Αγγελόπουλος: «Ήμουν βέβαιος για Μήτρογλου»

Αγγελόπουλος: «Ήμουν βέβαιος για Μήτρογλου»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου υποστήριξε πως εξαρχής ήταν βέβαιος ότι η επιλογή του Έλληνα επιθετικού θα απέδιδε καρπούς για την ομάδα των Δυτικών Προαστίων.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί την πλέον επιτυχημένη επιλογή του καλοκαιριού, όχι μόνο για τα γκολ που πετυχαίνει και τους βαθμούς που χαρίζει στον Ατρόμητο αλλά και γιατί ο 23χρονος φορ δουλεύει διαρκώς για να βελτιώνεται και έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Περιστερίου υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός της ομάδας για την φετινή σεζόν είχε αρχίσει πριν τελειώσει καν η περσινή και πως κινήθηκε προς την ελληνοποίηση του ρόστερ αλλά και στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των παικτών του Ατρόμητου.

«Νομίζω ότι αρμόδιος να απαντήσει θα ήταν ο ίδιος ο κ. Σπανός. Η αλήθεια είναι ότι γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Ποδοσφαιρικά μεγαλώσαμε στις ίδιες γειτονιές. Είχε γίνει μια προσπάθεια αρκετά νωρίτερα αλλά ξέρετε τη σχέση που είχα με την Προοδευτική και δεν αποφάσισα να αρχίσω κάτι διαφορετικό. Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται κάποια στιγμή όμως και «αναγκάστηκα» να φτάσω σε αυτή τη συνεργασία», είπε αρχικά ο Γιάννης Αγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ατρόμητο.

Όσο για τον προγραμματισμό του Ατρόμητου, σχολίασε: «Φέτος κινηθήκαμε σε συγκεκριμένους άξονες και είχαμε καταλήξει πριν το τέλος της περσινής σεζόν. Θέλαμε να κάνουμε λίφτινγκ στην ομάδα και να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας φέρνοντας Έλληνες παίκτες είτε παίκτες που να έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ακαδημίες και μελλοντικά να στηριχθούμε σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον του συλλόγου».

Για το γεγονός ότι ο Ατρόμητος πέρσι είχε εξαιρετικά έμπειρους παίκτες, όπως ο Νεμπεγλέρας, στη μεσαία γραμμή και φέτος βασίζεται σε παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες, τόνισε: «Η προσφορά του Νεμπεγλέρα ήταν τεράστια για την ομάδα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ήμασταν όμως σίγουροι για τις αποφάσεις μας γιατί τα δείγματα γραφής των παιδιών, του Μπάλλα, του Αθανασίου και του Σκόνδρα, μας έδειξαν ότι μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτούς και να τους δώσουμε την ευκαιρία για το παραπάνω βήμα. Αποδεικνύετε για την ώρα ότι η επιλογή είναι σωστή».

Για την επιλογή του Κώστα Μήτρογλου, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να εντάξουμε νωρίτερα τον Μήτρογλου στο ρόστερ μας, αλλά υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Όταν υπήρξε πρόσφορο έδαφος κάναμε την κίνηση. Ο Κώστας συνυπολόγισε τις παραμέτρους και ευτυχώς κατέληξε σε εμάς. Πρόκειται για ένα συνδυασμό παραγόντων. Σαφώς πρώτα από όλα είναι το ταλέντο του, αφού είναι σπουδαίους ποδοσφαιριστής. Έχει να κάνει όμως και με το κλίμα που βρήκε στην ομάδα, τη δουλειά που γίνεται με το τεχνικό επιτελείο το οποίο έχει σκύψει πάνω του και προσπαθεί να τον βελτιώσει σε κάποια κομμάτια που χρειάζεται. Το θετικό είναι ότι και ο ίδιος δουλεύει πολύ και δείχνει να θέλει να μάθει και να βελτιωθεί».

Όσο για τα όσα ακούγονται για τον χαρακτήρα του επιθετικού του Ατρόμητου, είπε πως: «Εμείς βασιστήκαμε πάρα πολύ στις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα. Ήμουν βέβαιος όταν κάναμε αυτή την επιλογή καθώς ξέρω τον τρόπο που προσεγγίζει ο προπονητής μας και το επιτελείο μας τους ποδοσφαιριστές και ήμουν βέβαιος ότι δε θα υπάρχει κανένα θέμα. Είμαι ενθουσιασμένος με τη συμπεριφορά του Κώστα, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό και συνεργάζεται άψογα με τους προπονητές και τους συμπαίκτες του».

Για το γεγονός ότι ο Ατρόμητος παίρνει και αποτελέσματα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι επειδή η βαθμολογική συγκομιδή στις πρώτες πέντε αγωνιστικές είναι πάρα πολύ καλή, αυτό που θέλουμε φέτος είναι να συνδυάσουμε τις καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα. Πέρσι αυτό δεν το είχαμε και είχαμε πρόβλημα εκεί. Ενώ παίζαμε καλό ποδόσφαιρο δεν παίρναμε βαθμούς και φτάσαμε στο τέλος να παίζουμε την παραμονή μας».

Τέλος, για τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν, ο Γιάννης Αγγελόπουλος είπε: «Δε θέλω να βάλω κάποιους στόχους, είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Με βάσει την εικόνα της ομάδας ως τώρα και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών μας, μια θέση στην οκτάδα νομίζω ότι θα είναι δίκαια και εφικτή για τον Ατρόμητο φέτος».



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved