Το… καρδιογράφημα του Αστέρα

Το… καρδιογράφημα του Αστέρα

Αυτό το καλοκαίρι η δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μεταφέρθηκε στις δικαστικές αίθουσες, με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να υπόκειται σε απανωτά… σκωτσέζικα ντους!

Αν και αγωνιστικά οι Αρκάδες υποβιβάστηκαν, καθώς κατέλαβαν την 14η θέση στη βαθμολογία, μέσω νομικών οδών, η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στη Super League, κινδυνεύοντας στη συνέχεια με νέο υποβιβασμό. Αυτή τη στιγμή, κι ενώ στο πρωτάθλημα έχουν παιχτεί πέντε αγωνιστικές, έστω και κουτσουρεμένες, ο Αστέρας αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο να χάσει τη θέση του στη Super League, αυτή τη φορά λόγω κατηγοριών για δωροδοκία. Το Onsports σας παρουσιάζει τις σημαντικές ημερομηνίες των περασμένων μηνών που συνθέτουν το… καρδιογράφημα μιας ομάδας που δεν έχει αποφύγει ακόμη τον κίνδυνο.

17 Απριλίου: Αγωνιστικός υποβιβασμός

Στις 17 Απριλίου ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League, με τον Αστέρα Τρίπολης να καταλαμβάνει την 14η θέση. Οι Αρκάδες νίκησαν 3-1 στην έδρα τους τον Πανιώνιο, αποχαιρετώντας, ή έτσι νόμιζαν, την κατηγορία, ύστερα από μια καλή χρονιά. Τρεις μόλις νίκες στην Τρίπολη και μόλις 18 γκολ, αποδεικνύουν λίγο ως πολύ πως οι «κυανοκίτρινοι» δεν άξιζαν αγωνιστικά να παραμείνουν στα σαλόνια.

5 Μαΐου: Η πρώτη απόπειρα παραμονής

Από το τέλος Απριλίου προέκυψε μια ευκαιρία για την ομάδα του Αστέρα να παραμείνει στη Super League. Κι αυτό επειδή ο Ηρακλής δεν κατάφερε να πάρει άδεια συμμετοχής στη Super League, λόγω οφειλών. Οι Αρκάδες προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να ζητήσουν να πάρουν τη θέση του «Γηραιού» στη μεγάλη κατηγορία, που υποβιβαζόταν για μη αγωνιστικούς λόγους. Στις 5/5 η ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Football League, λόγω της μη αδειοδότησης.

10 Μαΐου: Η πρώτη δικαστική ήττα

Παρά την αισιοδοξία των Αρκάδων και την στήριξη του αιτήματός τους από την Super League, το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε, πως ο Αστέρας έχει υποβιβαστεί αγωνιστικά και ως εκ τούτου, τη θέση του Ηρακλή στην κατηγορία θα πάρει ομάδα από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

19 Μαΐου: Νέες ελπίδες λόγω πλαστής ενημερότητας του Ηρακλή

Λίγες ημέρες μετά, άνοιξε νέο παράθυρο ελπίδας για τον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς ο Ηρακλής ήταν μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες. Όπως αποδείχτηκε, ο «Γηραιός» είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο στην ΕΠΟ πλαστή φορολογική ενημερότητα και ως εκ τούτου οι μεταγραφές που έγιναν κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν παράνομες! Με τη βαθμολογία στη Super League να μην έχει επικυρωθεί, οι Αρκάδες κίνησαν νέες διαδικασίες να πάρουν τη θέση του Ηρακλή στην μεγάλη κατηγορία.

1 Ιουλίου: Η ΕΠΟ κρατά τον Αστέρα στη Super League

Σε πρώτο βαθμό ο Ηρακλής τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας με αφαίρεση επτά βαθμών, καθώς εκτός από το άρθρο για πλαστογραφία, δικάστηκε και με αυτό της δυσφήμησης του ποδοσφαίρου. Με αυτή την ποινή ο Ηρακλής κατέλαβε την 16η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ ο Αστέρας ανέβηκε αυτόματα στην 13η, γεγονός που σφράγιζε την παραμονή του στην κατηγορία. Η απόφαση αυτή διατηρήθηκε και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έτσι ο Αστέρας έμεινε στη Super League και ξεκίνησε άμεσα τον μεταγραφικό σχεδιασμό του.

Τους επόμενους δύο μήνες, η ομάδα της Τρίπολης έκανε 12 μεταγραφές, έκανε προετοιμασία και προετοιμαζόταν για την πέμπτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά ακόμη τα προβλήματα δεν είχαν τελειώσει.

5 Σεπτεμβρίου: Παραλίγο εμπλοκή από το Διαιτητικό

Ο Ηρακλής δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία, οπότε λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έκανε νέα προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης περί υποβιβασμού του για την υπόθεση της πλαστογραφίας. Η απόφαση βγήκε 25 ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα του Αστέρα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, η οποία ζητούσε από την Επιτροπή Εφέσεων να επανεξετάσει την υπόθεση του «Γηραιού». Νέος γύρος αγωνίας ξεκίνησε στην Τρίπολη, με την απόφαση να βγαίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και να κρίνει ως απαράδεκτη την επιστροφή της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση, ο Αστέρας ξεκίνησε να αγωνίζεται κανονικά στη Super League.

30 Σεπτεμβρίου: Κίνδυνος υποβιβασμού λόγω… δωροδοκίας

Οι δικαστικές περιπέτειες των «κυανοκίτρινων» όμως δεν έχουν τελειωμό. Όταν τον Ιούνιο ξέσπασε το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, και είχαν διαρρεύσει συνομιλίες, ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε μπλεγμένος. Μάλιστα, τα ονόματα των προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Μποροβήλου, και ενός εκ των δύο μεγαλομετόχων, Δημήτρη Μπάκου, ήταν στη λίστα με τους κατηγορούμενους. Οι Αρκάδες δεν βρίσκονταν στο πρώτο κύμα συλλήψεων και κλήσεων σε απολογία που έγιναν τότε. Όμως βρέθηκαν στο δεύτερο κύμα διώξεων από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με την ΠΑΕ και τον Γιώργο Μποροβήλο να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροδοκία σε δύο περσινά παιχνίδια με Ολυμπιακό Βόλου εντός και Καβάλα εκτός.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες, ωστόσο η ποινή που επιβλήθηκε ήταν αυτή του υποβιβασμού στην ΠΑΕ, ενώ στον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο, επιβλήθηκε πρόστιμο και ποινή αποκλεισμού από τον χώρο του ποδοσφαίρου για τρία χρόνια.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα καταθέσει έφεση γι’ αυτή την απόφαση και ελπίζει σε ανατροπή της ποινής. Η εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 5/10, με την απόφαση να βγαίνει το αργότερο την επόμενη μέρα. Για μια ακόμη φορά αυτό το καλοκαίρι οι Αρκάδες βρίσκονται στην… εντατική, περιμένοντας να μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται σε μια χρονιά που έχει ήδη ξεκινήσει…



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved