Ώρα πράξεων για τον πρίγκιπα

Ώρα πράξεων για τον πρίγκιπα

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τον Σουλτάν Αλ Σαούντ και την πρόταση του για την αγορά του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δε θα περιμένει αιώνια τις εγγυήσεις του πρίγκιπα. Στην Ελλάδα αναμένεται ο Σαουδάραβας για να τελειώσει το θέμα. Καμία ανησυχία για ΕΕΑ.

Αυτό που θέλει πλέον η πλευρά του μεγαλομετόχου είναι να έρθουν όλα τα πιστοποιημένα έγγραφα και οι εγγυήσεις του υποψήφιου επενδυτή ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για να μπει το θέμα στην τελική ευθεία και να σταματήσει να «σέρνεται» προκαλώντας έτσι ψιθύρους και διάφορα σχόλια σε όσους δεν βλέπουν καλόπιστα την υπόθεση με το ενδιαφέρον του πρίγκιπα.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει «παγώσει» ουσιαστικά την υπόθεση μέχρι να πάρει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα έγγραφα και φυσικά το MOU, το «μνημόνιο» συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, που θα αποτελεί μια βάση για περαιτέρω συζητήσεις και πιθανότατα το μεγαλύτερο βήματα για να κλείσει η συμφωνία.

Από την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ τώρα υπάρχει απόλυτη αισιοδοξία ότι το θέμα θα τελειώσει θετικά και άμεσα. Ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα, Βλάσης Τσάκας, σήμερα αναμένεται να πετάξει για την Τζέντα έτσι ώστε να διευθετήσει το ζήτημα με την πιστοποίηση της υπογραφής και όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα.

Αυτό αποτελεί άλλωστε και επιθυμία του πρίγκιπα που φέρεται να έχει τονίσει στον εκπρόσωπό του ότι πρέπει να πάει στην Σαουδική Αραβία για να τελειώσει όλα τα διαδικαστικά και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ετοιμάσει το έδαφος για την άφιξη του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Μάλιστα από την πλευρά του πρίγκιπα αναφέρεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας έτσι ώστε να παράσχει κάθε εγγύηση στην πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και οι πληροφορίες τον θέλουν να έρχεται διατεθειμένος να δείξει το οικονομικό του εύρος με το… καλημέρα. Λέγεται πως ο Σαουδάραβας θα έρθει με το οικονομικό και νομικό επιτελείο του στην Αθήνα για να δώσει εγγυήσεις ακόμα και ύψους 70 εκατ. ευρώ στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού και να τελειώσει οριστικά το θέμα παίρνοντας τις μετοχές του. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως ο Σαουδάραβας θα έρθει με ιδιωτικό τζετ και θα συνοδεύεται από επιστήθιο φίλο του, επίσης πρίγκιπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη όσο και από αυτή του πρίγκιπα Σουλτάν, δεν εκφράζεται καμία ανησυχία για το «θόρυβο» που έχει προκύψει με το νόμο για την μεταβίβαση των μετοχών και το φημολογούμενο μπλοκάρισμά της από την ΕΕΑ. Δύσκολα άλλωστε δε θα βρισκόταν «παραθυράκι» για να γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που αν ολοκληρωθεί το «deal» θα μιλάμε για μια επένδυση ύψους 220 εκατ. ευρώ συνολικά αλλά και για μια υπόθεση που μπορεί να βασιστεί και σε δεδικασμένο σε άλλες χώρες της ΕΕ εκτός από τα «παραθυράκια» που υπάρχουν στον ελληνικό νόμο.



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved