Νέο επενδυτικό fund για Παναθηναϊκό!

Νέο επενδυτικό fund για Παναθηναϊκό!

Όπως έγινε γνωστό νέα εταιρεία εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εκτός από το Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, που θέλει να πάρει το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και πως την πρόταση την έχει μεταφέρει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε τη διαδικασία της αγοραπωλησίας της Μάντσεστερ Σίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την «πράσινη» ΠΑΕ επιβεβαιώνουν το θέμα και δε διαψεύδουν την είδηση.

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι η ίδια εταιρεία που έχει αποκτήσει την Μάντσεστερ Σίτι αφού κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως σχετίζεται όπως αναφέραμε το δικηγορικό γραφείο που μεσολάβησε στην υπόθεση των "πολιτών" και στην εξαγορά τους από τους Άραβες.

Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πως στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε εκπρόσωπος ξένου επενδυτικού fund που είχε συζήτηση με στελέχη της ΠΑΕ και παρέδωσε φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά του συνόλου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πρόκειται για εκδήλωση ενδιαφέροντος και όχι για επίσημη πρόταση, που όμως θα εξεταστεί και θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, μετά την τέλεση της Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη (04/10). Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση που γίνεται με απόλυτη επισημότητα, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία που εκδηλώνει το ενδιαφέρον ζητάει να της επιτραπεί να διενεργήσει τους απαραίτητους οικονομικούς ελέγχους στα βιβλία της ΠΑΕ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αρχικά διέρρευσε ότι μεσολάβησε αγγλική και συγκεκριμένα η «PCP Capital Partners» της οποίας διευθύντρια είναι η 38χρονη επιχειρηματίας Αμάντα Στέιβλι, που έχει μεγάλο δίκτυο επαφών με επενδυτές από τη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια, πάντως, η συγκεκριμένη πληροφορία διαψεύστηκε και από το περιβάλλον της ΠΑΕ και από στελεχος της ίδιας της Capital. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εταιρεία που ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό έχει έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Αμπού Ντάμπι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο… κομιστής της πρότασης ονομάζεται Γιώργος Γεωργίου χωρίς να έχουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τον συγκεκριμένο.

Ο Γιώργος Νίκας μόλις πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον που υπάρχει, με δήλωσή του στο Onsports υποστήριξε ότι θα βοηθήσει τις εξελίξεις αν αποδειχθεί σοβαρή η πρόταση για την αγορά όλου του ποσοστού της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από ξένη εταιρεία.

Ο Βλάσης Τσάκας όταν πληροφορήθηκε το νέο ενδιαφέρον που υπάρχει, δήλωσε πως η πλευρά του Σαουδάραβα πρίγκιπα δε θα μπει στη διαδικασία πλειστηριασμού για τον Παναθηναϊκό και πως δε θα γίνει αντιπρόταση. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει πλέον αναμονή για την απάντηση της πλευράς Γιάννη Βαρδινογιάννη μετά την επισομοποίηση της πρότασης του Σουλτάν Μπιν Νάσερ.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved