Δώνης: «Φέτος είμαστε αποτελεσματικοί»

Δώνης: «Φέτος είμαστε αποτελεσματικοί»

Ευχαριστημένος δηλώνει ο Γιώργος Δώνης από την τωρινή βαθμολογική συγκομιδή του Ατρόμητου στη Super League.

Ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» αναφερόμενος στην μέχρι στιγμής πορεία του Ατρόμητου στη Super League:

«Αν τα μελετήσει κάποιος σωστά όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι είμαστε ευχαριστημένοι γιατί βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Η εικόνα είναι ικανοποιητική. Είμαστε μια ομάδα νέα με πολλά νέα πρόσωπα καθώς στην 11άδα υπάρχουν 7-8 νέοι ποδοσφαιριστές.

Είμαι ευχαριστημένος από τη συνοχή που δείχνει. Το τελευταίο κομμάτι έχει να κάνει με την εικόνα που παρουσιάζουμε. Στο ποδόσφαιρο ξέρετε όλα έχουν να κάνουν με τις συγκυρίες και τις λεπτομέρειες. Τα δύο προηγούμενα χρόνια για παράδειγμα παίζαμε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Φέτος είμαστε καλύτεροι στις λεπτομέρειες και έχουμε αποτελεσματικότητα».

Την άμυνα της ομάδας, μεταξύ άλλων, θεωρεί βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι:

«Έχουν αλλάξει δύο πράγματα. Έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία, πάμε καλύτερα μεσοεπιθετικά, έχουμε καλό τερματοφύλακα και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι φέτος έχουμε ένα παίκτη που αξιοποιεί τις ευκαιρίες και τις κάνει γκολ».

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα αποτελέσματα:

«Εμένα δεν με ικανοποιεί και δεν μου αρέσει. Στην Τρίπολη για παράδειγμα δεν παίξαμε καλά αλλά ήμασταν τυχεροί και πήραμε την ισοπαλία. Αν δεν εθελοτυφλείς δεν μπορείς να φύγεις ικανοποιημένος από το γήπεδο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο «επιβίωσης» των προπονητών στην χώρα μας:

«Πρέπει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης να δουλεύει σωστά και να έχει ένα σχέδιο που να μπορεί να το εμπιστευτεί. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να δουλέψει ελεύθερα ένας προπονητής.

Είμαστε μια χώρα της υπερβολής. Όλοι οι προπονητές νιώθουμε πίεση. Είναι υποχρεωμένος ένας προπονητής να τα αντιμετωπίσει. Όταν κερδίζει μια ομάδα ακούς πολλά θετικά σχόλια και όταν χάνει μία ομάδα η κριτική είναι πολύ έντονη. ….Εκεί πρέπει να βρούμε μια ισορροπία. Πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της υπομονής και να μην παρασυρόμαστε».

Και πρόσθεσε πως η ειλικρίνεια πάντα βοηθά στο παραπάνω επάγγελμα:

«Θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Όταν οι άνθρωποι λειτουργούμε εν θερμώ μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα που ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουμε. Μου έχει τύχει και εμένα στην καριέρα μου είτε σε στιγμές που ήμουν πολύ χαρούμενος ή πολύ λυπημένος να πω πράγματα που δεν θα τα έλεγα κάτω από άλλες συνθήκες. Εκεί πρέπει να ελέγχουμε τον εαυτό μας».

Δεν θα μπορούσε να αποφύγει το σχόλιο για τις φετινές ιδιόμορφες εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Εμείς είμαστε από τους τυχερούς γιατί παίξαμε και τα πέντε παιχνίδια. Για μένα όμως ο σωστός προγραμματισμός ενός προπονητή είναι να έχει το 90% του ρόστερ του από την προετοιμασία για να μπορέσει να δουλέψει πάνω σε αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός ο οποίος πήγε σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς να έχει δώσει επίσημο παιχνίδι και ίσως να είχε πάει καλύτερα στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ».

Αλλά πρόσθεσε πως, αν συμπληρωθεί… κανονικό πρόγραμμα, τότε όλες οι ομάδες θα βρουν ρυθμό:

«Νομίζω ότι βασικό στοιχείο είναι ότι μετά από αυτή τη διακοπή να βγουν οι αποφάσεις και να ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουνε. Να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρωτάθλημα στη συνέχεια. Όσο για το ρυθμό πιστεύω ότι έγιναν παιχνίδια φέτος που έχουν καλύτερο ρυθμό από ότι παιχνίδια πριν από δύο χρόνιο. Για παράδειγμα τα παιχνίδια Ατρόμητος -Άρης, Ολυμπιακός -Ξάνθη, ΠΑΟΚ -Ξάνθη δεν κουραζόσουν να τα βλέπεις. Είχανε καλό ρυθμό και θέαμα».

Ξεχώρισε επίσης την Ξάνθη, σαν έκπληξη του πρώτου κομματιού της φετινής Super League:

«Για μένα η μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι η Ξάνθη. Θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, πρεσάρει πολύ και παρουσιάζει πολύ ωραίο θέαμα. Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση. Η άλλη ομάδα που θέλω να σταθώ είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι ο πιο ώριμος από ποτέ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός μπορούν ευθέως να κοιτάξουν τον Ολυμπιακό».

Κατέληξε στην επιστροφή του Γκέκα στην Εθνική:

«Γενικώς είμαι εναντίον των ποδοσφαιριστών που αποφασίζουν να μη βοηθούν την Εθνική ομάδα. Όσο αφορά την περίπτωση του Φάνη Γκέκα , πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος παίρνει μια απόφαση και συνειδητοποιεί αργότερα ότι θέλει να επιστρέψει και τον έχει ανάγκη τότε είμαι ή της άποψης ότι πρέπει να επιστρέψει».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved