Επιστολή Καϋμενάκη στους προέδρους της Super League

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 12.12

Ανοικτή επιστολή προς όλους του ιδιοκτήτες και προέδρους των ομάδων της Super League απέστειλε ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης.

Ο εκ των «ισχυρών ανδρών» των Αρκάδων, με την επιστολή του τονίζει πως η ομάδα του υποβιβάστηκε μόνο με ενδείξεις και χωρίς την ύπαρξη του παραμικρού στοιχείου και πως θα φτάσει μέχρι και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να δικαιωθεί ο ίδιος και η ομάδα του, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως για να μην οδηγηθεί στην διάλυση η Super League θα πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι. Παράλληλα, ο Γιάννης Καϋμενάκης αναφέρει πως θέλει άπαντες να σέβονται τον Αστέρα, όπως αυτός τις άλλες ομάδες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Είχα σκοπό όσα αναφέρω στη παρούσα επιστολή μου, να τα θέσω υπ' όψιν σας στο προγραμματισμένο για τις 4-10-2011, Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, πλην όμως εξ’ αιτίας της αναβολής του, αποφάσισα να αναφερθώ εγγράφως, προς όλους τους Προέδρους και ιδιοκτήτες των ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

Αφορμή για αυτή την επιστολή είναι η πρωτοφανής και πρωτόγνωρη απόφαση της, Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας. Την Παρασκευή 30-9-2011, η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, συνήλθε για να αποφασίσει, μετά τις πειθαρχικές διώξεις των Ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων, για τον Αστέρα, τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι αποφάσεις της Επιτροπής γνωστές σε όλους. Αποφασίσθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας μας. Θα μου πείτε και εμάς τι μας ενδιαφέρει. Και όμως, κύριοι, σας ενδιαφέρει και μάλιστα άμεσα.

Διότι , όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, όταν βλέπεις να έχει πάρει φωτιά το σπίτι του διπλανού σου, να περιμένεις ότι θα έλθει και στο δικό σου. Και σας ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο, διότι με τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες που προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι στο ποδόσφαιρο, μαθηματικά βέβαιο είναι ότι όλο το οικοδόμημα οδηγείται στην καταστροφή.

Ουδείς και πολύ περισσότερο εγώ, ισχυρίζεται ότι, οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές, πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Όμως, από του σημείου αυτού και εν ονόματι της δήθεν επιχειρούμενης κάθαρσης, να αφανίζεται μία ομάδα, χωρίς, επαναλαμβάνω χωρίς την ύπαρξη, έστω και μίας απλής ένδειξης, νομίζω ότι απέχει πολύ από την, δήθεν επιχειρούμενη κάθαρση.

Και για να γίνω σαφής και συγκεκριμένος: Η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έκρινε ότι οι συνομιλίες τρίτων, ήταν αρκετές  για να αποφασίσει τον υποβιβασμό του Αστέρα. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, αν μπορεί να θεωρήσει κάποιος, ότι αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να καταδικάσουν μία ομάδα.

Και όμως, κύριοι, για τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής μας, αυτά ήταν αρκετά. Οι συνομιλίες  ούτε επιβεβαιώθηκαν από κάποιον από τους μάρτυρες, αλλά ούτε και από κάποιο άλλο στοιχείο. Και όμως, μόνo οι συνομιλίες των τρίτων, μας οδήγησαν στην κατώτερη κατηγορία.

Κύριε Πρόεδρε,
Αισθάνομαι ότι σε αυτή τη χώρα, που επενδύσαμε, τόσο στο ποδόσφαιρο, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όσο και άλλες επενδύσεις σε επιχειρήσεις, που εργάζονται και συντηρούνται πάνω από 300 οικογένειες,  είμαι ανασφαλής. Διότι είτε στην ίδια συνομιλία, είτε σε οποιαδήποτε άλλη με άλλους συνομιλητές, θα μπορούσε να λεχθεί ότι εγώ η οποιοσδήποτε άλλος από σας, είναι έμπορος ναρκωτικών η τρομοκράτης.

Με βάση τη λογική της Πειθαρχικής Επιτροπής μας, θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε στη φυλακή. Η εγώ, να έχω αποτρελαθεί και να αρχίσω να καταγγέλλω ότι όλες οι ομάδες που κέρδισαν τον Αστέρα στην Τρίπολη, δεν κέρδισαν γιατί το άξιζαν, αλλά γιατί ήλθαν και μου προσέφεραν ανταλλάγματα. Και χωρίς να επιβεβαιώνεται από κανένα αυτή η θέση μου, η Πειθαρχική Επιτροπή, θα πρέπει όλες τις ομάδες  να τις υποβιβάσει. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ.

Ειλικρινά, πληροφορούμενοι την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, αναρωτήθηκα αν πρέπει να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε, όχι με το ποδόσφαιρο, αλλά αν θα πρέπει να συνεχίσουμε στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να υφιστάμεθα τέτοιο διασυρμό, να σπιλώνονται τιμές και υπολήψεις, από την συνομιλία ενός ατόμου, που έχει καταδικασθεί από την ίδια επιτροπή, χωρίς αυτή η συνομιλία του να έχει περιληφθεί στο κατηγορητήριο η την πειθαρχική του δίωξη, με κάποιο άλλο πρόσωπο, άγνωστο σε μας και αυτό να αρκεί για να εξαφανισθεί από τον χάρτη της Λίγκας η ομάδα μας.

Και βέβαια εύλογο είναι το ερώτημα που μας απασχολεί: Αφού, είναι δεδομένο και αποδεικνύεται, ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο του Μάκη Ψωμιάδη, πως είναι δυνατόν να μη κατεγράφη οποιαδήποτε συνομιλία, κάποιου από τους ανθρώπους της ομάδας μας ή έστω κάποιου ενδιάμεσου τρίτου. Πως δηλαδή «προσφέρθηκαν» τα χρήματα. Ξύπνησε κάποιος από μας , πήρε το αεροπλάνο, πήγε στην Καβάλα και είπε του Ψωμιάδη, σου δίνω τόσα.

Σε ποιους απευθύνονται; Σε αφελείς; Είναι δυνατόν, να είμαστε τόσο αφελείς, να προσφέρουμε το οποιοδήποτε ποσό, όταν γνωρίζουμε ότι η Καβάλα από τον αγώνα αυτό θα κερδίσει όχι μόνον πολύ περισσότερα οικονομικά οφέλη (πριμοδότηση πρώτης επαρχιακής ομάδας, έξοδος στο EUROPA LEAGUE), αλλά και σε πρεστίζ και δόξα; Αυτά τα ερωτήματα δεν απασχόλησαν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής μας; Και αν όχι, για ποιο λόγο; Και ένα ακόμη εύλογο ερώτημα: Για ποιο λόγο καλούνται να καταθέσουν μάρτυρες, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό; Μήπως για να ενισχυθεί η κατηγορία, γνωρίζοντες εκ των προτέρων ότι είναι ανύπαρκτη;

Κύριε Πρόεδρε,
Απευθύνομαι όχι μόνον στους ιδιοκτήτες, αλλά και στους λοιπούς Προέδρους.

Εύχομαι σε κανέναν από σας να μην τύχει ανάλογη περίπτωση. Έχω όμως την άποψη ότι, αν δεν κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, αυτό που πρέπει, είναι πολύ κοντά ο χρόνος της διάλυσης. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε, να αποβάλλουμε όσους δεν ενδιαφέρονται για το καλό του ποδοσφαίρου, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να υποχρεώσουμε αυτούς που ζουν από το ποδόσφαιρο, να σεβαστούν και τα χρήματα που επενδύουμε, και τον χρόνο που αφιερώνουμε, σε βάρος της υγείας μας και των οικογενειών μας. Και ίσως να έχουν δίκαιο, όσοι λένε ότι αυτοί που φεύγουν, γλυτώνουν. Όταν όμως έλθει ο χρόνος να φύγω εγώ, θα φύγω γιατί το θέλω εγώ και όχι επειδή κάποιους ενοχλεί η παρουσία μας. Για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Ότι θα φθάσω όπου χρειάζεται για την δικαίωση της ομάδας μου. Ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι αρκετοί θα μας λοιδορήσουν, ίσως και να μας χλευάσουν. Εκείνο όμως που έχω να απαντήσω σε όλους είναι ότι, ουδέποτε ασχοληθήκαμε με άλλους, παρά μόνον με την ομάδα μας και τα συμφέροντα της. Αν κάποια στιγμή οι περιστάσεις μας έφεραν αντιμέτωπους με άλλες ομάδες, πραγματικά το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και όλους τους παράγοντες τους. Απαιτούμε όμως τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αντιμετώπιση, να έχουμε από όλους όσους συμμετέχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στο ποδόσφαιρο.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε στη σελίδα του Onsports.gr.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 σχόλια
  • Στέφανος Κομνηνός Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 17:19 Συντάχθηκε από Στέφανος Κομνηνός

    Τόσο καιρό ήταν ο Μπάκος πρώτη μούρη (ως Αρκάς). Τώρα γιατί τις επιστολές τις στέλνει μόνο ο Καϋμενάκης; Α ναι μωρέ... τώρα θυμήθηκα. Γιατί ήταν και ο Μπάκος στις συνομιλίες με τα στημένα!!! Η αλήθεια είναι ότι το δίδυμο προσπαθεί να μας πείσει ότι παράτησαν τις δουλειές τους και ασχολούνται με τον Αστέρα και όσα έβγαλαν τόσα χρόνια στην ξενιτιά το σκορπάνε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανέβηκαν τις κατηγορίες με το ασανσέρ, πήρανε τον Μποροβήλο, έκαναν τα πάντα(!) για να πάρουν την θέση του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα, ε... νισάφι πια!!!

  • Περυ Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 13:22 Συντάχθηκε από Περυ

    Και ο Ηρακλής μέσα σε ελάχιστες ώρες υποβιβάστηκε και μάλιστα άδικα, όπως ωμολόγησε ο ίδιος ο Κουρίδης στις 1-7-2011. Επομένως ας μην κλαίει σήμερα ο Καυμενάκης για τον άδικο!!!! υποβιβασμό της ομάδας του. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Να φοβάστε πάντα την κατάρα της γριάς!!!!

  • σοτος Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 13:06 Συντάχθηκε από σοτος

    ιδια περιπτωση με την δικια σου ειναι και ο Βολος ομως δεν ειπες τιποτα και οχι μονο αυτο αλλα του πηρες και παιχτες

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.