Φωτάκης: «Εμπάθεια Φάκου για τον ΟΦΗ»

Φωτάκης: «Εμπάθεια Φάκου για τον ΟΦΗ»

Την οργή όλων στον ΟΦΗ προκάλεσε η έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης για τον σύλλογο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος.

Ο εκ των νομικών συμβούλων της κρητικής ΠΑΕ, Μανώλης Φωτάκης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio» για τις εξελίξεις τονίζοντας ότι στη συγκεκριμένη ενέργεια του Φάκου προκύπτει εμπάθεια κατά της ομάδας του Ηρακλείου.

Οι δηλώσεις του Φωτάκης είναι οι εξής:

«Μου γέννησε μεγάλη έκπληξη η άσκηση έφεσης από τον κύριο Φάκο. Είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια όμως δεν μπορώ να καταλάβω που βρήκε αυτό το έρεισμα. Μου προκαλεί εντύπωση και μας προβληματίζει όλους η άσκηση της έφεσης. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της Π.Ε. της Super League, πριν καν επισκεφτεί τα γραφεία ανακοίνωσε ότι άσκησε έφεση και πιστεύω ότι είναι μεροληπτική και δείχνει εμπάθεια. Παρακολούθησα την διαδικασία και δεν έχω καταλάβει ακόμα σε τι υπολείπεται η δική μας δικογραφία από αυτήν του ΠΑΣ Γιάννενα. Υπάρχει μια μεροληπτική απόφαση του κυρίου Φάκου εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ».

Για τους λόγους που ασκήθηκε η έφεση: «Ο κύριος Κούγιας ως ο μοναδικός μάρτυρας του κατηγορητηρίου είπε ότι υπάρχει μια ατελής διαδικασία, δηλαδή η απευθείας κλήση του κατηγορητηρίου. Αυτήν την στιγμή διασύρεται στην Ελλάδα η ΠΑΕ ΟΦΗ και ο Νίκος Μαχλάς και αυτό που μένει στον κόσμο είναι μια ‘σκιά’ και μια πικρία. Εμείς δεν φοβόμαστε την αλήθεια και θα λάμψει. Γνωρίζουμε την δικογραφία και ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια. Ο κύριος Φάκος είχε την δυνατότητα να μελετήσει την δικογραφία όμως δεν το έκανε. Μάλιστα, οι συνάδελφοι – δικηγόροι των άλλων ομάδων – ανέφεραν ότι ήταν μια αντιγραφή του ενός δικόγραφου από το άλλο. Ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κυρίων Νύκταρη και Τσακογιάννη ήταν επιλεκτικά διαμορφωμένη. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι μας πολέμησαν και δεν μας έχουν αφήσει σε ησυχία τα δύο τελευταία χρόνια».

Για το ενδεχόμενο ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανατροπή της απόφασης. Θα γίνει ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης με τους ίδιους μάρτυρες και το ίδιο υλικό. Μας προβληματίζει η άσκηση της έφεσης από τον κύριο εισαγγελέα. Πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Αν γινόταν άσκηση της έφεσης σε όλες τις υποθέσεις, τότε θα το κατανοούσα αλλά έγινε επιλεκτική άσκηση. Μου κάνει τεράστια εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε γιατί ο κύριος Φάκος είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος νομικός».

Για την εκδίκαση της έφεσης: «Είμαστε έτοιμοι και αν μπορούσαμε να καθορίσουμε την ημερομηνία της εκδίκασης της υπόθεσης θα την ορίζαμε ακόμα και αύριο. Θέλουμε να τελειώσουμε με αυτήν την ιστορία και καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Για τον διασυρμό του ονόματος του ΟΦΗ: «Ο Νίκος Μαχλάς προέρχεται από μια άριστη οικογένεια και πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία ώστε να υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρός και αμόλυντος. Δεν γίνεται να σε βάζουν στο ίδιο καλάθι μαζί με κάποιους άλλους. Έχουμε μαζί μας τον δήμαρχο Ηρακλείου που έδωσε το παρόν όπως ο κύριος Ξημέρης».



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved