Ποιούς μπορεί να κάνει ευτυχισμένους ο Μόνχε

Ποιούς μπορεί να κάνει ευτυχισμένους ο Μόνχε

Η έλευση του Βιθέντε Μόνχε μπορεί να κάνει… ευτυχισμένους δύο ανθρώπους στον Ολυμπιακό, καθώς εφόσον ο Αργεντίνος αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την «βαριά» φανέλα των πρωταθλητών, είναι πολύ πιθανό ν’ αλλάξει η διάταξη της ομάδας στο εγγύς μέλλον!

Αν ο Μόνχε καταφέρει - αυτό ευελπιστούν άπαντες στου Ρέντη και πρώτος απ’ όλους ο Βαλβέρδε - να προσαρμοστεί άμεσα στα δεδομένα και τις απαιτήσεις μίας ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός, ουσιαστικά θα παίζει μόνος του για την θέση του αριστερού εξτρέμ!

Ο λόγος είναι απλός, καθώς στο υπάρχον ρόστερ των «ερυθρόλευκων» δεν υπάρχει ουσιαστικά άλλος «καθαρός» αριστερός εξτρέμ, με την θέση να καλύπτεται προς το παρόν - μετά την αποχώρηση Ριέρα - με τη «μετακόμιση» στ’ αριστερά του Κέβιν Μιραλάς.

Ο Μόνχε είναι ο παίκτης που λείπει από τον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή, με την υποσημείωση βέβαια ότι θα καταφέρει ν’ αποδείξει ότι διαθέτει και την απαραίτητη ποιότητα για να σταθεί στην βασική ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στην περίπτωση αυτή ο πρώτος… ευτυχισμένος στο «λιμάνι» θα είναι ο Κέβιν Μιραλάς! Ο Βέλγος… πετάει την σκούφια του για ν’ αγωνίζεται ως σέντερ φορ, καθώς ξέρει ότι στην συγκεκριμένη θέση μπορεί να πετύχει αρκετά γκολ (σ.σ. ο ίδιος πιστεύει ότι το minimum είναι τα 14 γκολ, που πέτυχε πέρσι) ανεβάζοντας έτσι τις… μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Ευρώπης.

Κακά τα ψέματα ο Μιραλάς είναι μόλις 24 ετών (σήμερα μάλιστα, έχει γενέθλια) και όσο κι αν περνάει καλά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όσο κι αν υπέγραψε πρόσφατα ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, δεν παύει να υπάρχει στην άκρη του μυαλού του η σκέψη για μεταγραφή σε μια ομάδα top class, αλλά και σ’ ένα πρωτάθλημα από τα λεγόμενα «προηγμένα» (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία). Κι αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερα αν «φορτώσει» τις αντίπαλες εστίες με γκολ…

Ο δεύτερος που θα νιώσει… απέραντη ευτυχία δεν είναι άλλος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο 47χρονος Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» περιμένει πώς και πώς τα γκολ, τα οποία του προσέφερε πέρσι ο Μιραλάς, καθώς ξέρει ότι ο Βέλγος αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» του Ολυμπιακού, όσο κι αν μέχρι στιγμής ο αντικαταστάτης του στην γραμμή κρούσης της ομάδας, ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία.

Ο τελευταίος, όμως, είναι εκείνος που θ’ αρχίσει ν’ ανησυχεί, αν ο Μόνχε καταφέρει τελικά να «κλειδώσει» ως αριστερός χαφ-εξτρέμ στον φετινό Ολυμπιακό! Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αλγερίας επιθετικός θα πρέπει ουσιαστικά να «μονομαχεί» με τον Μιραλάς κάθε εβδομάδα για την θέση του σέντερ φορ στην ενδεκάδα, αν ο Βέλγος σταματήσει να χρησιμοποιείται στα πλάγια…

Υπάρχει, βέβαια κι ένα άλλο «σενάριο», αυτό που θέλει τον Μιραλάς ν’ αποχωρίζεται το αριστερό άκρο για να παίξει εκεί ο Μόνχε, αλλά αντί για σέντερ φορ, να μετατρέπεται τελικά σε δεξί εξτρέμ, με τον Τζεμπούρ να κρατάει την θέση του ως «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση του Ολυμπιακού… Στην περίπτωση αυτή, μεγάλος «χαμένος» θα είναι ο συμπατριώτης του «Τρομοκράτη», Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος θα δει ξαφνικά την… πλάτη του Κέβιν Μιραλάς.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι παίκτες, τους οποίους έχει στη διάθεση του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφενός του δίνουν την πολυτέλεια να… ανακατεύει την τράπουλα συχνά-πυκνά και ανάλογα με το φορμάρισμα του καθενός, αλλά και των απαιτήσεων του εκάστοτε παιχνιδιού κι αφετέρου δίνουν άλλη διάσταση στην έννοια rotation! Διότι μόνο υπερβολική δεν θα πρέπει να θεωρείται η άποψη ότι ο 47χρονος Ισπανός τεχνικός έχει επί της ουσίας δύο ισάξιες (ή σχεδόν ισάξιες) ενδεκάδες στα χέρια του, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί - αν το θέλει - να χρησιμοποιεί άλλους παίκτες στην Ελλάδα κι άλλους στο Champions League !



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved