Τσάκας: «Κανένα θέμα Βατσινά, προχωράμε»

Τσάκας: «Κανένα θέμα Βατσινά, προχωράμε»

Ο εκπρόσωπος του Σουλτάν Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, διέψευσε τις φιλικές σχέσεις με τον άλλοτε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά, και τόνισε πως προχωράει κανονικά τις διαδικασίες για την απόκτηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Βλάσης Τσάκας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και διέψευσε κατηγορηματικά το ότι είναι κουμπάρος με τον Φανούρη Βατσινά, ενώ αναφορικά με το θέμα του γνήσιου της υπογραφής του πρίγκιπα που απαιτείται από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τόνισε πως θα λυθεί το θέμα από τη Σαουδική Αραβία, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ του Onsports για τις επόμενες ενέργειες της πλευράς του Σουλτάν Μπιν Νάσερ.

«Δόθηκε διάσταση σε ένα θέμα, που για μένα δεν υπάρχει. Ο αδερφός μου έχει βαφτίσει το παιδί της αδερφής του Βατσινά. Είναι εγκληματικό αυτό;», είπε αρχικά ο Βλάσης Τσάκας και στη συνέχεια απάντησε και στα όσα ακούγονται για τις σχέσεις του Φανούρη Βατσινά με την οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Αυτά δε με αφορούν και δε με αγγίζουν. Εγώ τον κ. Βατσινά δεν τον γνωρίζω προσωπικά και τον είδα μια φορά κι αν τον έχω δει».

Σε ερώτηση που αφορούσε το νομικό πρόβλημα που υπάρχει με την κατοχή μετοχών της ΠΑΕ από ξένο φυσικό πρόσωπο, απάντησε: «Έχει βρεθεί νομική φόρμουλα για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω με ποιο τρόπο, αλλά το πρόβλημα αυτό το έχουμε ξεπεράσει. Αφήστε τους νομικούς μας να δουλέψουν και να παρουσιάσουν αυτό που έχουν να παρουσιάσουν και θα δούμε».

Ενώ επανήλθε στο θέμα Βατσινά, λέγοντας: «Είπα εκατό φορές ότι δεν τον ξέρω καλά τον κ. Βατσινά. Το Ηράκλειο δεν είναι Αθήνα, λίγο ως πολύ οι άνθρωποι θα ειδωθούν. Το πατρικό μου σπίτι είναι στο Ηράκλειο, τι να κάνουμε τώρα; Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Φανούρη Βατσίνα, μην τρελαθούμε. Την κουμπαριά του αδερφού μου με την αδερφή του Βατσινά θα το κάνουμε μέγα θέμα;».

Για το αν πήγε στην πρεσβεία για το γνήσιο υπογραφής του πρίγκιπα, τόνισε: «Μόλις έφυγα από την πρεσβεία και είμαι στο αεροδρόμιο. Θα δούμε τι θα γίνει. Η πρεσβεία θέλει παρόντα αυτόν που καλείται να αναγνωριστεί η υπογραφή του. Αυτό είναι ένα λεπτό θέμα. Το επιστολόχαρτο του πρίγκιπα φέρει το έμβλημα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Ποιος θα πιστοποιήσει το έμβλημα της βασιλικής οικογένειας; Το ψάξαμε το θέμα, δεν γίνεται από εδώ. Θα γίνει από τη Σαουδική Αραβία και θα καλέσουμε έναν notary εκεί για να υπάρξει αυτό που λέμε εμείς «γνήσιο υπογραφής» να τελειώσει κι αυτό το θέμα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπογραφεί το MOU, η συμφωνία βάσης και στη συνέχεια θα έρθει άμεσα ο πρίγκιπας άμεσα στην Αθήνα».

Για το πότε θα είναι στην Σαουδική Αραβία, είπε: «Θα είμαι στην Τζέντα την Πέμπτη τα ξημερώματα, την Παρασκευή θα υπάρχει πρόγραμμα για το πότε θα είναι στην Ελλάδα ο πρίγκιπας που δεν το βλέπω νωρίτερα από Δευτέρα, Τρίτη».

Όσο για τις αρμοδιότητες που έχει ο Πάνος Πετρόπουλος, σχολίασε: «Ο κ. Πετρόπουλος είναι εξουσιοδοτημένος να κάνει ότι απαιτεί η διαδικασία. Έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει έγγραφα, να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Σε ερώτηση για την μη πραγματοποίηση της σημερινής ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αν προλαβαίνει να καλύψει την ΑΜΚ ο πρίγκιπας, τόνισε: «Τεχνικά δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε εμείς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πρέπει να γίνει έλεγχος της ΠΑΕ που απαιτεί 15 μέρες. Για αυτό θέλουμε να υπογραφεί το memorandum. Δεν έχουμε κανένα χαρτί στα χέρια μας και για αυτό ζητάμε να γίνει η αρχική συμφωνία έτσι ώστε να κάνουμε τον έλεγχο».

Ο Βλάσης Τσάκας στη συνέχεια υπογράμμισε: «Με τρεις κουβέντες θα πω τη πρόταση μας και τη διαδικασία. Εμείς προτείναμε με καλύψεις όλου του ποσού που αφορά την ΠΑΕ, τα 70 εκατ. ευρώ, να υπογραφεί το MOU να κάνουμε τον έλεγχό μας, να γίνει το ιδιωτικό συμφωνητικό, να μεταβιβαστούν οι μετοχές και στη συνέχεια να κάνουμε την ΑΜΚ με την τιμή της μετοχής στα 2,8 ευρώ όπως είχαμε πει».

Για το αν είναι γραπτή η πρόταση, τόνισε: «Η πρόταση είναι γραπτή από την πλευρά του πρίγκιπα, με την υπογραφή του πληρεξούσιο δικηγόρου του κ. Πετρόπουλου. Αυτή είναι η πρόταση. Έχει γίνει αποδεκτή αρχικά από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη και τυπικά ζητούν στο πληρεξούσιο μια θεώρηση με την υπογραφή του πρίγκιπα, προσπάθησα σήμερα να το καλύψω από εδώ, θα το κάνουμε από εκεί και τελειώνουμε».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Το να πάρω εγώ τηλέφωνο τον πρίγκιπα και να του πω ότι πάλι εδώ σε αμφισβητούν είναι πολύ άκομψο. Προτιμώ να πάω εκεί και να του πω ότι το απαιτεί η ελληνική νομοθεσία, να έρθει ένας νομικός και να τελειώσει το θέμα».

Για το γιατί δεν κάνει την τηλεοπτική δήλωση που είχε εξαγγείλει ο πρίγκιπας, σημείωσε: «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τη δήλωση όταν υπογραφεί το memorandum, αλλά τώρα δεν γίνεται περιμένουμε τις υπογραφές. Όταν θα είμαι στη Σαουδική Αραβία ας γίνει η δήλωση του πρίγκιπα».

Για το αν ο πρίγκιπας γνωριζει τον… Φανούρη Βατσινά, απάντησε φανερά εκνευρισμένος πως: «Ούτε Βατσινάδες δε γνωρίζει ο πρίγκιπας, ούτε τίποτα. Ο πρίγκιπας μόνο εμένα ξέρει στην Ελλάδα, όσο και να μην κάθεται καλά σε κάποιους, τι να κάνουμε τώρα; Εμένα ξέρει».

Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα κάνει με τους άλλους μετόχους η πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ, απάντησε: «Όποιοι μέτοχοι δε θέλουν να είναι συμπαίκτες μαζί μας, ευχαρίστως να πάρουμε το ποσοστό τους. Αν θέλουν, ευχαρίστως να συνεργαστούμε. Έτσι κι αλλιώς θα μιλήσει με όλους τους μετόχους ο πρίγκιπας όταν τελειώσει το θέμα».



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved