα και κατάφερναν σχετικά εύκολα να σταματούν  τις επιθετικές προσπάθειες του Άρη με τον Μάκο κυρίως να ξεχωρίζει στη μεσαία γραμμή.

Επιθετικά οι «κιτρινόμαυροι» επέλεξαν τις περισσότερες φορές να αναπτυχθούν από την δεξιά πτέρυγα με τον Μπερνς να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του. Αντιθέτως, Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν προσπαθώντας κάποιες φορές να απειλήσουν από αριστερά με τον Σακάτα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Χαρακηριστικό είναι πως το πρώτο σουτ του Άρη έγινε στο 18’ από τον Νέτο, το οποίο κατέληξε άουτ.

Αυτή ήταν η εικόνα του ματς στο πρώτο ημίωρο με τον Δικέφαλο να έχει μια «φλύαρη» υπεροχή χωρίς να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Σηφάκη. Στο 29’ λοιπόν οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν για πρώτη φορά με αξιώσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας την εστία του Αραμπατζή. Οι Σακάτα και Μίτσελ συνδυάστηκαν, με τον δεύτερο να τροφοδοτεί με κάθετη μπαλιά τον Νέτο που βρέθηκε απέναντι από το πορτιέρο της ΑΕΚ και το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

Το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους που έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Έτσι, ο Άρης «κέρδισε μέτρα» στη μεσαία γραμμή εκμεταλλευόμενος τα συνεχή λάθη των παικτών του Χιμένεθ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αν και βελτίωσαν αισθητά την  απόδοσή τους δεν απείλησαν ξανά την εστία της ΑΕΚ.

Στον αντίποδα ο Δικέφαλος δεν είχε ορθολογική ανάπτυξη και η καλή κυκλοφορία της μπάλας έδωσε τη θέση της σε βαθιές μπαλιές που έκαναν εύκολο το έργο της άμυνας του Άρη. Έτσι, χωρίς ιδιαίτερα καλές στιγμές, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Άρη να προηγείται 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου ο Χιμένεθ έκανε δυο αλλαγές με τον Ντιόπ στη θέση του Μίτσελ και τον Μπαχά αντί του Γκερέιρο, στην προσπάθειά του να δώσει μια πιο επιθετική πνοή, κυρίως με την είσοδο του Μαροκινού.

Πράγματι δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να φανεί η αλλαγή στο παιχνίδι των γηπεδούχων που έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα λοιπόν στο 51’ ο Σκόκο έκανε την παράλληλη μπαλιά από αριστερά και ο Μπλάνκο αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε σωστά νικώντας τον Σηφάκη.

Φυσικά το τέρμα του Αργεντινού αφύπνισε τους γηπεδούχους που αύξησαν την πίεσή τους δημιουργώντας κάποιες καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Σηφάκη με τους Μπλάνκο και Ματέος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η «απάντηση» του Γιάννη Μιχαλήτσου ήταν δυο αλλαγές με τον Καστίγιο να αντικαθιστά τον Σακάτα και τον Πρίττα στη θέση του Πορτίγια, με τον Κόκε να βρίσκει ένα στήριγμα στο πρόσωπο του Μεξικανού.

Μετά το 60’ το ματς ήταν ισορροπημένο με εκατέρωθεν λάθη στη μεσαία γραμμή και άμυνες που έδειχναν ευάλωτες. Εντούτοις η μεγάλη φάση έλλειψε και από τις δυο ομάδες με την ΑΕΚ να αποκτά μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων. Τελικά η εξέλιξη του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο θύμισε αρκετά το ματς του πρώτου μέρους, με τον Άρη να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ. Ο Νέτο λοιπόν και πάλι στο 75’ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και προ του Ντιόπ έκανε το διαγώνιο σουτ νικώντας τον Αραμπατζή.

Η ομάδα του Χιμένεθ χρειάστηκε λιγότερα λεπτά για να «συνέλθει» μετά το γκολ ενώ ο Μιχαλήτσος από την πλευρά του στο 81’ πέρασε στη θέση του κουρασμένου πλέον Κόκε τον Τσέζαρεκ. Ωστόσο οι βαθιές μπαλιές… επέστρεψαν στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα το έργο των Μπλάνκο και Μπαχά.

Η πίεση στα καρέ του Σηφάκη όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος αυξάνονταν με τον πορτιέρο του Άρη να προσθέτει στο ενεργητικό του μια δύσκολη επέμβαση, διώχνοντας κόρνερ δυνατό σουτ του Ντιόπ στο 88’. Τελικά το 2-1 υπέρ του Άρη δεν άλλαξε με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν μια πολύτιμη νίκη, την τρίτη στα παιχνίδια που έχουν δώσει με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αθήνα.


Για να θυμηθείτε ξανά την live εξέλιξη του ματς στο ΟΑΚΑ, πατήστε ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved