Φυτανίδης: «Η φετινή σεζόν στοίχημα για τον Ατρόμητο»

Φυτανίδης: «Η φετινή σεζόν στοίχημα για τον Ατρόμητο»

Η επιθυμία και η πίστη των συμπαικτών του ότι μπορούν να οδηγήσουν τον Ατρόμητο σε μια… λαμπρή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, «φτιάχνουν» τον Σωκράτη Φυτανίδη, όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του. Στα 27 του, κρίσιμη ηλικία για ποδοσφαιριστή, έπρεπε να πάρει την καλύτερη απόφαση. Ο Σωκράτης Φυτανίδης επέλεξε τελικά τον Ατρόμητο και όπως δηλώνει στο Onsports, νιώθει ήδη δικαιωμένος, καθώς τον εξιτάρει η προπόνηση, ο τρόπος παιχνιδιού της νέας του ομάδας, η στήριξη του κόσμου, μα πάνω από όλα το βλέμμα των συμπαικτών του, που ο ίδιος το μεταφράζει ως δίψα για επιτυχία.

Δυσκολευτήκατε, αλλά τα καταφέρατε κόντρα στον Παναιτωλικό και διατηρήσατε το αήττητο…

«Ισως ακουστεί κλισέ, αλλά η νίκη επί του Παναιτωλικού είναι πολύ σημαντική τόσο για ψυχολογικούς, όσο και για αγωνιστικούς λόγους. Δείχνει ότι η ομάδα πατά καλά στα πόδια της, αν και ακόμα παρατηρούμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Ο Ατρόμητος είναι συγκροτημένος, έχει καλά τακτικά στοιχεία και το ευχάριστο είναι ότι το Σάββατο καταφέραμε να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο του δευτέρου ημιχρόνου, με το αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο στόχος μας για τη συνέχεια. Να ευχαριστιέται ο κόσμος τη μπάλα που βλέπει και να προσθέτουμε πόντους στη συγκομιδή μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το ότι πήραμε τρεις βαθμούς αν και συνολικά δεν ήμασταν καλοί όσο σε προηγούμενους αγώνες. Μία εβδομάδα πριν, φύγαμε με πόντο από την Τρίπολη παρότι βρεθήκαμε στη χειρότερή μας μέρα. Αυτό το στοιχείο έλειπε από τον Ατρόμητο και ίσως κάνει και τη διαφορά στη συνολική πορεία μας».

Σας πείσμωσε η κακή εμφάνιση της Τρίπολης;

«Μας πείραξε θα έλεγα καλύτερα. Και θεωρώ ότι η αντίδρασή μας αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο και αν θες να πρωταγωνιστήσεις, πρέπει να μάθεις να ξεχνάς αμέσως και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Το κάναμε και… ρεφάραμε».

Στο ματς με τον Παναιτωλικό φανήκατε αγχωμένοι. Υπάρχει πίεση στα αποδυτήρια για το κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια;

«Είναι αλήθεια ότι ήμασταν αγχωμένοι. Προσωπικά, θεωρώ «ύπουλα» τέτοιου είδους ματς στην έδρα μας, με αντιπάλους δηλαδή που ενδέχεται να παίξουν κλειστά και να κυνηγήσουν το γκολ στην κόντρα. Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι εντός έδρας επιδόσεις μας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας, άρα πρέπει μέσα στο Περιστέρι να είμαστε αλάνθαστοι. Για να συμβεί αυτό, οφείλουμε να νικάμε και το άγχος, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λογικό να υπάρχει. Δείχνει ότι έχουμε και φιλοδοξίες».

Πάνω που έχετε βρει έναν ρυθμό, έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος. Θεωρείς ότι θα σας ωφελήσει ή θα σας επηρεάσει αρνητικά;

«Νομίζω ότι θα μας κάνει καλό. Είμαστε καινούρια ομάδα και απαιτείται χρόνος για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής. Εχουμε λοιπόν μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία, να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας και να επιστρέψουμε πιο έτοιμοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Μια που μίλησες για αδυναμίες, μπορείς να επισημάνεις κάποια που έχεις διακρίνει ότι έχει ο Ατρόμητος;

«Όχι ότι δεν είμαστε παραγωγικοί, αλλά μπορούμε σίγουρα να βελτιωθούμε στην παραγωγή φάσεων. Οι επιθετικογενείς μας ποδοσφαιριστές είναι πολύ ποιοτικοί και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια».

Βρίσκεσαι κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες στο Περιστέρι. Εχεις βγάλει συμπέρασμα για το αν η επιλογή σου να φορέσεις τη φανέλα του Ατρομήτου σε δικαιώνει;

«Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι θα δικαιωθώ. Το ότι ο Ατρόμητος είναι οργανωμένος και προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας, το γνώριζα. Με το πέρασμα του χρόνου βλέπω κι άλλα πράγματα που με χαροποιούν. Το μεγάλο ίσως όπλο αυτής της ομάδας είναι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Δεν θα πω το κλασικό «είμαστε μια οικογένεια», παρότι όντως νιώθουμε έτσι. Θα πω, όμως, ότι συναναστρέφομαι καθημερινά με καλά παιδιά, καλούς και ευχάριστους χαρακτήρες.

Επιπλέον, το επίπεδο της προπόνησης που σχεδιάζει το προπονητικό τιμ είναι πολύ υψηλό. Διασκεδάζουμε όλοι πηγαίνοντας για δουλειά και αυτό πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό.  Διασκεδάζουμε, επίσης, με τον τρόπο που θέλει ο προπονητής μας να αγωνιζόμαστε, με το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που θέλει να παίζουμε. Αν συνυπολογίσει κανείς το ότι ο πρόεδρος βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα, όπως επίσης και ότι ο κόσμος μας στηρίζει κάθε Κυριακή, αντιλαμβάνεται γιατί ήδη νιώθω ότι το καλοκαίρι πήρα τη σωστότερη απόφαση».

Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Θεωρείς εφικτό στόχο την είσοδο στην πεντάδα;

«Εχω ξαναπεί ό,τι τόσο για τον Ατρόμητο, όσο και για εμένα προσωπικά, αυτή η σεζόν αποτελεί μεγάλο στοίχημα. Ηρθα γιατί πίστευα στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω στα μάτια των συμπαικτών μου ότι νιώθουν ανάλογα. Δεν είμαστε υπερομάδα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν θα μπούμε στην πεντάδα. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι θα διεκδικήσουμε την είσοδό μας. Ανέφικτος στόχος σίγουρα δεν είναι».



Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved