Φραγκουλάκης στο Onsports: « Δεν μας τρομάζει το Γεντί Κουλέ»

Φραγκουλάκης στο Onsports: « Δεν μας τρομάζει το Γεντί Κουλέ»

«Στον πόλεμο δεν υπάρχει υποκατάστατο της νίκης» και με αυτό ακριβώς το σύνθημα ετοιμάζεται να παραταχθεί ο Εργοτέλης στην αρένα του «Γεντί Κουλέ» για την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης μίλησε στο Onsports λίγες ώρες πριν από την σέντρα του κρητικού ντέρμπι και κρατάει ψηλά την… σημαία της αισιοδοξίας.

Οχι μόνο για την έκβαση του αγώνα με τον συμπολίτη, αλλά και για τις «πτήσεις» του υγιέστατου (σε όλα τα επίπεδα) Εργοτέλη στην φετινή διαδρομή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 28χρονου μέσου στο Onsports.

Πώς αντιμετωπίζετε το τοπικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»;

«Για εμάς είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, στο οποίο θα παραταχθούμε με στόχο την νίκη μετά τα δύο τελευταία άτυχα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει από μέρους μας καμία ιδιαίτερη αντιπαλότητα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που προέρχονται από την ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να… κουβαλάει τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι».

Ποιοι τομείς θεωρείς ότι θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς;

«Προσωπικά θεωρώ πως εφόσον καταφέρουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και ελέγξουμε την κατοχή της μπάλας, αυτομάτως θα έχουμε το πάνω χέρι. Σίγουρα η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, αφού ο ΟΦΗ παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός στην έδρα του, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καθήκον μας»

Πόσο θα επηρεάσει τις προσπάθειές σας η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»;

«Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Εμείς πάμε να παίξουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Στο παρελθόν άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς έχουν αγωνιστεί σε ανάλογες συνθήκες. Ο Εργοτέλης διαθέτει στο ρόστερ του πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παίξει πολλά ντέρμπι στην καριέρα τους και έχουν τον τρόπο να παραμένουν ανεπηρέαστοι σε καυτές έδρες. Δεν μας τρομάζει το Γεντί Κουλέ.»

Προέρχεσαι από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ χωρίς να σου δοθεί στο παρελθόν η ευκαιρία να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα έξτρα προσωπικό κίνητρο για το «διπλό» στο «Γεντί Κουλέ»;

«Προσωπικά παίζω με το ίδιο κίνητρο σε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Η παλιότερη συνεργασία μου με τον ΟΦΗ, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Τώρα βρίσκομαι στον Εργοτέλη και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στην νίκη».

Πώς αξιολογείς το ξεκίνημα σας στην φετινή κούρσα του πρωταθλήματος;

«Νομίζω ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ σπαταλήσαμε μέσα σε ένα ημίχρονο πολλές κλασικές ευκαιρίες. Στο ματς με τον Ολυμπιακό μας επηρέασε το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε, ακόμη και έτσι όμως, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Εν πάση περιπτώσει αυτά τα παιχνίδια ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά».

Εχει τις δυνατότητες ο φετινός Εργοτέλης να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την εξασφάλιση της παραμονής;

«Οι φιλοδοξίες της διοίκησης, του προπονητή και των παικτών είναι μεγάλες και δεν το κρύβουμε. Η ομάδα χρειάζεται περισσότερη υπομονή και από την στιγμή που θα βρει τα πατήματά της και την ισορροπία της, γιατί όχι να κυνηγήσει μια θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα».

Εχετε συμβιβαστεί με την εικόνα της μικρής προσέλευσης του κόσμου σε ένα αχανές στάδιο σαν το Παγκρήτιο στα εντός έδρας παιχνίδια σας;

«Ξέρουμε ποιος είναι ο κόσμος του Εργοτέλη και δεν μας ενοχλεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κοινό. Να φτιάξουμε τους δικούς μας οπαδούς μέσα από το ποδόσφαιρο που παίζουμε και τα αποτελέσματά, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Εμείς θα δίνουμε πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας για αυτούς που έρχονται προκειμένου να τους κάνουμε να φεύγουνε ικανοποιημένοι από το Παγκρήτιο».

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, πόσο σημαντικό είναι για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε μία ομάδα που διακρίνεται για την  εύρυθμη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα…

«Η υγεία του Εργοτέλη αποτελεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του και οφείλεται στον Απόστολο Παπουτσάκη. Ο μεγαλομέτοχος είναι σαν πατέρα μας, ενώ ο ίδιος μας βλέπει σαν παιδιά του, κάτι που είναι ότι το καλύτερο. Οι παίκτες ξέρουμε τι κάνει για εμάς και φροντίζουμε να τον βγάζουμε ασπροπρόσωπο και να τον κάνουμε χαρούμενο».

Στο πίσω μέρος του μυαλού σου στριφογυρίζει καθόλου η ιδέα της μεταγραφής σε μία μεγαλύτερη ομάδα.

«Είναι ευτύχημα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην δύσκολη εποχή που διανύουμε να παίζει στον Εργοτέλη. Προσωπικά έχω την χαρά να βρίσκομαι στην πόλη μου, στο σπίτι μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα με τον Εργοτέλη. Από εκεί και πέρα εάν στην πορεία έρθει η μεταγραφή θα είναι μια επιτυχία…».

Κρατάς και άλλα γκολ στην κάβα σου για την φετινή σεζόν και εάν έχεις κάποιον ιδιαίτερο πανηγυρισμό ενόψει του ντέρμπι με τον ΟΦΗ;

«Μου αρέσει να σκοράρω. Και σε ποιον ποδοσφαιριστή άλλωστε δεν αρέσει. Όλα τα γκολ που πετυχαίνω τα πανηγυρίζω με πάθος. Το ίδιο θα κάνω και στο Γεντί Κουλέ εφόσον τα καταφέρω, χωρίς να έχει να κάνει με τον αντίπαλο».



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved