Δεν βγήκαν σε εργασιακή… εφεδρεία!

Δεν βγήκαν σε εργασιακή… εφεδρεία!

Η αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έκανε περιζήτητους τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Παρότι η ανεργία καλπάζει - στην εποχή του ΔΝΤ και της οικονομικής κρίσης - οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη καταλήξει στην καινούργια επαγγελματική στέγη τους, χωρίς να χρειαστεί να βγουν στην… εφεδρεία μέχρι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Τα δάκτυλα μπήκαν βαθιά μέσα στο βάζο, οσονούπω το μέλι τελειώνει και οι παίκτες... σώνονται! Αν μη τι άλλο, ο προφυλακισμένος για φερόμενη συμμετοχή του σε ύποπτους αγώνες Αχιλλέας Μπέος και ο καταζητούμενος Μάκης Ψωμιάδης, θα πρέπει να φουσκώνουν τα στήθη από περηφάνια για τις ομάδες που «έχτισαν» σε Βόλο και Καβάλα αντίστοιχα.

Ο υποβιβασμός των δύο συλλόγων στην Δ΄Εθνική, άνοιξε την όρεξη στους «μεγάλους» και «μικρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την στιγμή που η ΕΠΟ έδωσε έξτρα μεταγραφικό χρόνο στους ταλαιπωρημένους παίκτες, ξεκίνησε το μεγάλο παζάρι!

Αυτό το βάζο μάλιστα, είχε τόσο γλυκό μέλι, που μέχρι και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έσπευσε να πάρει απλώσει το χέρι του και να δοκιμάσει! Οι Βιθέντε Μόνχε και Γιάννης Ζαραδούκας ακολούθησαν το δρομολόγιο Βόλος - Πειραιάς, ενώ ο πρώην «αργοναύτης» Τζαμέλ Αμπντούν, άφησε το «Μονακό της Ελλάδας», για να αγκυροβολήσει στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Σε ακατάσχετο.... shopping από την βιτρίνα του Βόλου προχώρησε ο Αρης, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι τα ευρώ αυτή την εποχή δεν περισσεύουν στο ταμείο της ΠΑΕ. Ο Σάκης Τσιώλης θυμήθηκε το τραγούδι της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρης και έφερε στην Θεσσαλονίκη και ένα και δύο και τρία και τέσσερα βολιώτικα παιδιά!

Η θεσσαλική παροικία που «χτίστηκε» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γράφει στο «κουδούνι» τα ονόματα των Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ, Ελντιν Γιακούποβιτς, Χαβιέ Ούμπιντες και Νόε Ακόστα. Παρεμπιπτόντως, αυτά ακούει και μαθαίνει μια ψυχή στον Αργολικό Κόλπο και φέρεται - σύμφωνα με τον αστικό μύθο - να βγάζει... καπνούς!

Ψώνια από τον Βόλο έκαναν και οι Πανιώνιος (Σκέμπρι, Ρόκας), Παναιτωλικός (Μητρόπουλος, Ντολεζάι, Zέρης), Αστέρας Τρίπολης (Μπρέσκα), Ξάνθη (Νταρμπιόν) και Πανσερραϊκός (Χοσέ Ρόκα)

Οι Ηλίας Σολάκης και Λεάντρο Αλβαρεζ φέρεται να΄χουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης και αναμένουν την κατάληξη που θα΄χουν οι δικαστικές περιπέτειες των Αρκάδων, με τον Αργεντινό αμυντικό μέσο, πάντως, να ρίχνει συγχρόνως κλεφτές ματιές προς ΑΕΚ και Παναιτωλικό.

Εκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο «γκολεαδόρ»Χουάν Μαρτίν, εξακολουθεί και παραμένει ελεύθερος και ωραίος. Ο Αργεντινός επιθετικός -όπως αποκάλυψε το Onsports- βρίσκεται στο σημάδι της ΑΕΚ, ωστόσο το ταμείο είναι μείον στην «Ενωση» και τα διαθέσιμα ευρώ, δεν φέρονται να φτάνουν να καλύψουν την προκαταβολή που ζητάει ο ποδοσφαιριστής για να «ντυθεί» στα «κιτρινόμαυρα»...

Εκτός από την ΑΕΚ, τον εν λόγω ποδοσφαιριστή «ζαχαρώνουν» η Λάρισα και η Δόξα Δράμας, με την προϋπόθεση πως θα πάρουν προαγωγή στην Super League και συνεπώς θα αυξήσουν τα έσοδα, άρα και το μπάτζετ, για να μπορέσουν να φτάσουν στα νούμερα του Λατινοαμερικανού επιθετικού.

Παρέα στον Χουάν Μαρτίν, κάνουν οι επίσης ελεύθεροι Ζολτ Σέλεζι (βρίσκεται σε επαφές με τον Αστέρα Τρίπολης και την Δόξα Δράμας) ο Χαβιέ Τομάς (διατηρεί «ανοιχτή γραμμή» με ΑΕΚ, Λεβαδειακό, Πανσερραϊκό),  καθώς και οι Ηλίας Μαρουλής και Ματίας Κάσκιο.

Στην Καβάλα τον χορό των αποχωρήσεων άνοιξε ο Ντουγκλάο Φερέιρα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός άφησε με την «όρεξη» τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και... άλλαξε δαχτυλίδια με την φιναλίστ του περσινού Europa League Μπράγκα.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν  - όπως προαναφέραμε - υπέγραψε στον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι παρότι βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της... μισής και πλέον Super League, επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια της Κύπρου για λογαριασμό της ΑΕ Λεμεσού.

Ο Απόστολος Γιάννου, αν και «φλέρταρε» με την μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού τελικά επέλεξε παπούτσι από την Τούμπα, υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Βαγγέλης Οικονόμου, αφού «παρέλασε» από τα ρεπορτάζ αρκετών «μνηστήρων», εν τέλει φόρεσε την φανέλα με το αστέρι του Ατρομήτου στο στήθος!

Οι νεαροί Τάσος Αυλωνίτης και Δημήτρης Δρόσος έχουν πλέον ως παίκτες του Πανιωνίου πληρωμένο τον καφέ τους στην «πλατεία», ενώ η «σειρά»  τους και πρώην (πλέον) συμπαίκτης τους, Γιώργος Καπνόπουλος, συνεχίζει το «αγροτικό» στην επαρχία, «κλείνοντας» στον Παναιτωλικό.

Ο Θωμάς Ναζλίδης πήγε με τα… πόδια από την Καβάλα στην γειτονική Δράμα και την τοπική Δόξα, ο Βαλεντίνος Βλάχος μέσω της ΑΕΚ κατέληξε δανεικός στον Θρασύβουλο και ο Λάζαρος Θεοδωρέλης κατηφόρισε στην Κρήτη για λογαριασμό του νεοφώτιστου στην Football League Πλατανιά. Τέλος, ο Μίρκο Χργκόβιτς επέστρεψε στην Χάιντουκ Σπλιτ με την φανέλα της οποίας «έφτιαξε» το όνομά του.

Το διαθέσιμο… μέλι από το βάζο της Καβάλας περιλαμβάνει επίσης τα ονόματα των πρωτοκλασάτων Σερζ Ντιέ και Οράσιο Καρντόσο, οι οποίοι φέρονται να απασχόλησαν και να απασχολούν (αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο) τον μισό ποδοσφαιρικό πληθυσμό της Super League, καθώς και τον νεαρό τερματοφύλακα Κώστα Καλδέλη.

Στην λίστα των ελεύθερων παικτών, οι οποίοι προέρχονται από την μακεδονική ομάδα, συγκαταλέγονται επίσης οι Γιάννης Καραλής, Πιερ Ντικρόκ, Λόπεζ Βαγέχο, καθώς και οι μετέωροι νεοαποκτηθέντες  Φλόριαν Μπουλέικα, Κέλβιν Ετούχου, Μιρτσέα Μπορνέσκου, Αλεξάνταρ Βασόφσκι, Λούκας Μιερτζετζέφσκι, Ντάνιελ Αλεξιτς που με εξαίρεση τον τελευταίο, οι υπόλοιποι αναζητούν εκτός συνόρων την επόμενη ομάδα τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Βιθέντε Μόνχε

Ολυμπιακός

Γιάννης Ζαραδούκας

Ολυμπιακός

Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ

Αρης

Ελντιν Γιακούποβιτς

Αρης

Νόε Ακόστα

Αρης

Χαβιέ Ούμπιντες

Αρης

Στάθης Ρόκας

Πανιώνιος

Αντρε Σκέμπρι

Πανιώνιος

Πίτερ Ντολεζάι

Παναιτωλικός

Παύλος Μητρόπουλος

Παναιτωλικός

Στεφάν Νταρμπιόν

Ξάνθη

Μάριο Μπρέσκα

Αστέρας Τρίπολης

Χόσέ Ρόκα

Πανσερραϊκός

Αλέξανδρος Ζέρης

Παναιτωλικός

 

ΚΑΒΑΛΑ

Ντουγκλάο Φερέιρα

Μπράγκα

Τζαμέλ Αμπντούν

Ολυμπιακός

Μπέντζαμιν Ονουάτσι

ΑΕ Λεμεσού

Δημήτρης Δρόσος

Πανιώνιος

Τάσος Αυλωνίτης

Πανιώνιος

Απόστολος Γιάννου

ΠΑΟΚ

Βαγγέλης Οικονόμου

Ατρόμητος

Μίρκο Χργκόβιτς

Χάιντουκ Σπλιτ

Γιώργος Καπνόπουλος

Παναιτωλικός

Θωμάς Ναζλίδης

Δόξα Δράμας

Λάζαρος Θεοδωρέλης

Πλατανιάς

Βαλεντίνος Βλάχος

Θρασύβουλος (δανεικός από την ΑΕΚ)




Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved