«Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση»

«Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση»

Ο Γιώργος Γεωργίου, που είναι εκπρόσωπος της εταιρείας «Arboris Capital», αποκάλυψε ότι αναμένεται να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση που δεν θα αφορά μόνο την αγορά του συνόλου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα περιλαμβάνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την κατασκευή γηπέδου και προπονητικού κέντρου!

Η εταιρεία που εκπροσωπεί ο Γεωργίου έχει το ρόλο του μεσάζοντα και διαχειρίζεται κεφάλαια top οικογενειών. Η Arboris Capital, εφόσον πάρει την εντολή από τον Παναθηναϊκό, είναι έτοιμη να καταθέσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αγορά των μετοχών της ομάδας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος σε ερώτηση για το ενδιαφέρον του πρίγκιπα Σουλτάν για το τριφύλλι απάντησε χαρακτηριστικά: «Νο comment».

Αναλυτικά, όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο  Γεωργίου:

«Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον κ. Γόντικα και είχα την εξουσιοδότηση να καταθέσω προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μια συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση ενός επενδυτικού σχήματος από την Arboris Capital».

Για τον ρόλο της η Arboris Capital:

«Για να βάλουμε τα πράγματα σε σωστή βάση. Δεν μιλάμε για πρόταση οικονομικού ενδιαφέροντος. Μιλάμε για μια πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εύρεση επενδυτικού σχήματος το οποίο από τη στιγμή που θα δοθεί από την ΠΑΕ στην Arboris Capital θα έρθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Βασικά ενδιαφέρεται η Arboris Capital για το σύνολο των μετοχών του Παναθηναϊκού και θα έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα έχει να κάνει με προπονητήριο, γήπεδο, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Για το αν υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για τις μετοχές του Παναθηναϊκού:

«Η Arboris Capital είναι ένα fund που διαχειρίζεται κεφάλαια top οικογενειών και ένα από τα επιτεύγματά της ήταν το deal με τη Μάντσεστερ Σίτι του Σεΐχη Μανσούρ. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για το ποσοστό συμμετοχής της στην ιστορία με την αγγλική ομάδα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξέρει ποια είναι η εταιρεία και ποια τα επιτεύγματά της και αν θέλει μπορεί να τα δώσει στη δημοσιότητα. Ασχολείται με διάφορα. Τράπεζες, ενέργεια και πετρέλαια».

Γιατί ενδιαφέρθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό:

«Είμαι μια συζήτηση που γίνεται καιρό. Είμαστε μία ομάδα μαζί με την Arboris, μέσα σε αυτούς και Έλληνες. Όλοι αυτοί έχουμε σχέση με τη Μέση Ανατολή. Έπεσε η πρόταση στο τραπέζι, ερευνήθηκε και φτάσαμε εδώ, τον τελευταίο μήνα».

Σχετικά με όσα ακούστηκαν για τον ίδιο:

«Δεν είμαι Κύπριος, είμαι Έλληνας με καταγωγή από την Ξάνθη, είμαι επιχειρηματίας και ασχολούμαι με το χώρο της ανακύκλωσης.

Για να ενδιαφέρεται η Arboris σημαίνει πως θα έχει κάτι στο μυαλό της. Αυτό που σας λέω το άκουσε και ο κ. Γόντικας το πρωί. Εάν δοθεί η εντολή στην Arboris Capital, θα έρθει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει το 100% των μετοχών, δηλαδή το 90% αφού το υπόλοιπο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Σέβομαι κι εκτιμώ τους υπόλοιπους μετόχους, αλλά ας αφήσουμε να γίνει το Δ.Σ και τι θέση θα πάρουν και μετά βλέπουμε».

Για το οικονομικό και το χρονικό σκέλος μιας πιθανής συμφωνίας:

«Δεν μπαίνω στη διαδικασία να πω νούμερα γιατί το θεωρώ πρώιμο. Φαντάζομαι το πολύ σε 20 μέρες θα δοθεί η εντολή».

Για το ενδιαφέρον του πρίγκιπα Σουλτάν είπε: «No comment».

Για το σχόλιο του Βλάση Τσάκα, που χαρακτήρισε ως τρικ αυτήν την πρόταση: «Δεν αναζητούμε τη δημοσιότητα, αναζητούμε την πρόκληση και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved