Καμπάνταης: «Θα βοηθήσει ψυχολογικά η νίκη»

Καμπάνταης: «Θα βοηθήσει ψυχολογικά η νίκη»

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης μίλησε στο Onsports για τη νίκη του ΟΦΗ επί του Εργοτέλη και την χαρακτήρισε ψυχολογική «ένεση» για την συνέχεια των υποχρεώσεων των «μελανόλευκων» στο πρωτάθλημα.

Ο επιθετικός της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου υποστήριξε πως περίμενε ένα δύσκολο ματς κόντρα στον Εργοτέλη, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο ΟΦΗ είχε προετοιμαστεί κατάλληλα έτσι ώστε να πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Καμπάνταη, ο ΟΦΗ πρέπει να επικεντρωθεί στο πως θα είναι ακόμα καλύτερος στη συνέχεια, έτσι ώστε να πετύχει το στόχο του που είναι η παραμονή και η εκ νέου εδραίωση στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Ήταν όπως το περιμέναμε, ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Εργοτέλης είναι μια αξιόλογη ομάδα, το δείχνει η παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία τα τελευταία χρόνια», είπε αρχικά στο Onsports ο επιθετικός του ΟΦΗ.

«Εμείς από την πλευρά μας είχαμε μιλήσει και είχαμε αποφασίσει να πιέσουμε και να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Έπρεπε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου, το πράξαμε αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε ακόμα περισσότερο για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, δεν ήρθε αλλά πήραμε τελικά τη νίκη», πρόσθεσε ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

Ο φορ της ομάδας του Ηρακλείου, τόνισε επίσης πως: «Η ουσία για εμάς είναι το τρίποντο. Πέρα από την εμφάνιση που κάναμε και το γεγονός ότι δεν απειληθήκαμε από τον Εργοτέλη, αυτό που μας απασχολούσε και τελικά το πετύχαμε, ήταν η νίκη. Ήταν ένας καλός αγώνας, ένα δυνατό παιχνίδι και ένα καλό ξεκίνημα για εμάς. Ήταν η πρώτη μας νίκη και αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά πάρα πολύ καθώς υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας».

Ο ΟΦΗ το καλοκαίρι πέρασε από… χίλια κύματα ώσπου τελικά να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη Super League. Με play off της τελευταίας στιγμής, με προετοιμασία χωρίς ανάσα για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και με νέα πρόσωπα που πρόσφατα μπήκαν στην ομάδα. Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Καμπάνταη η ομάδα επηρεάστηκε στις πρώτες αγωνιστικές και θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής για να αποδώσει το ποδόσφαιρο που θέλει.

«Για εμάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έγινε ακόμα πιο δύσκολο από τη στιγμή που ξεκινήσαμε άμεσα προετοιμασία, με 15 ποδοσφαιριστές. Δεν είχαμε καν ολοκληρώσει το ρόστερ μας», τόνισε ο έμπειρος επιθετικός και συμπλήρωσε: «Ήρθαν καινούριο παίκτες και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Θα χρειαστεί χρόνος, όταν έχει αρχίσει ένα πρωτάθλημα και είσαι σε τέτοια κατάσταση πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να φτάσεις στα επίπεδα που θέλεις. Το θετικό για εμάς είναι ότι η ομάδα, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, δείχνει χαρακτήρα. Το ενωτικό κλίμα στα αποδυτήρια το βιώνουμε και φέτος και τα νέα παιδιά έχουν δέσει με όλους τους παλιούς».

Όσο για το αν το ενωτικό κλίμα υπάρχει και στο «δέσιμο» ομάδας και κόσμου, ο Λεωνίδας Καμπάνταης ήταν κατηγορηματικός: «Έχω ξαναπεί ότι ο ΟΦΗ έχει κάτι παραπάνω από τις άλλες ομάδες. Αυτό είναι η έδρα του. Είναι μια έδρα που την σκέφτονται όλοι οι αντίπαλοι όταν πρέπει να έρθουν. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα, πρέπει να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε μέσα στην έδρα μας. Μας βοηθάει ο κόσμος πολύ και πέρσι και φέτος σε κάθε ματς. Αυτό που δεν πρέπει να υπάρχει είναι η απογοήτευση, καθώς είναι μακρύς ο δρόμος, έχει πολλά παιχνίδια και μπορεί να υπάρξει κι ένα άσχημο αποτέλεσμα. Προερχόμαστε από δυσκολίες και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου για να πετύχουμε το στόχο μας».

Ο ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει μια κενή εβδομάδα λόγω των αγώνων της Εθνικής, οι Κρητικοί πιθανό να εκμεταλλευτούν κούραση του «δικεφάλου» από τα συνεχόμενα παιχνίδια αν και ο Λεωνίδας Καμπάνταης θεωρεί ότι ο ΟΦΗ πρέπει να κοιτάξει την δική του απόδοση και να μην επικεντρωθεί παρά μόνο στις αδυναμίες του αντιπάλου.

«Αυτές οι ομάδες είναι φτιαγμένες για συνεχόμενα παιχνίδια, έχει πλούσιο ρόστερ ο ΠΑΟΚ για να ανταπεξέλθει», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Εμείς κοιτάμε πάντα τη δική μας ομάδα. Θα μας ενημερώσει το τεχνικό επιτελείο για κάποιες αδυναμίες που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ και θα πάμε να παλέψουμε για το καλύτερο. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορούμε».

Τέλος, ο Λεωνίδας Καμπάνταης αναφέρθηκε στις προσωπικές του φιλοδοξίες από τη φετινή σεζόν, που είναι πάνω από όλα να είναι υγιής και να βοηθήσει τον ΟΦΗ να πετύχει το στόχο της εδραίωσης στην Super League. Κατηγορία στην οποία ανήκει η ομάδα της Κρήτης σύμφωνα με τον έμπειρο επιθετικό της.

«Εμένα μου αρέσει που πάνω από όλα έχω την υγεία μου. Χαίρομαι την κάθε μέρα, την κάθε προπόνηση, δε ξέρεις τι σου ξημερώνει και δε θέλω να κάνω μεγάλα  όνειρα αλλά χαίρομαι την κάθε μέρα όπως είπα», είπε για τις προσωπικές του φιλοδοξίες ο άσος του ΟΦΗ και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ελπίζω και για τον ΟΦΗ να είναι μια χρονιά που θα σημάνει την εδραίωση του στην κατηγορία για τα υπόλοιπα χρόνια, είναι μια ομάδα που πρέπει να υπάρχει στη μεγάλη κατηγορία».



Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved