Μανταδάκης: «Συνηθισμένος ο ΟΦΗ στις μάχες»

Μανταδάκης: «Συνηθισμένος ο ΟΦΗ στις μάχες»

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ντίνος Μανταδάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μαχητικό πνεύμα της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο στο πλαίσιο συνέντευξης του.

Συγκεκριμένα, ο Μανταδάκης παραχώρησε συνέντευξη στο «Athletic Radio», στην οποία μίλησε για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τον κρητικό σύλλογο. Μάλιστα χαρακτήρισε την έφεση του εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης αθώωσης του ΟΦΗ αβάσιμη ξεκινώντας τις δηλώσεις του:

«Είμαστε συνηθισμένοι στις μάχες, όπως ξέρετε. Δεν έχουμε σταματήσει να αγωνιζόμαστε γενικώς. Αγωνιζόμαστε στα γήπεδα, αγωνιζόμαστε και στα δικαστήρια. Το θέμα που δημιουργείται είναι ότι πρέπει να τηρούνε το νομικά προσχήματα. Η έφεση είναι αβάσιμη. Εδώ η έφεση του αθλητικού εισαγγελέα αναφέρει μια απόφαση που δεν αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας. Ο ίδιος ο αθλητικός εισαγγελέας είχε τα έγγραφα, βάση των οποίων έχουμε γνώση και απολογούμαστε και γίνεται η δίκη, δεν γίνεται να απολογείσαι για κάτι που δεν ξέρεις.

Έχουμε μια έφεση που ασκείται σε πολύ λίγες μέρες. Ο κ. Φάκος άσκησε την έφεση χωρίς να έχει το σκεπτικό της απόφασης. Δεν είναι σύνηθες να κάνεις έφεση χωρίς το σκεπτικό. Μάλιστα άφησε και μομφή στους δικαστές πως δεν γνωστοποίησαν το σκεπτικό. Δεν ξέρω αν είναι όμως σωστό πριν την εκδίκαση μιας απόφασης να επηρεάζεις κάποιες καταστάσεις. Δεν νομίζω πως ένας εισαγγελέας είναι σωστό να εκφέρει απόψεις και να επηρεάζει.

Η έφεση αυτή επικαλείται χωρίς να είναι στην δικογραφία. Μιλάει για την απόφαση 301 που είναι συμπληρωματική της 300 και δεν έχει κοινοποιηθεί. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι η απόφαση 301 είναι κρυφή και δεν έχει δημοσιευτεί στο σαιτ της Super League και μέσα σε αυτή της 300 είναι συμπληρωματική. Δεν κοινοποιείται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκήσεις έφεση. Είναι απόφαση φάντασμα. Λέει κύριοι το παιχνίδι είναι στημένο και βρείτε το  μόνοι σας ότι είναι στημένο. Θεωρώ επιεικώς περίεργη αυτή την απόφαση. Αυτή την περίφημη απόφαση δεν την βάζει στην δικογραφία.

Υπάρχει μια τέτοια απόφαση που δεν υπάρχει στην δικογραφία. Δεν σημαίνει πως επειδή έκρινες ένοχο τον Τσακογιάννη φταίνε όλοι οι άλλοι. Τα πράγματα είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά σε μια διαδικασία που έχει δρομολογηθεί. Δεν έχει το τεκμήριο και δεν επιτρέπεται να λέει την άποψη του και αν δικάσανε σωστά. Χωρίς να ξέρει το μετοχολόγιο και άλλα πράγματα ασκεί έφεση».

Ξεκαθάρισε επίσης, πως ο ΟΦΗ θα σεβαστεί οποιαδήποτε δικαστική απόφαση:

«Έχουμε ένα σεβασμό απέναντι στα δικαστήρια. Δε κατηγορούμε κανένα. Απλά δεν ξέρω γιατί κινήθηκε έτσι και με τέτοια εμπάθεια προς τον ΟΦΗ. Αφού ασχολείσαι με τ’ αθλητικά πρέπει να γνωρίζεις τι έχει τραβήξει ο ΟΦΗ από το παρασκήνιο. Στα Γιάννινα και στον Παναιτωλικό γιατί δεν έκανε έφεση; Δεν είχε το σκεπτικό και δεν μπορούσε να το κάνει αυτό. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται τίμια αλλά και να είναι. Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτό κατά του ΟΦΗ. Ελπίζω πως οι δικαστές δεν θα επηρεαστούν».

Ενώ σχολίασε την στάση της Football League:

Εγώ επικοινώνησα με την Football League, όταν είδα την απόφαση 300-301. Δεν κληθήκανε όλες οι ομάδες. Εμείς δεν κληθήκαμε σε αυτές τις δικές και όταν έγιναν αυτές ήμασταν στην Super League. Όλοι χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση κρυφή. Ο δικηγόρος του κ. Παντελή δεν την γνώριζε.

Με την απόφαση 300 ο πελάτης του είναι αθώος και με την 301 γίνεται ένοχος. Έρχεται αυτή η απόφαση και δεν κοινοποιείται στους αρμόδιους. Είναι ένα νομικό πραξικόπημα. Δεν μας είπανε τίποτα και την στιγμή που δεν ξέραμε κάτι είχε δρομολογηθεί μια δίκη για την ομάδα μας.

Τα όπλα μας είναι επαρκή και ισχυρά. Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας . Απλά οφείλω να πω τον προβληματισμό μου για το πώς κινούνται κάποιοι. Δεν γίνεται να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Δεν γίνεται να στηρίζεται μια απόφαση άγνωστη σε εμάς.

Η Football League δεν την έχει κοινοποιήσει. Έγινε μια διαδικασία που δεν είναι νομικά σωστή. Δεν θέλουμε να δημιουργήσομε ατμόσφαιρα πολεμική. Είναι φανερό αυτό όμως δεν παύει να μας προβληματίζει και να μας δημιουργεί προβληματισμό για τα κίνητρα που έχει η αθλητική δικαιοσύνη.

Έχω μάθει τόσα χρόνια και προλαβαίνω μαζί με τους συναδέλφους κάποια πράγματα, δεν θέλω να ευλογώ τα γένια μας όμως έτσι είναι. Το υποψιαζόμασταν, αλλά δεν περιμέναμε να ισχυρίζονται στοιχεία εκτός δικογραφίας. Δεν γίνεται αυτό. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα περάσει και οι δικαστές θα δουν αυτά που πρέπει. Οφείλω αυτά να σας τα πω για να τα γνωρίζει ο κόσμος. Πρέπει να λέγονται από πριν. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος. Κάποια πράγματα να γίνονται ευρέος γνωστά. Αν ο κ. Φάκος μπορεί να κάνει μέσω των δημοσιογράφων δηλώσεις και να μην μπορούμε και εμείς. Κάνει παράκληση ανήμερα της εκδίκασης στους δικαστές. Πρέπει να προσέχουν. Είναι θεσμικά όργανα και δεν γίνεται να τα κάνουν αυτά».

Στο τέλος της συνέντευξης δήλωσε πως δεν ανησυχεί, αν και δεν μπόρεσε να οριοθετήσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, στην οποία θα παρθεί η απόφαση:

«Δεν ανησυχώ νομικά για την υπόθεση αλλά για την δρομολόγηση της. Εγώ θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα είναι τρομερό λάθος να αλλάξει κάτι. Την απόφαση την βγάζεις σε 5 λεπτά. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να πάρει πάνω από μισή ώρα.

Δεν μπορώ να πω πότε θα βγει αλλά εκτιμώ την ίδια ή την επόμενη μέρα. Το ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται τους δίνει την δυνατότητα να την βγάλουν και την άλλη εβδομάδα. Το τεκμήριο την αθωότητας είναι υπέρ του κατηγορούμενου. Αν δεν είναι σίγουροι είναι ντροπή για την οικογένεια του ΟΦΗ να λέγονται τέτοια πράγματα. Πρέπει κάποιοι δικαστές να σκέφτονται τις παρενέργειες προς την ομάδα».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved