«Ιθάκη» του Μπεσέρα και των Αργεντινών ο ΠΑΣ Γιάννινα!

«Ιθάκη» του Μπεσέρα και των Αργεντινών ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Ξεχωριστή και σημαντική παράδοση «κουβαλάει» ο ΠΑΣ στους Αργεντινούς παίκτες, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές από την χώρα του τανγκό έχουν αφήσει εποχή στα Γιάννενα. Ο νεοαποκτηθείς Λεάντρο Μπεσέρα, φαίνεται να μην στερείται συγγραφικών ικανοτήτων και φιλοδοξεί να γράψει την δική του ιστορία στον «Αγιαξ της Ηπείρου»…

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι το  προσωνύμιο «Αγιαξ» που κουβαλάει η ομάδα της Ηπείρου, το οφείλει εν πολλοίς στην μεγάλη ομάδα της δεκαετίας 1972-1982, τότε που έλαμψε το άστρο παικτών που ήρθαν από την Αργεντινή όπως ήταν οι Μοντέζ, Λίσα, Αλβάρεζ, Γκλασμάνης, Κοντογιωργάκης.

Ετσι εξηγείται άλλωστε. ο «ζεστός» τρόπος με τον οποίο συνηθίζουν να υποδέχονται οι οπαδοί του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα, όλους τους ποδοσφαιρικούς «απόγονους» του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Λεάντρο Μπεσέρα άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών από την πρώτη κιόλας προπόνηση και ένιωσε ένας από αυτούς.

Παρεμπιπτόντως, όταν η γιαννιώτικη ομάδα χτύπησε την πόρτα του το περασμένο καλοκαίρι ο Μπεσέρα έσπευσε να συμβουλευτεί τους συμπατριώτες του, οι οποίοι στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΣ. Οι Λούκας Ριμόλντι, Εστεμπάν Μπουχάν και Φρεντερίκο Γκαρσία, έπλεξαν το εγκώμιο της πόλης και της ομάδας και συνέβαλαν αποφασιστικά, προκειμένου να ωριμάσει στο μυαλό του η ιδέα της μεταγραφής του στον «Αγιαξ».

Παράλληλα και η τεχνολογία έβαλε κι αυτή ένα… χεράκι, προκειμένου ο 27χρονος μέσος να μετακομίσει στην Ελλάδα, μέσω των στοιχείων που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ για τον ΠΑΣ, τους οπαδούς του και γενικότερα για την πόλη των Ιωαννίνων…

Με αυτά και με αυτά,  μπήκε το νερό στο αυλάκι, προκειμένου ο Μπεσέρα να ζήσει το… Greek dream του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα ο Μπεσέρα τίναξε τα δίχτυα και μας «αφιέρωσε» το παρθενικό του γκολ στην Super League.

Ο «Λούτσο» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, νιώθει σαν στο σπίτι του στα Γιάννενα και «ρουφάει» κάθε στιγμή της σχέσης του με τον ΠΑΣ, ελπίζοντας σε μία μακρά διαδρομή στα ευρωπαϊκά γήπεδα…. 

* Πέρασε για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας μας, μετά την μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός από τους άλλοτε Αργεντινούς παίκτες του ΠΑΣ, ρώτησε και έμαθε για πολλά από τα «ήθη και έθιμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου από συμπατριώτες του (Λέτο, Σκόκο, Ντεγκρά), οι οποίοι βγάζουν ή έβγαλαν στο παρελθόν τον «άρτον τον επιούσιον» στην Ελλάδα.

* Προτού φορέσει την φανέλα του ΠΑΣ, είχε παρακολουθήσει στην τηλεόραση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε αναμετρήσεις του Champions League.

* Η θέση που του αρέσει να παίζει είναι στο κέντρο ως μεσοεπιθετικός σε ελεύθερο ρόλο.

* Στόχος μέσω της συμμετοχής του στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΣ, είναι να «φτιάξει» το όνομά του και να του δοθεί η ευκαιρία να μετακινηθεί στο μέλλον σε μία μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα.

*     Τις πρώτες ημέρες του στην Ελλάδα, διαπίστωσε μεγάλες διαφορές στα κτίρια, στους δρόμους και στα φαγητά. Πολύ γρήγορα προστέθηκε στο κλαμπ των θαυμαστών της ελληνικής κουζίνας, αλλά και της πόλης των Ιωαννίνων.

* Από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του αρέσουν περισσότερο το ισπανικό και το αγγλικό, ενώ οι ομάδες που ξεχωρίζει είναι η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ.

*     Αν και αρραβωνιασμένος, βρίσκει εξίσου εντυπωσιακές τις Ελληνίδες με τις γυναίκες στην Αργεντινή.

*       «Κολλητοί» του στα Γιάννενα, είναι οι συμπατριώτες του Ντε Βισέντι, Κουέβας και ο Βραζιλιάνος Βάντερσον.

*      Θέλει να μάθει όσο το δυνατόν συντομότερα την ελληνική γλώσσα, για να μπορεί να διαβάζει και να επικοινωνεί καλύτερα με τον κόσμο.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved