Σαργκάνης: «Να δείξει αυτά που μπορεί ο Βελλίδης»

Σαργκάνης: «Να δείξει αυτά που μπορεί ο Βελλίδης»

Την πεποίθησή του πως ο Μάρκος Βελλίδης μπορεί να αφήσει ιστορία τόσο στον Άρη, όσο και στην εθνική Ελλάδας, εξέφρασε ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο, φιλοξενούμενος στον αέρα του «ΑΡΗΣ FM 92,8 », αναφέρθηκε ακόμα και στους έτερους πορτιέρο των «κίτρινων» Μιχάλη Σηφάκη και Ελντίν Γιακούποβιτς, αλλά και στον Φράνκο Κοστάντσο, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από γηγενείς τερματοφύλακες, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα στα νέα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Σαργκάνη:

Για τον τερματοφύλακα του Άρη, Μάρκο Βελλίδη, τόνισε:

«Τον γνώρισα στις μικρές εθνικές ομάδες. Τότε, μας  είχε πει  πως ήρθε από την Καστοριά για να παίξει  μπάλα, και όχι  για να κάνει τον τουρίστα.. Είχα ακούσει καλά λόγια από τον Τάκη Οικονομόπουλο και τον καλέσαμε. Είναι εγωιστής στη δουλειά του, δουλεύει πολύ  και νομίζω πως είναι  μεγάλη ευκαιρία για αυτόν δεδομένης της παρουσίας του Γιάννη  Πλαβούκου στον Άρη,  να δουλέψει σωστά και να δείξει αυτό που μπορεί να κάνει».

Κάνοντας ένα σχόλιο για τον προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη, Γιάννη Πλαβούκο, είπε:

«Τον Γιάννη τον γνώρισα σε ένα σεμινάριο για τερματοφύλακες που διοργάνωσε η  UEFA στην Αθήνα. Είχα ακούσει για τη δουλειά του αλλά δεν τον ήξερα σαν άνθρωπο. Ο συνδυασμός της δουλειάς και του χαρακτήρα του μπορούν να προσφέρουν πολλά σε όποια ομάδα βρεθεί».

Επιστρέφοντας στον Μάρκο Βελλίδη, σημείωσε:

«Επίσης στις μικρότερες εθνικές είχα καλέσει και τον Μιχάλη Σηφάκη, έδειχνε πως είχε όλα τα εφόδια για να  γίνει αυτό που είναι σήμερα.  Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμένουμε μια ευκαιρία.  Με την ατυχία του τραυματισμού του Μιχάλη, δόθηκε στον Μάρκο η ευκαιρία να δείξει  ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του Άρη και να φιλοδοξεί να καθιερωθεί και μπει  κάποια στιγμή  στην εθνική ομάδα. Πρώτα πρέπει  να “χτυπήσει” την πόρτα του  Άρη και να καθιερωθεί  στην ομάδα και στη συνέχεια να ‘χτυπήσει’ την πόρτα της εθνικής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τερματοφύλακες και πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε ελληνόπουλα. Πρέπει να συνεχίσει με τους ίδια καλή απόδοση και να μην ανησυχεί,  κάποια στιγμή θα μπει και στην εθνική».

Αναφορικά με το ύψος του ποδοσφαιριστή  και για το αν αυτό αποτελεί μειονέκτημα δήλωσε:

«Είναι αλήθεια πως ύψος παίζει ρόλο. Δεν θα πούμε ότι είναι από τα πρώτα κορμιά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα. Με τη δουλειά μπορεί να αναπληρώσει τους πόντους που του λείπουν. Διότι μιλούμε για πόντους και όχι για μέτρα. Έχει διαφορά το 1,87 με το 1,84».

Για τον διεθνή τερματοφύλακα του Άρη, Μιχάλη Σηφάκη, τόνισε:

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους που τον αφήσανε. Θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον Μιχάλη. Πραγματικά τον χρειαζόμαστε όλοι».

Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά με την άποψη του για τον νεοαποκτηθέντα πορτιέρο, Έλντιν Γιακούποβιτς, είπε:

«Είναι ένας  αξιόλογος τερματοφύλακας. Θα μπορέσει να βοηθήσει. Όταν έχεις έναν τερματοφύλακα δεν έχεις κανένα. Όταν έχεις δύο,  τότε έχεις έναν».

Για την υλοποίηση σχολής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, σημείωσε:

«Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει. Ο κ. Μπατάκης κάνει μια προσπάθεια πάνω σε αυτό, εάν τυχόν νομιμοποιηθεί  αυτή  από την UEFA και γίνει εφικτό το να παίρνει  κάποιος  μέσα από τη  σχολή δίπλωμα  εκπαίδευσης τερματοφυλάκων τότε θα υλοποιηθούν όσα σκεπτόμαστε.

Πριν από ένα μήνα περίπου πήγαμε σε ένα διεθνές σεμινάριο της UEFA. Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο  προκειμένου να  μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο πρώτα για τα παιδιά και μετά για τους επαγγελματίες».

Στη συνέχεια, κ. Σαργκάνης σημείωσε τη διαφορά που υπάρχει στον σημερινό τρόπο προπόνησης των τερματοφυλάκων σε σχέση με τον τρόπο που ακολουθούνταν παλαιότερα:

«Έχουμε φύγει κατά πολύ από τον ρεαλιστικό τρόπο προπόνησης, δηλαδή από το φυσικό περιβάλλον στο  οποίο πρέπει να προπονούνται οι τερματοφύλακες.  Πλέον χρησιμοποιούν  διάφορα ειδικά όργανα  και έχουν φύγει από το τέρμα».

Για τον Κοστάντσο του Ολυμπιακού, τόνισε:

«Αν ήταν στον Ατρόμητο ή στον Πανιώνιο. Δηλαδή σε μία τέτοια ομάδα σαν την Καβάλα ή τον Βόλο, θα ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, διότι θα δεχόταν μεγάλη πίεση και θα έκανε επεμβάσεις πολλές , ανεξάρτητα από το αν δεχόταν κάποιο γκολ. Στον Ολυμπιακό πρέπει σε δύο φάσεις που θα χρειαστεί, να τις καθαρίσει».

Ο Σαργκάνης δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα στα νέα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό:

«Πρέπει να δίνεται χρόνος στα παιδιά,  μέσα στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθούν καθημερινά, και για άθληση. Τα κομπιούτερ και η τεχνολογία έχουν   καθηλώσει τα παιδιά. Πρέπει οι γονείς να τα ωθήσουν και πάλι στη σύγχρονη αλάνα, το λεγόμενο πλαστικό γήπεδο και τις ακαδημίες άθλησης».

Τέλος κλείνοντας ευχήθηκε στον Σηφάκη: «Καλή ανάρρωση στον Μιχάλη. Τον έχουμε ανάγκη όλοι μας».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved