Η «απάντηση» των παικτών της ΑΕΚ

Η «απάντηση» των παικτών της ΑΕΚ

Πολύ θεωρούν ότι η χθεσινή (02/10) νίκη της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη ήταν η «απάντηση» του Μανόλο Χιμένεθ στους επικριτές του και στην διοίκηση της ομάδας.

Κάποιοι σιγούρεψαν αυτή την άποψή τους όταν άκουσαν τον Ισπανό τεχνικό να απαιτεί σεβασμό στο πρόσωπό του και στον σύλλογο. Θεώρησαν, δηλαδή, ότι ο Ανδαλουσιανός τεχνικός βρήκε πάτημα για να την «πει» σε όσους τον «πολέμησαν» στς ήττες από ΠΑΟΚ και Στουρμ Γκρατς. Όποιος, όμως, έχει βρεθεί έστω για λίγες ώρες κοντά στον Χιμένεθ θα έχει καταλάβει ότι δεν... μας μοιάζει. Είτε κάποιος πιστεύει ότι ο Χιμένεθ είναι ικανός προπονητής είτε όχι, θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρει ότι ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι υπερήφανος για όσα έχει κάνει στο παρελθόν. Και αυτά είναι αρκετά...

Μιλώντας κανείς για «απάντηση» στο χθεσινό ματς της ΑΕΚ, θα πρέπει να την αναζητήσει στους ποδοσφαιριστές και όχι στον πάγκο. Διότι όπως συμβαίνειστις ήττες, έτσι ακριβώς και στις νίκες πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ποδοσφαιριστές. Ούτε ο προπονητής, ούτε ο διαιτητής, ούτε ο πρόεδρος.

Έτσι και χθες στη Νέα Σμύρνη, οι παίκτες της ΑΕΚ αγωνίστηκαν έπειτα από καιρό συνειδητοποιημένοι και παθιασμένοι για τη νικη. Μπήκαν να ιδρώσουν τη φανέλα και να δείξουν τον λόγο για τον οποίο είναι στην ΑΕΚ. Συσπειρώθηκαν γύρω από την ομάδα και τον προπονητή τους, φανερώνοντας στοιχεία οικογένειας. Κάτι που αρκετοί φρόντισαν να αμφισβητήσουν τις προηγούμενες μέρες.

Η διαφαινόμενη απομάκρυνση του Χιμένεθ από τη διοίκηση ήταν το κατάλληλο «ξυπνητήρι» για τους «κιτρινόμαυρους». Δεν είναι η νίκη επί του Πανιωνίου, όπως είπε και ο Ισπανός. Ήταν η αυταπάρνηση και το πάθος τα οποία έκαναν για πρώτη φορά φέτος την εμφάνισή τους σε αγώνα της ΑΕΚ.

Δεν είναι τόσο καλή ομάδα η ΑΕΚ ώστε να είναι σε θέση να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες που της προκύπτουν. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» απέδειξαν χθες ότι δεν ανήκουν σε τόσο κακή ομάδα ώστε να μην μπορούν να βγάλουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Και αυτό συνέβη κόντρα στον Πανιώνιο.

Από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα πρέπει να διδαχτεί και η διοίκηση της ΑΕΚ. Αυτή που την Πέμπτη (29/09) το βράδυ κάλεσε άρον άρον τον Χιμένεθ για να το απολύσει και χθες το βράδυ τον στήριξε και η αιτία που το έκανε δεν ήταν το ύψος της αποζημίωσής του. Ο Σταύρος Αδαμίδης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να καταλάβουν με τη σειρά τους ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και όχι ο προπονητής. Θα έπρεπε, λοιπόν, να έχουν αφουγκραστεί τα «θέλω» των ποδοσφαιριστών για το θέμα του προπονητή και όχι να τους προσπεράσουν. Διότι χθες, πήραν την «απάντηση» των παικτών και αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω όλα όσα άφηναν να διαρρέουν το προηγούμενο διήμερο.

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να αποκτήσει και πάλι τον σεβασμό των αντιπάλων της είναι εδώ. Η συσπείρωση έφερνε πάντα ευεργετικά αποτελέσματα σε αυτή την ομάδα. Όποιος θυμηθεί το 2004 και την εποχή του Ντέμη Νικολαΐδη μπορεί να το καταλάβει. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην εκκίνηση και η ΑΕΚ μετράει μόλις μία απώλεια. Όμως πλέον δείχνει να είναι μία «γροθιά» την πιο κατάλληλη στιγμή. Πριν το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Διακοπή υπάρχει, χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία υπάρχει. Σίγουρα θα υπάρχει και ο κόσμος που θα μπορέσει να δώσει ώθηση στις προσπάθειες των «παιδιών» του Χιμένεθ. Αν έρθει και η νίκη, τότε η ρότα θα έχει αλλάξει εντελώς για τους «κιτρινόμαυρους»...



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved