Η ανεξήγητη κόντρα της προσφυγιάς!

Η ανεξήγητη κόντρα της προσφυγιάς!

Όταν η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, σε οποιοδήποτε άθλημα, υπάρχει πάντα μια σχεδόν ανεξήγητη ίντριγκα και «φαγωμάρα» που… απλώνεται από τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες μέχρι τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Για τους πιο ηλικιωμένους αυτή η διαμάχη δεν είναι πρόσφατη, αλλά έχει τις ρίζες της στις προηγούμενες δεκαετίες. Οι φίλοι του Πανιωνίου κατηγορούσαν πάντα την «Ένωση» διότι φρόντιζε να αποκτάει σχεδόν πάντα τα μεγάλα ονόματα που φορούσαν τη φανέλα των «κυανέρυθρων». Ειδικά με τον Θωμά Μαύρο έγινε «πόλεμος», αφού στον Πανιώνιο θεώρησαν ότι η ΑΕΚ «έκλεψε» τον νεαρό (τότε) επιθετικό.

Τα χρόνια πέρασαν και η έχθρα ανάμεσα στους δύο συλλόγους παραμένει πάντα ενεργή. Ενστάσεις εκατέρωθεν για το ποιος πραγματικά είναι προσφυγικός σύλλογος, δηλώσεις παραγόντων με μπόλικο… αλατοπίπερο, καθώς και επεισόδια παικτών μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο συντηρούν μέχρι και τώρα την ατέρμονη κόντρα των δύο συλλόγων.

Το Onsports έψαξε στο αρχείο του και σας θυμίζει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά επεισόδια της κόντρας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο. Παράλληλα, ευχόμαστε όλα αυτά να μείνουν στα… συρτάρια και η σημερινή (2/10) αναμέτρηση να μας μείνει αξέχαστη για τα όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το πανό που… άναψε φωτιές!

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2009 όταν ο Πανιώνιος φιλοξένησε την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και επικράτησε άνετα με 3-1. Ωστόσο, τη μεγάλη νίκη των «κυανέρυθρων» επισκίασε ένα πανό που είχαν αναρτήσει οι «Πάνθηρες» και αναφερόταν στην ΑΕΚ. «ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ-ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΚ», έγραφε το συγκεκριμένο πανό και προκάλεσε τον «πόλεμο», μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε για το γεγονός τον πρώην (πλέον) ιδιοκτήτη του Πανιωνίου, Κωνσταντίνο Τσακίρη. Η ανακοίνωση ανέφερε: «Η προσφυγιά δεν είναι προνόμιο, ούτε διαφημιστικό τρικ, όπως έχετε δηλώσει, για να την καπηλεύεστε. Οφείλετε τουλάχιστον σεβασμό στους ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκδιώχθηκαν από την Πόλη και από τα παράλια της Μικράς Ασίας, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να ιδρύσουν συλλόγους που πρεσβεύουν όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά την παράδοση και την μνήμη των χαμένων πατρίδων. Λυπούμαστε ιδιαίτερα, που αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από έναν άνθρωπο που τυχαίνει να είναι πρόεδρος ενός επίσης ιστορικού και προσφυγικού σωματείου. Λίγη τσίπα κύριε πρόεδρε...».

Η «πληρωμένη» απάντηση των «κιτρινόμαυρων»

Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει ακριβώς 2 μήνες από το παραπάνω συμβάν, οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν είχαν ξεχάσει την κίνηση των «κυανέρυθρων». Έτσι, σε έναν αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο ομάδων στο Ελληνικό οι «Ενωσίτες» ανήρτησαν πανό που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του Πανιωνίου. Αυτό έγραφε χαρακτηριστικά: «Tο κόκκινο της προσφυγιάς, τι σημαίνει ρε μπ…. λα, ρουφιάνοι της προσφυγιάς, ντροπή της Σμύρνης, ομαδούλα της γειτονιάς, φουκαράδες αιώνιοι».

Ο… πυγμάχος Εστογιανόφ!

Στο παιχνίδι της 6ης Δεκεμβρίου 2009 εκτός από το πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί του Πανιωνίου, είχαμε… παρατράγουδα και μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Η «κοκορομαχία» μεταξύ του Κάρλος Αραούχο της ΑΕΚ και του Φαμπιάν Εστογιανόφ του Πανιωνίου ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση στο γήπεδο και κατέληξε σε μάχη σώμα με σώμα των δύο παικτών στα αποδυτήρια!

Ο Αραούχο είχε επιτεθεί φραστικά στον Εστογιανόφ με το τέλος του αγώνα και ο Ουρουγουανός δεν το άφησε να… πέσει κάτω. Ο παίκτης του Πανιωνίου πήγε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και γρονθοκόπησε τον Αραούχο για αντίποινα! Το… μαυρισμένο μάτι του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ήταν το αποτέλεσμα εκείνης της αψιμαχίας…

Εκσκαφές… ο Πανιώνιος!

Ένα από τα πιο απίστευτα γεγονότα που έχουν συμβεί στα ελληνικά γήπεδα χαρακτηρίζει τη διαμάχη της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο. Ήταν στα τέλη Αυγούστου του 2010 και η «Ένωση» αναζητούσε έδρα για να παίξει το ευρωπαϊκό της παιχνίδι με την Ναντί Γιουνάιτεντ, καθώς το ΟΑΚΑ δεν ήταν διαθέσιμο. Υπήρξε καταρχήν συμφωνία της διοίκησης των «κιτρινόμαυρων» με την αντίστοιχη των «κυανέρυθρων», για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει η «Ένωση» το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αλλά λογάριαζαν δίχως τη συγκατάθεση των οπαδών…

Στις 24 Αυγούστου, μία μέρα πριν το ματς 70-80 άτομα με κουκούλες που διαφώνησαν με την απόφαση του Ερασιτέχνη Πανιώνιος να δώσει το γήπεδο στην ΑΕΚ, εισέβαλαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου προκάλεσαν φθορές, ώστε να είναι αδύνατη η τέλεση του αγώνα.

Αυτά τα άτομα έσκαψαν το χόρτο έως και ένα μέτρο, ξερίζωσαν τα τέρματα, έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν τους πάγκους! Τελικά, η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο Καραϊσκάκη και ο Πανιώνιος να ξοδέψει ένα… κάρο χρήματα, για να αποκαταστήσει τις ζημιές που είχαν γίνει.

Η πτώχευση και το facebook του Τσακίρη

Τα δύο πιο πρόσφατα γεγονότα που άναψαν τη σπίθα στην (ενεργή) κόντρα των δύο ομάδων προκλήθηκαν από την μεριά του Πανιωνίου. Πριν από λίγες μέρες, οι «κυανέρυθροι» κατέθεσαν αίτημα στο Πρωτοδικείο για πτώχευση της ΑΕΚ, με αφορμή την ασυνέπεια των «κιτρινόμαυρων», όσον αφορά τη μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου. Η ΑΕΚ δεν κάλυψε την επιταγή αξίας 165.000 ευρώ για τον Μάκο την 15η Αυγούστου, όπως έπρεπε και η διοίκηση του Πανιώνιου το τράβηξε στα άκρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο σύλλογοι να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Το δεύτερο «καρφί» των «κυανέρυθρων» προς την ΑΕΚ προήλθε από τον πρώην ιδιοκτήτη του Πανιωνίου, Κωνσταντίνο Τσακίρη. Ο τελευταίος, αμέσως μετά την ήττα της ΑΕΚ από την Στουρμ Γκρατς, ανέβασε στο προφίλ του στο facebook το εξής σχόλιο: «Αυτοί οι κακοί τυρόλοι μου στενοχώρησαν τους πελάτες μας».

Η πρόθεση του Τσακίρη είναι ευδιάκριτη και ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη λίγες μέρες πριν τη σέντρα του αγώνα…

Η ανεξήγητη κόντρα της προσφυγιάς!



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved