Η επιστροφή του Αμπάρη

Η επιστροφή του Αμπάρη

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην σαββατιάτικη αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τη Λάρισα είναι ο Γιώργος Αμπάρης.

Ο Ελληνας τερματοφύλακας έζησε τρία χρόνια στην Τρίπολη, δύο όμορφα, παραγωγικά και ένα στο… ψυγείο. Το διαζύγιο των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι ήταν αναπόφευκτο, με τον Αμπάρη να βρίσκει νέα ποδοσφαιρική στέγη στη Λάρισα.

Ο Ναουσαίος γκολκίπερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 από τον νεοφώτιστο τότε στη Σούπερ Λίγκα, Αστέρα. Φόρεσε γάντια βασικού από την 3η αγωνιστική εκείνης της περιόδου και μετά, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και συμβάλλοντας στην ονειρική πορεία της ομάδας. Την επόμενη χρονιά διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια, ανανεώνοντας παράλληλα το συμβόλαιό του ως το 2012.

Το καλοκαίρι του 2009 όμως ήρθε η ρήξη με τη διοίκηση. Τότε στην Τρίπολη ήθελαν να αρχίσουν να πουλάνε παίκτες, έχοντας ήδη δαπανήσει πολλά λεφτά για την δημιουργία ομάδας. Όταν, λοιπόν έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ μια ικανοποιητική οικονομικά πρόταση για τον Αμπάρη από την Κύπρο, ήθελαν να τον δώσουν. Η πρόταση ήταν από την Ομόνοια, η οποία προτίθετο να δαπανήσει το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ για να εντάξουν τον Ελληνα γκολκίπερ στο δυναμικό τους και οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους, καθώς επιτέλους να μπορούσαν να εισπράξουν λεφτά από την παραχώρηση ενός παίκτη.

Όμως ο Γιώργος Αμπάρης δεν ήθελε να πάει στην Κύπρο. Οντας τότε 26 ετών, δεν ήθελε να πάει στο κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά θα προτιμούσε να μείνει στον Αστέρα, είτε να φύγει για κάποια καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα. Η ρήξη του με τη διοίκηση ήταν βαθιά και οριστική. Αμεσα οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τον Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βέροια, ενώ ο Αμπάρης μπήκε σε μαύρη λίστα. Πληροφορίες ήθελαν τη Φέγενορντ να εκφράζει ενδιαφέρον για τον παίκτη, ωστόσο τα λεφτά ήταν λιγότερα από της Ομόνοιας και η διοίκηση των Αρκάδων δε συναίνεσε.

Για έναν ολόκληρο χρόνο, την περίοδο 2009-10, ο Γιώργος Αμπάρης έδινε καθημερινά το παρών στην προπόνηση και δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε καμία αποστολή αγώνα. Είδε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Αστέρα από την εξέδρα των επισήμων, ενώ δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα. Ακόμη κι όταν είχε την αφορμή, καθώς τον περασμένο χειμώνα οι πληρωμές καθυστέρησαν πάνω από τρεις μήνες, όπως ο Ελληνας γκολκίπερ περίμενε υπομονετικά να έρθει το καλοκαίρι για να ξεκαθαρίσει η κατάστασή του.

Αν και ο Βαγγέλης Βλάχος θα ήθελε να τον υπολογίζει στα πλάνα του, οι διοικούντες δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν να ξαναφορέσει τη φανέλα του Αστέρα. Ετσι, μετά από διεργασίες, λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, με τις δύο πλευρές να λυτρώνονται από μια αδιέξοδη σχέση.

Ο Αμπάρης επιστρέφει το Σάββατο στην Τρίπολη ως αντίπαλος. Με τους οπαδούς του Αστέρα δεν είχε ποτέ κακές σχέσεις, κυρίως γιατί εκτίμησαν το γεγονός ότι δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα, ακόμα κι όταν είχε την ευκαιρία. Πάντως, θεωρείται δύσκολο να τιμηθεί από την διοίκηση για την προσφορά του, όπως γίνεται με τους πρώην που επιστρέφουν…



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved