Το... μπάχαλο της Super League

Το... μπάχαλο της Super League

Και το... μπάχαλο συνεχίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Στο ήδη... απαξιωμένο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που ξεκίνησε βιαστικά με 14 ομάδες, ήρθε σήμερα και ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης για να το... απαξιώσει ακόμα περισσότερο.

Οι Αρκάδες έγιναν η τρίτη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας (μετά τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα) που υποβιβάστηκε στη Β’ εθνική για συμμετοχή στην υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών.
Με τον υποβιβασμό του Αστέρα η Σούπερ Λίγκα... ξεμένει πλέον με 13 ομάδες, ενώ ουδείς γνωρίζει τι θα ισχύσει με τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν κατά τις προηγούμενες αγωνιστικές σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια της αρκαδικής ομάδας.{textlink}

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που ουσιαστικά «έκαψε» τον Αστέρα Τρίπολης ήταν οι ηχογραφημένες συνομιλίες του κοριού της ΕΥΠ.

Ακομα, αθώοι κρίθηκαν ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Οι δύο ομάδες, που κατηγορούνταν για εμπλοκή στα στημένα δεν θα έχουν καμία κύρωση. Πρώτον για τον ΟΦΗ δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή του Νύκταρη στην ΠΑΕ, ενώ όσον αφορά την αναφορά στον Μπέο, η επιτροπή δήλωσε αναρμόδια αφού δεν ανήκει πλέον στην Σούπερ Λίγκα.

Σημειωτέον πάντως ότι απόφαση είναι εφέσιμη. Μάλιστα, σε αντίστοιχη περίπτωση, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα μολονότι αρχικά είχαν τιμωρηθεί για εμπλοκή στα «στημένα» με ποινή υποβιβασμού, στη δευτεροβάθμια επιτροπή η ποινή τους μετατράπηκε σε αφαίρεση βαθμών, προτού αποβληθούν από το πρωτάθλημα διότι δεν εξασφάλισαν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού...

Η κατάσταση πλέον, αν παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση, δημιουργεί ένα νέο… μπάχαλο στο πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες έγιναν 13 με την διοργανώτρια Αρχή να έχει διοικητικό συμβούλιο την προσεχή Τρίτη (5/10) προκειμένου να διαγράψει μέλη της και να βρει τους αντικαταστάτες. Βέβαια αυτό αφορούσε τους Βόλο, Καβάλα, αλλά η απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης πρόσθεσε ακόμα ένα… πονοκέφαλο στους διοργανωτές.

Ηδη υπάρχει δίλημμα για τις δύο ομάδες που θα ανέβαιναν στην Λίγκα ανάμεσα σε Λάρισα, Σέρρες (υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα) και Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας (προέρχονται από Football League). Τώρα με τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης θα πρέπει να βρεθεί και τρίτη ομάδα.

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τους τέσσερις αγώνες που ήδη έχουν δώσει οι Αρκάδες. Αν θα ισχύσουν ή όχι, αφού σε περίπτωση αντικατάστασης τους πιθανότατα η νέα ομάδα που θα προκύψει θα δώσει ξανά όλα τα ματς (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τεσσάρων).

Πλέον και εν αναμονή του σκεπτικού της απόφασης, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, αν και όπως διαρρέεται, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξη επαγγελματικής κατηγορίας, ο Αστέρας Τρίπολης θα πάρει μέρος κανονικά στη Football League.

Το μόνο... θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο,  «θέλει» τον Αστέρα να αγωνιζόταν με... μια από τις ομάδες «Α» ή «Β», οπότε δεν γεννάται θέμα αναβολής.

Παράλληλα, εξίσου... θετικό είναι και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των αναμετρήσεων της Εθνικής με Κροατία (7/10) και Γεωργία (11/10), οπότε έως την επανέναρξή του, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα, αφού θα έχει τελεσιδικήσει και η έφεση.

Να τονίσουμε, στο τέλος, ότι ο υποβιβασμός έγινε βάσει του άρθρου 21Α (Δωροδοκία) του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπου στην παράγραφο 4 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ».

«Γλίτωσε» τον ισόβιο αποκλεισμό
Οσον αφορά τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, τον Γιώργο Μποροβήλο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια και όχι με ισόβιο αποκλεισμό διότι η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα έκρινε ότι οι απόπειρες δωροδοκίας σε Μπέο και Ψωμιάδη δεν τελέστηκαν. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αποδείχθηκε ότι ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης πήραν τα λεφτά που τους πρόσφερε ο Μποροβήλος για να χειραγωγήσει τα παιχνίδια με Ολυμπιακό Β. και Καβάλα, αντίστοιχα.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved