Βλάχος: «Καμία πρόταση από ΑΕΚ»

Βλάχος: «Καμία πρόταση από ΑΕΚ»

Ο Βαγγέλης Βλάχος υποστήριξε πως δεν έχει δεχθεί πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως η Ένωση δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κερδίζει… «με τη φανέλα».

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ένωσης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των «κιτρινόμαυρων» είναι το οικονομικό. Σε ό,τι αφορά τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο αλλά υπογράμμισε πως ήταν ενοχλητική η στάση του Ισπανού να μεταθέτει τις ευθύνες για τις ήττες στους ποδοσφαιριστές.

«Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι σε αυτή την κατάσταση δεν είναι τωρινό. Η ΑΕΚ παλεύει χρόνια να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να έχεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τα τελευταία χρόνια για την ΑΕΚ. Με το μικρό μπάτζετ που έχει, η ομάδα στηρίζεται σε παίκτες που παλαιότερα δε θα μπορούσαν να φορέσουν την φανέλα της ιστορικής αυτής ομάδας», ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην προπονητή του Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, παρά να σταθούμε στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες με φιλότιμο, κάποιοι με εγνωσμένη αξία και στο γεγονός ότι η διοίκηση, ο κόσμος και οι παίκτες θα ξέρουν τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και να μην περιμένουν εύκολο παιχνίδι. Να παλεύουν κάθε ματς με όλες τους τις δυνάμεις για να μη διασυρθεί κι άλλο η ιστορία της μεγάλης αυτής ομάδας που λέγεται ΑΕΚ», σχολίασε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Βλάχος.

Όσο για τις επιλογές του Χιμένεθ, τόνισε: «Δε θα καταφερθώ εναντίον συναδέλφου. Ο κ. Χιμένεθ έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην ΑΕΚ αφού αυτός είναι ο προπονητής και βλέπει τι γίνεται. Καλώς ή κακώς η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι θέμα υλικού και μπάτζετ. Η ομάδα δεν έχει παίκτες ποιοτικούς, έχει λίγους παίκτες γρήγορους για να παίξει καλό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες ομάδες».

Σε ερώτηση για το αν η αλλαγή του Λεονάρντο ήταν λάθος, απάντησε: «Ο Λεονάρντο είναι η ευχάριστη έκπληξη φέτος για την ΑΕΚ. Είναι ένας ταχύτατος παίκτης, ξεχώριζε και χθες από τους υπόλοιπους και φέτος έχει δώσει στοιχεία ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω για την ΑΕΚ, δεν κατάλαβα γιατί να βγει από το παιχνίδι».

Ο Έλληνας προπονητής είπε ακόμα ότι: «Ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του, βλέπει διαφορετικά το κάθε παιχνίδι. Στην προπονητική δεν μπορείς να μοιάσεις σε κάποιον. Το μυαλό δεν μπορεί να μοιάζει, είναι διαφορετικό. Σαν ποδοσφαιριστής μπορεί να έχεις ένα πρότυπο. Σαν προπονητής δεν γίνεται. Έτσι το είδε, έτσι το έκανε ο άνθρωπος».

Για την επόμενη μέρα στην Ένωση, σχολίασε: «Η ΑΕΚ αυτή την ώρα θέλει βοήθεια. Θα πρέπει να είναι όλοι δίπλα της, ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος να είναι δίπλα στους παίκτες που πρέπει να καταλάβουν ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουν μάχη. Δεν υπάρχει άλλη λύση για την ΑΕΚ, πρέπει να ξέρει ότι θα δίνει μάχες».

Για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές είναι επτά μήνες απλήρωτοι, ανέφερε: «Είπαμε και πριν ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν έχεις τέτοια προβλήματα σίγουρα, υπάρχει θέμα. Το πρόβλημα της ομάδας όμως δεν είναι ότι είναι απλήρωτοι επτά μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να παλεύουν συνέχεια, δε μπορεί να πάρει κανένα παιχνίδι με τη φανέλα. Χθες η Στουρμ Γκρατς ήταν μια τραγική ομάδα και η ΑΕΚ την υποτίμησε. Αν σκέφτεται η ΑΕΚ ότι είναι η ΑΕΚ του παρελθόντος, θα χάσει».

Ο Βαγγέλης Βλάχος υπογράμμισε ότι: «Η ΑΕΚ δεν μπορεί να βασίζεται στη φανέλα, την ταυτότητα και το σήμα. Δεν μπορεί πια να κερδίσει με αυτά».

Ενώ πρόσθεσε: «Χρειάζεται μια ηρεμία μετά από αυτή την ήττα που υπέστη η ομάδα. Εγώ θα πω τι με ενοχλεί στο Χιμένεθ. Ήρθε από το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν είναι τυχαίος, αλλά έχει κάνει ένα κακό στην ΑΕΚ. Στις ήττες φταίνε όλοι οι άλλοι και ποτέ αυτός. Μόνο χθες πήρε πρωτοβουλία. Με ενοχλούσε ότι όταν έχανε η ΑΕΚ έφταιγαν οι παίκτες και όταν κερδίζει η ΑΕΚ, όλα καλά».

Όσο για το αν τον έχει ενοχλήσει κανείς από την ΑΕΚ για πιθανή συνεργασία στο μέλλον, τόνισε: «Δεν έχω ενοχληθεί. Και όταν ήταν να έρθει ο Χιμένεθ με είχαν ως υποψήφιο. Και φέτος κάποιοι που δεν είναι παράγοντες της ΑΕΚ πρόλαβαν χθες να μου τηλεφωνήσουν αλλά επίσημα δεν έχω καμία ενόχληση».

Ο Βαγγέλης Βλάχος ρωτήθηκε και για τον ΠΑΟΚ για να απαντήσει πως: «Είδα τον ΠΑΟΚ και μου άρεσε πάρα πολύ. Ο προπονητής έχει δώσει τις σωστές κατευθύνσεις και στην επίθεση και στην άμυνα και ήταν πολύ συγκροτημένη. Με Γκαρσία και Σαλπιγγίδη εκτός και ο ΠΑΟΚ δεν κόλλησε πουθενά. Έχει αποκτήσει ποιότητα και στοιχεία που τον κάνουν μια εξαιρετική ομάδα».

Τέλος, για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο στο Καραϊσκάκη την Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ έχει προσανατολισμούς στο παιχνίδι του και είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες. Δε δέχεται γκολ εύκολα και έχει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά σε κρίσιμα σημεία. Δε θέλω να πω παραπάνω, αλλά θα είναι δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved