Βαλβέρδε: «Να έχουμε γρήγορο ρυθμό»

Βαλβέρδε: «Να έχουμε γρήγορο ρυθμό»

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιβάλει τον ρυθμό του, προκειμένου να μην αντέξει ο αντίπαλος, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ντέρμπι της Κυριακής (2/10) με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να έχουν ένα γρήγορο ρυθμό, αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από μόνο από τους ίδιους.

«Σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδια για εμάς. Αντιμετωπίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ, που είναι ένας αντίπαλος για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά καλά. Είχαμε καλό ρυθμό και ήμασταν γρήγοροι και ο κίνδυνος που δημιουργήθηκε από τον ΠΑΟΚ ήταν από στημένες φάσεις, όπως το κόρνερ», ήταν τα πρώτα λόγια του «τσινγκούρι».

Και συνέχισε: «Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάμε με πλεονέκτημα στα αποδυτήρια. Πιστεύω πως στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός. Προσπαθήσαμε να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ στις αντεπιθέσεις μας. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία στο τέλος και έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με πολλή κούραση, λόγω και των αγώνων στην Ευρώπη.

Αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ήμασταν λίγο πιο ξεκούραστοι από τον ΠΑΟΚ γιατί είχαμε μία ημέρα περισσότερο να ξεκουραστούμε. Πιστεύω πως το καλύτερο που συνέβη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, που υπήρχαν πολλές διακοπές, είτε λόγω επεισοδίων μεταξύ των παικτών, είτε λόγω της εξέδρας, δεν είχαμε πολλές διακοπές. Παρόλο υπήρχε μεγάλη ένταση, το μυαλό όλων ήταν στο ποδόσφαιρο, όπως έπρεπε να είναι».

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο ήταν να διατηρήσει η ομάδα του τον ίδιο ρυθμό και μετά το τέρμα που δέχθηκε, ανέφερε: «Εμείς αυτό που προσπαθούμε πάντα είναι να έχουμε ένα γρήγορο παιχνίδι. Θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε γρήγορα και να θέτουμε εμείς τον ρυθμό και ο αντίπαλος να ακολουθεί, για να μην αντέξει. Πολύ περισσότερο σήμερα, γιατί ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ ήταν κουρασμένος. Θα ήταν δύσκολο να μας ακολουθήσει μετά από ένα σημείο. Μετά το 2-1 το σκορ δεν ήταν ξεκάθαρο και για αυτό συνεχίσαμε έτσι».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπαίνει σε... κίνδυνο λόγω των δικών του λαθών και όχι λόγω των αντίπαλων ομάδων, υποστήριξε: «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς προσπαθούμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας αντίπαλός μας, τη δεδομένη στιγμή, ο ΠΑΟΚ και προσπαθεί να μας σταματήσει. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά πολλές φορές, επειδή και ο αντίπαλος παίζει, δεν μας αφήνει. Εμείς πάντα θα αναλύουμε το παιχνίδι και σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε τι κάνει και ο αντίπαλος».

Για το γεγονός πως προτίμησε την ίδια ενδεκάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αν τον προβληματίζει πως ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα από στημένες φάσεις, ανέφερε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σήμερα έπαιξαν οι ίδιοι. Δεν είναι το ίδιο πάντα 11. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν θα είναι πάντα οι ίδιοι. Η αλήθεια είναι πως είχαμε πρόβλημα στα κόρνερ, αλλά αυτό οφείλεται πως εκτέλεσαν πολύ καλά τα κόρνερ. Ειδικά ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σπεσιαλίστας. Όπως εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε στην προπόνηση. Εμείς κάναμε ένα πολύ ωραίο γκολ από κόρνερ με την Ξάνθη. Το ίδιο προσπαθήσαμε να κάνουμε και με την Άρσεναλ».

Όσον αφορά στις πολλές χαμένες αντεπιθέσεις της ομάδας του, λόγω επιπολαιότητας των παικτών του, σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τους ποδοσφαιριστές. Πολλές πρέπει να τους βοηθήσουμε να κάνουν πολλά πράγματα για να εκπλήξουν τον αντίπαλο και άλλες φορές να παραμένουν στην τακτική. Στη μέση υπάρχει η τέλεια ισορροπία και εκεί έπρεπε να είμαστε. Αλλά προτιμώ να υπάρχει αυτή η ελευθερία. Και οι παίκτες όπως ο Μιραλάς και ο Τζεμπούρ έκαναν κάποια λάθη, αλλά θέλουν να βάλουν γκολ».

Τέλος, για το γεγονός πως η ομάδα του δεν έχει την ίδια αμυντική συμπεριφορά όπως την προηγούμενη σεζόν, δήλωσε: «Φυσικά και θα μας άρεσε να έχουμε κερδίσει πολλά γκολ διαφορά. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις με πολλά γκολ. Είναι αλήθεια πως έχουμε δεχθεί περισσότερα γκολ από πέρυσι και θέλουμε να το βελτιώσουμε».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved