Η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ για το πόρισμα

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 23.32

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ ΠΑΟΚ με βασικό θέμα το πόρισμα του ορκωτού λογιστή για τα οικονομικά της ΠΑΕ την τριετία Ζαγοράκη 2007-2010.

Το συμβούλιο που ξεκίνησε στις 21:00 διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του «Δικέφαλου» στην Πυλαία, συμμετείχαν σε αυτό όλοι οι σύμβουλοι της διοίκησης, ενώ διήρκησε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες.

Ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμφωνεί με τις οικονομικές καταστάσεις και τις παρατηρήσεις των εκθέσεων του τακτικού ορκωτού ελεγκτή, ενώ διαπιστώθηκε πως χρήζουν βελτίωσης τα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και εσωτερικού ελέγχου, αφού παρατηρήθηκαν ουσιώδεις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των εταιρικών θεμάτων.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«O AΣ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως παραδόθηκε την Τετάρτη (5/10) από τον ορκωτό ελεγκτή κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο στον πρόεδρο του σωματείου και την αρμόδια ορισθείσα επιτροπή, η έκθεση ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιόδους 1/7/2007 έως 30/06/2010.

Από την έκθεση ελέγχου καθώς και τις προφορικές επισημάνεις του ορκωτού λογιστή προκύπτει:

Α) Η οικονομική θέση της εταιρίας συμφωνεί με τις οικονομικές καταστάσεις και τις παρατηρήσεις αυτών όπως αυτές αναφέρονται στις εκθέσεις του τακτικού ορκωτού ελεγκτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις συγκεκριμένες χρήσεις, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο έκτακτος ορκωτός λογιστής του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Β) Διαπιστώθηκε πως χρήζουν βελτίωσης τα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γ) Κατά την εξέλιξη του διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκαν ουσιώδεις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των εταιρικών θεμάτων, οι οποίες τυγχάνουν διόρθωσης και βελτίωσης».

«Έχει ευθύνες ο Ζαγοράκης»

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις του μέλους του Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες σε όλη την απερχόμενη διοίκηση Ζαγοράκη και στον ίδιο τον Ζαγοράκη.

«Εφόσον ήταν πρόεδρος ο Ζαγοράκης έχει μερίδιο της ευθύνης. Ο Βρύζας είναι ο μόνος, που δεν έχει ευθύνες» είπε ο Παπαδόπουλος, προκαλώντας αντιδράσεις στην αίθουσα, καθώς ζήτησε ουσιαστικά να μην είναι στη νέα διοίκηση ο Ζαγοράκης (αυτό κατάλαβαν όλα τα μέλη του δ.σ.) και φυσικά όλα τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, ενώ «φωτογράφισε» ως νέο πρόεδρο του Δ.Σ. τον Ζήση Βρύζα.

Κατηγορία: Super League
Tags: