«Θα δικαιωθεί με πάταγο ο Αστέρας»

«Θα δικαιωθεί με πάταγο ο Αστέρας»

Την πεποίθησή του για την πανηγυρική δικαίωση του Αστέρα Τρίπολης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέφρασε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Στέργιος Σουροβίκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports.

Ο νομικός εκπρόσωπος των Αρκάδων με την χαρακτηριστική ατάκα, «θα δικαιωθούμε με πάταγο» απέδωσε με απόλυτη πιστότητα το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο του Αστέρα λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, που θα κρίνει εν πολλοίς (διότι στην Ελλάδα των αμέτρητων δικαστηρίων, ποτέ μην λες ποτέ) την κατηγορία στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει η ομάδα της Τρίπολης.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την έκβαση της υπόθεσης;

«Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχουμε φτάσει εδώ. Η κατηγορία είναι 100% αστήριχτη και για αυτό το λόγο θα δικαιωθούμε με πάταγο. Ως νομικός δεν μπορώ να δω κάτι διαφορετικό. Αλίμονο αν λαμβάνουμε δεδομένο και καταδικάζουμε εις θάνατο μια ομάδα από ένα τηλεφώνημα, στο οποίο κανένας συνομιλητής δεν προέρχεται από τον Αστέρα και υπάρχει μια άσχετη συνομιλία, δύο άσχετων ανθρώπων».

Ποια θα είναι τα επόμενα νομικά βήματα του Αστέρα σε περίπτωση αρνητικής απόφαση;

«Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ σε αυτά. Είναι θέμα στρατηγικής και είναι άκομψο να μιλάω για ασκήσεις επί χάρτου…»

Θα είστε ευχαριστημένοι εφόσον η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αποσύρει τον υποβιβασμό και σας τιμωρήσει με αφαίρεση βαθμών;

«Προσωπικά δεν θα είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Αυτό που νιώθω σαν νομικός και αυτά που έμαθα, δεν θα ικανοποιηθούν από μία τέτοια απόφαση, ακόμη και εάν τελικά τιμωρηθούμε με την τιμωρία της έδρας μας για μία αγωνιστική. Θα πρόκειται για μια εντελώς αστήριχτη απόφαση.

Τι ακριβώς εννοούσατε σε τελευταία τοποθέτησή σας κάνοντας λόγο για κτηνωδία σε βάρος της ομάδας;

Κυκλοφορεί εσχάτως μια φήμη ότι ο Αστέρας είναι η πιο βρώμικη ομάδα και δεν αντιλαμβάνομαι πως βγαίνει κάτι τέτοιο. Εάν κοιτάξουμε με προσοχή τους κρίσιμους περυσινούς αγώνες του Αστέρα με την Κέρκυρα και τον Αρη όπου έπαιζε μια κατηγορία, θα σας θυμίσω δύο πράγματα. Εκείνο τον απίθανο, αμίμητο διαιτητή Κωνσταντινέα στον αγώνα με την Κέρκυρα, που σε ανατροπή του ποδοσφαιριστή Ιωάννου της Κέρκυρας του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο και στην συνέχει πέναλτι εις βάρος μας. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον Αρη, μετά το σφύριγμα της λήξης, η ΠΑΕ Αστέρας για πρώτη φορά στην ιστορία έβγαλε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Πώς γίνεται λοιπόν σε δύο κρισιμότατα παιχνίδια να υπάρχουν δύο τραγικές διαιτησίες εις βάρος του Αστέρα και να μιλάμε για την πιο βρώμικη ομάδα; Ισως αυτοί που το λένε, να εκφράζουν κάποια προσωπική πικρία. Ο Αστέρας είναι η πιο έντιμη ομάδα του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μία από τις 2-3 ομάδες του πρωταθλήματος, όπου οι μεγαλομέτοχοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν ξέρουν από στοιχήματα. Δεν είναι άνεργοι παράγοντες που ήρθαν να βγάλουν χρήματα από το ποδόσφαιρο. Οι μεγαλομέτοχοι του Αστέρα δεν έχουν να εισπράξουν από το ποδόσφαιρο».

Σκέφτεστε πράγματι να κινηθείτε νομικά εναντίον του κυρίου Ψωμιάδη για τα όσα αναφέρει στην περίφημη συνομιλία;

«Είναι κάτι που θα το εκτιμήσουμε. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαστε υπεράνθρωποι. Αυτοί την στιγμή έχουμε άλλες προτεραιότητες, δεδομένο πως βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Επιδερμικά πάντως είναι κάτι που το έχουμε κοιτάξει. Θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει…».



ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved