Πόρτα από ΕΕΑ σε πρίγκιπα!

Πόρτα από ΕΕΑ σε πρίγκιπα!

Κανέναν ενδοιασμό δεν άφησε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού,  Παναγιώτης Περάκης, για το αν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας μπορεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας κατηγορηματικά πως η επιτροπή μπορεί να δώσει άδεια μόνο σε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

«Η απάντηση είναι όχι δεν μπορούν! Είναι πολύ ξεκάθαρο και ρητό από τον νόμο! Αυτό που με προβληματίζει όταν ακούω αυτά, είναι η σοβαρότητα των προτάσεων. Αν κάποιος θέλει στα αλήθεια να βάλει τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ, υποθέτω ότι πρώτα πρέπει να έχει δει εάν γίνεται. Αν θέλει να την κάνει και να μην είναι νόμιμη είναι άλλο θέμα», τόνισε αρχικά ο Περάκης φιλοξενούμενος στον αέρα του «NovaSportFM», για να συμπληρώσει:

«Σαν φυσικό πρόσωπο με μετοχές κάτω του 10% δεν χρειάζεται άδεια. Εκτός κι αν είναι πολλά φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν σαν μια ομάδα, που έχουν αποφασίσει να ασκήσουν μαζί τη διοίκηση, οπότε θέλουν την άδεια τότε της Επιτροπής».

Εάν μπορούν το σύνολο των μετοχών να το «σπάσουν» σε τμήματα του 7% και να περάσει έτσι την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανέφερε:

«Δεν μπορεί, ούτε τότε. Νομίζω ότι παλιότερα υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση με την ΠΑΕ Άρης. Είχαν μαζευτεί κάποιοι, υποτίθεται ο καθένας από ένα μονοψήφιο ποσοστό στα χέρια του, και ήθελαν να πάρουν τον Άρη. Πίσω τους κρυβόταν κάποιος άλλος. Τελικά, βάσει και της λογικής που σας είπα δεν τους επετράπη να πάρουν μετοχές. Κάτι αντίστοιχο, αυτές τις ημέρες, γίνεται και με μια άλλη ομάδα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Πάντως, αν κάποιος έχει ελληνική ή ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι 10% δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρει μετοχές και δεν χρειάζεται άδεια. Αν είναι εταιρεία ή νομικό πρόσωπο χρειάζεται άδεια οποιοδήποτε ποσοστό και να έχει. Από 10% και πάνω χρειάζονται άδεια και φυσικά πρόσωπα».

Για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ο Βλάσης Τσάκας σαν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με 54% μέσα από τη συμμετοχή του σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, ο Περάκης ήταν και πάλι σαφής:

«Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα αυτή από το Νόμο να ψάξει να βρει την προέλευση των χρημάτων. Οποιασδήποτε χρηματικής καταβολής, είτε μεταβίβασης, είτε αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Επιτροπή έχει την δυνατότητα να ερευνήσει την προέλευση των χρημάτων. Κι επίσης έχει την δυνατότητα από το Νόμο, αν δεν δικαιολογεί με νόμιμο τρόπο την προέλευση των χρημάτων αυτών να μην χορηγεί άδεια ή να ανακαλεί. Ακόμη μπορεί να συντάσσει εκθέσεις που να μπορούν να έχουν κακές συνέπειες για την ομάδα. Αν κάποιος πάει να κάνει κάτι τέτοιο και να βρεθεί ακάλυπτος, η ομάδα μπορεί ακόμη και να πέσει κατηγορία».

Για το αν κάποιος που ενδιαφέρεται για την απόκτηση μετοχών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έχει απευθυνθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τόνισε:

«Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει έρθει στην επιτροπή κανείς για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

Καταλήγοντας ο Περάκης, αναφέρθηκε και πάλι στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να αποκτήσει μετοχές ελληνικής ομάδας:

«Μέχρι το τελευταίο φυσικό πρόσωπο πρέπει να είναι Ευρωπαίος πολίτης. Εκτός αν ο πρίγκιπας έχει κάποια ευρωπαϊκή υπηκοότητα τότε το συζητάμε»!



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved