Το χρονικό μιας διαταραγμένης σχέσης

Το χρονικό μιας διαταραγμένης σχέσης

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ακόμα ένας προπονητής της ΑΕΚ που του αποδόθηκε ο τίτλος του «Μεσσία» με τον ερχομό του στην Ελλάδα.

Το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου 2010 ο Ανδαλουσιανός προπονητής γνώρισε την αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» από τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι είδαν στο πρόσωπό του Ισπανού τον προπονητή που θα διώξει μια και καλή το «φάντασμα» του Ντούσαν Μπάγεβιτς που αποχωρούσε εκείνες τις μέρες.

Σε αυτόν τον χρόνο που φοράει τη φόρμα του τεχνικού της ΑΕΚ ο Χιμένεθ δεν είχε προστριβές με τη διοίκηση της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι αφορμές για… καβγά δόθηκαν εκατέρωθεν, πότε η συγκαταβατικότητα του 47χρονου προπονητή και πότε η υποχώρηση του Αδαμίδη ήταν οι λόγοι που δεν έπεσε λάδι στη φωτιά…

Αν θα φύγει οριστικά ο Χιμένεθ από την ΑΕΚ είναι κάτι που θα προκύψει από το κρίσιμο ραντεβού της Τετάρτης (05/10) μεταξύ του Ισπανού (και του ατζέντη του) και του Σταύρου Αδαμίδη. Ωστόσο, κάνοντας κανείς μια αναδρομή στους 12 μήνες που βρίσκεται μέχρι τώρα στον πάγκο της «Ένωσης» ο 47χρονος προπονητής, μπορεί να καταλάβει ότι ο Χιμένεθ βρισκόταν σε συνεχή βάση με το ένα πόδι στην πατρίδα του. Και μάλιστα αυτό φρόντιζε να το κάνει ευρέως γνωστό ο ίδιος μέσα από δηλώσεις του, είτε σε ισπανικά μέσα, είτε σε ελληνικά.

Η πρώτη ένδειξη φυγής του Χιμένεθ ήρθε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε, ο 47χρονος προπονητής μιλώντας στην «Estadio Deportivo» αποκάλυψε τις σκέψεις του: «Τον Ιανουάριο με πλησίασε η Έρκουλες και τις τελευταίες εβδομάδες η Χετάφε, η Λεβάντε και η Ράσινγκ Σανταντέρ. Με την Χετάφε οι επαφές ήταν συνεχόμενες, διαπραγματεύτηκα μαζί τους, αλλά τελικά αρνήθηκα την πρότασή τους, αν και βρεθήκαμε πολύ κοντά. Δεν κρύβω ότι θέλω να επιστρέψω».

Αντίδραση από τη διοίκηση της «Ένωσης» σε αυτές τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας δεν υπήρξε ποτέ. Συνεπώς, λίγες μέρες αργότερα το… αστείο συνεχίστηκε όταν ο Χιμένεθ σε ομιλία του προς τους παίκτες στην προπόνηση τους επανέλαβε τα ίδια. Δηλαδή, τους μίλησε για την πρόταση από την Ισπανία και το ότι σκέφτεται να επιστρέψει εκεί το προσεχές καλοκαίρι.

Τελικά, η αντίδραση της διοίκησης της ΑΕΚ ήρθε στις… 15 Ιουνίου όταν ο Σταύρος Αδαμίδης συναντήθηκε με τον ατζέντη του Χιμένεθ, Αλβάρο Τόρες. Εκεί, ο πρόεδρος της ΑΕΚ φανέρωσε την ενόχλησή του για τα όσα κατά καιρούς έλεγε ο Χιμένεθ σε δημοσιογράφους της Ισπανίας. Από την συζήτηση των δύο αντρών προέκυψαν ευχάριστα γεγονότα, αφού ο Τόρες είπε ότι ο Ανδαλουσιανός προπονητής συμφωνεί να παραμείνει στην ομάδα.

Λίγες μέρες νωρίτερα, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Χιμένεθ σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα με συγκεκριμένους όρους: «Αν έχει η ΑΕΚ φιλοδοξία, το ίδιο έχω και εγώ. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν έχω λόγο να φύγω.

Δεν έχω πρόβλημα να μείνω. Αλλά έχω απαιτήσεις. Θέλω το μάξιμουμ, γιατί δίνω το μάξιμουμ. Δεν μπορώ να δεχθώ να μου ζητήσουν του χρόνου το πρωτάθλημα αν δεν έχουμε ρόστερ για να το διεκδικήσουμε. Για να μείνω θα πρέπει να έχουμε ένα ρόστερ αντίστοιχο με τις απαιτήσεις που θα έχει η ομάδα».

Τα παραπάνω λόγια ουσιαστικά φανερώνουν τα όσα είχε απαιτήσει τότε ο Χιμένεθ για να παραμείνει στην ΑΕΚ. Ένας από τους όρους του Ισπανού που δεν ειπώθηκε τότε ήταν να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην ομάδα. Ο Αδαμίδης δεσμεύτηκε να εξοφληθούν οι παίκτες τα οφειλόμενα της περσινής σεζόν και τελικά… αθέτησε την υπόσχεσή του, λόγω της αδιαφορίας των δύο μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, των Νίκου Νοτιά και Πέτρου Παππά.

Το γυαλί στη σχέση των δύο αντρών ράγισε μετά το παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς. Άπαντες έπεσαν πάνω στον Ανδαλουσιανό τεχνικό να τον «φάνε» για τις επιλογές του. Η διοίκηση έκανε έκτακτη σύσκεψη για να βρεθεί φόρμουλα να διακοπεί η συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά η «τσουχτερή» αποζημίωση του Ισπανού και η νίκη επί του Πανιωνίου άλλαξαν προσωρινά τα δεδομένα.

Ωστόσο, ο Χιμένεθ είχε πάρει «ανάποδες» με τα ονόματα υποψήφιων προπονητών που πρόβαλαν ως αντικαταστάτες του και πέρασε στην αντεπίθεση. Από θέση ισχύος πλέον ο Ισπανός (είχε και την στήριξη των ποδοσφαιριστών) έβαλε τους διοικούντες στη θέση τους. Απαίτησε πράγματα, αξίωσε άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και στρίμωξε τον Αδαμίδη στα… σκοινιά.

Το ραντεβού που εκκρεμεί μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπεται επεισοδιακό. Μοιάζει δύσκολο να βρεθεί φόρμουλα για να συνεχίσει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Όμως, επειδή από αυτή τη διοίκηση της «Ένωσης» έχουμε δει τα πάντα, καλό θα είναι να μην προεξοφλούμε τις εξελίξεις…



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved