Κούγιας: «Δεν μίλησα για δωροδοκία» / Μπέος: «Θα κερδίσουμε...»

Κούγιας: «Δεν μίλησα για δωροδοκία» / Μπέος: «Θα κερδίσουμε...»

Οι Αλέξης Κούγιας και Αχιλλέας Μπέος μίλησαν σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, χωρίς ωστόσο να κάνουν διάλογο, σχετικά με την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως ποτέ δεν μίλησε για δωροδοκία όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, υποστηρίζοντας πως πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες για την πρώην ομάδα του Αχιλλέα Μπέου.

Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη και πως ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και ο ίδιος, στο τέλος θα κερδίσουν και θα δικαιωθούν.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου «Marconi Radio 96,1 F.M.» οι δύο άνδρες είπαν:

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

«Μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να μην κάνει δεκτή στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων την αίτηση του Ολυμπιακού Βόλου, νομίζω ότι τα γεγονότα έχουν ήδη προδιαγραφεί νομικά, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, γιατί αν υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το τι θα γίνει, θα το κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν δικάσει την υπόθεση, εφόσον υπάρχουν διοικητικά σφάλματα. Η άποψή μου είναι πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί στην τέταρτη Εθνική».

Για την UEFA και την εκτίμηση ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρά την υπόθεση: «Αν ήμουν ιδιοκτήτης ή μέλος του ΔΣ του Ολυμπιακού Βόλου και πίστευα ότι είχα δίκιο, θα πήγαινα όσο το δυνατόν μακρύτερα. Μακάρι, είτε η FIFA, είτε η UEFA, να δικαιώσουν την ομάδα, γιατί το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, ήταν το πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου και νομίζω ότι το μεγάλο λάθος ήταν ότι όταν δόθηκε η δυνατότητα ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στη Football League με πραγματική αλλαγή του μετοχολογίου, είτε οι συνεργάτες του κ. Μπέου είτε οι αρχές της πόλης, δεν πίεσαν με το σωστό τρόπο να γίνει η πραγματική μεταβίβαση των μετοχών. Εφόσον δεν το ήθελε αυτό ο κ. Μπέος, δεν θα μπορούσε να γίνει».

Για το αν δωροδόκησε ή όχι ο Αχιλλέας Μπέος: «Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για δωροδοκία. Όσον αφορά στα παιχνίδια που αναφέρονται στον κατάλογο των παιχνιδιών της UEFA, δεν έχω πάρει θέση, δεν ήμουν ούτε αυτόπτης, ούτε αυτήκοος μάρτυς. Εκείνο που είπα, ήταν αυτό που είχα καταθέσει και στις μαρτυρικές μου καταθέσεις και που είχαν μια διαφορετική επιλογή μετά την αποστολή σε εμένα των δύο κασετών που μιλούσε ο Αχιλλέας Μπέος με τον Δαλούκα. Τότε είχα πει ότι ο Αχιλλέας Μπέος, μαζί με τον Τσακογιάννη, κατάφερναν να ελέγχουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως τη Football League, που τότε ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιζόταν εκεί, αλλά και μετά για λόγους στοιχηματικούς, η δική μου τοποθέτηση ήταν πως η φιλοσοφία του Αχιλλέα Μπέου δεν ήταν αγάπη για το ποδόσφαιρο, ήταν καθαρά αγάπη για τα χρήματα.

Αυτό το έκανε πράξη όταν διοικούσε τον Ολυμπιακό Βόλου και μίλησε για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, το Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου 1-3, που κατά την κρίση μου ήταν ένα στημένο παιχνίδι. Αυτές ήταν οι τοποθετήσεις μου. Ήταν μια ατυχέστατη υπερασπιστική γραμμή που δεν τιμούσε τον Ολυμπιακό Βόλου, προσπάθησε να ταπεινώσει την προσωπικότητά μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου, από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, θα έπρεπε οι νομικοί σύμβουλοι να κοιτάξουν την προστασία της ομάδας και όχι του Αχιλλέα Μπέου. Θα έπρεπε να καταστήσουν σαφές ότι άλλο η ομάδα και άλλο το πρόσωπο που πήρε τις μετοχές. Δεν έγινε αυτό. Ταυτίστηκαν όλοι με τον Μπέο και οι δικηγόροι είχαν συμπεριφορές Μπέου. Η όλη υπεράσπιση του κ. Χαρμάνη είχε πως θα σε εξέταζε ο Μπέος και όχι ενός αξιοπρεπέστατου δικηγόρου. Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, δεν είχα κάτι με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Αν ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να αγωνιστεί στη Super League: «Τώρα όχι. Θα πρέπει να αποφανθούν γρήγορα η FIFA και η UEFA. Τώρα δεν γίνεται. Στον Ολυμπιακό Βόλου δόθηκε η ευκαιρία να σωθεί και δεν το έκανε. Ακόμα και σε επίπεδο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν υπάρχουν ελπίδες. Τα πράγματα είναι δύσκολα έως αδύνατα να γυρίσουν πίσω. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει την ομάδα. Δεν υπάρχει βαθμός δικαιοδοσίας στην Ελλάδα που μπορεί να κάνει κάτι τώρα. Θα τον παρέπεμπα στη FIFA».

Για την ΕΕΑ και την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο: «Με στενοχωρεί που κάμφθηκε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Και δεν κάμφθηκε στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά στην υπόθεση του ΟΦΗ. Αν με ρωτούσατε για τα μέλη της ΕΕΑ είναι αποδεκτοί από όλους του νομικούς. Έπρεπε να μεταβιβάσει πραγματικά τις μετοχές ο Αχιλλέας Μπέος. Θα περιοριζόταν η υπόθεση στο πρόσωπο του Μπέου».

Για τις κατηγορίες στο πρόσωπό του: «Θεωρώ ότι είναι κωμικές ιστορίες. Έγιναν σε συνεργασία με τον Τσακογιάννη για να με καταστήσουν αναξιόπιστο μάρτυρα. Είμαι προστατευόμενος μάρτυρας, γιατί οι Μπέος και Τσακογιάννης είναι γνωστοί για το τι άνθρωποι είναι».

Τι έχει να πει στον Μπέο: Να του ευχηθώ να μείνει όσο το συντομότερο δυνατό να μείνει ελεύθερος. Θέλω να πιστεύω ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος που διάλεξε στη ζωή του δεν ήταν ο σωστός. Ξεπέρασε κάθε μέτρο ελλείψεως σεβασμού για το ποδόσφαιρο. Η ζωή είναι μαραθώνιος, δεν είναι κατοστάρι. Μπορεί να περνάει μια ταλαιπωρία, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερος. Τα πολλά χρήματα δεν φέρνουν ευτυχία. Δεν μου αρέσει να είμαι εγώ η αιτία που είναι στη φυλακή. Εύχομαι τα καλύτερα για τον ίδιο. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει περάσει τόσες ταλαιπωρίες. Αν ένας άνθρωπος λέει τις αλήθειες, δεν σημαίνει ότι οι φίλαθλοι του Βόλου δεν αξιολογούν σωστά έναν άνθρωπο. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ

Για τον Αλέξη Κούγια: «Δεν με ενδιαφέρει να κάνω διάλογο μαζί του. Δύο κουβέντες ήθελα να πω σε αυτά που είπε ο Κούγιας. Όταν θα βγω, η πρώτη συνέντευξη θα είναι στον κόσμο του Βόλου για να μάθει την αλήθεια. Έπρεπε να πω δύο πράγματα. Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά που είπε ο κ. Κούγιας. Έχει καταργηθεί κάθε νομιμότητα, το κράτος δικαίου. Πήραν μια απόφαση με το έτσι θέλω και την πλήρωσε μια ολόκληρη πόλη. Υπάρχει μια οδυνηρή απόφαση. Βιώνω αυτή τη στεναχώρια, τον προβληματισμό. Υπάρχει μια συνέχεια. Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη. Στο τέλος θα κερδίσουμε.

Ο κόσμος να περιμένει σύντομα, η πρώτη συνέντευξη θα δοθεί στον Βόλο. Ο κ. Κούγιας δεν είναι ο αξιόπιστος μάρτυρας. Είναι ένας μάρτυρας, ο οποίος έχει μπει στο πρόγραμμα προστασίας για να λέει αυτά που θέλουν αυτοί να ακούσουν και αυτός να μην έχει επιπτώσεις. Αυτή είναι η ανταλλαγή. Να καταδικάσει τον Μπέο, να πει αυτά που θέλει, ένας μάρτυρας που κακώς καλείται. Η κατάσταση έχει δρομολογηθεί, θα υπάρξουν εξελίξεις. Ο κόσμος να ξέρει ότι 3 χρόνια ποτέ δεν τους πρόδωσα. Δεν τους είπα ψέματα. Θα είναι οι πρώτοι που θα μάθουν την αλήθεια. Σύντομα θα λάμψει η αλήθεια».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved