Ρόβας στο Onsports: «Φρούριο το Γεντί Κουλέ» (photos)

Ρόβας στο Onsports: «Φρούριο το Γεντί Κουλέ» (photos)

Ψυχή, δύναμη, θέληση και προσωπικές μονομαχίες. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν σύμφωνα με τον Βασίλη Ρόβα τον νικητή στο τοπικό ντέρμπι του Σαββάτου (01/10) του ΟΦΗ με τον Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ».

«Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε για τους εαυτούς μας, την ομάδα μας και για τον κόσμο…», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports o μέσος του ΟΦΗ, τον οποίο ο Νίκος Αναστόπουλος χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα σε ρόλο δεξιού μπακ μετά τον τραυματισμό του Χρήστου Μπούρμπου.

«Όποτε και όπου με χρειαστεί ο προπονητής και η ομάδα μου εγώ θα τη βοηθάω. Είμαι στρατιώτης του ΟΦΗ...», επισήμανε ο Βασίλης Ρόβας.

Αναλυτικά:

- Πώς αντιμετωπίζετε το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στο «Γεντί Κουλέ»;

«Εντάξει, σίγουρα ξέρουμε ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι, το θέλουμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι για πολλούς και διάφορους λόγους, ειδικά για τους εαυτούς μας και την ομάδα μας εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος που είναι πολύ δύσκολη. Σίγουρα με μία τέτοια νίκη πηγαίνεις με άλλη ψυχολογία στα επόμενα ματς. Από κει και πέρα θέλουμε να κερδίσουμε και για τον κόσμο που ξέρουμε πόσο σημασία έχει γιʼ αυτούς η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ολη την εβδομάδα είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι, κάνουμε πολύ καλή προπόνηση και πιστεύω ότι θα είμαστε αντάξιοι του αγώνα».

- Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο ΟΦΗ για να κατακτήσει την νίκη;

«Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και στα προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι ήταν κυρίαρχος σʼ αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω και σʼ εκείνο του Σαββάτου να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί, ώστε να μην δώσουμε περιθώρια στον αντίπαλο να μας απειλήσει, να κινδυνεύσουμε και να έχουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό ματς και σίγουρα χρειάζονται πολλή δύναμη και ψυχή. Η καλή τεχνική περνάει σε δεύτερη μοίρα και πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι προσωπικές μονομαχίες. Και αν έχεις ψυχή, σίγουρα βγαίνεις κερδισμένος».

- Γνωρίζετε πολύ καλά τον αντίπαλό σας κι εκείνος πολύ καλά εσάς. Πρέπει να προσέξετε κάτι περισσότερο από τον Εργοτέλη ή θεωρείς ότι η έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθεί από τη δική σας απόδοση;

«Ο Εργοτέλης δεν είναι ομάδα ενός και δύο χρόνων, είναι ομάδα πέντε χρόνων, έχει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, αλλά πιστεύω ότι το Σάββατο δεν θα παίξει τόσο ρόλο αν έχεις πολύ καλή ή στρωμένη ομάδα. Θα μετρήσει το ποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι και αυτός είναι που θα κερδίσει.

Ελπίζω να είμαστε εμείς και δεν σκεφτόμαστε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Όποιο άλλο αποτέλεσμα έρθει είναι για μας αποτυχία».

- Περισσότερο σας πείραξε η ήττα στην Ξάνθη ή η εμφάνιση ή και τα δύο μαζί;

«Όταν ξεκινάς μʼ ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο και δείχνεις μια πάρα πολύ καλή παρουσία αν και επιστρέφεις καινούργιος στη μεγάλη κατηγορία μετά από δύο χρόνια, σίγουρα αυτή η ήττα και η κακή εμφάνιση στην Ξάνθη έφερε λίγο προβληματισμό στην ομάδα. Πιστεύω, όμως, ότι οι μεγάλες ομάδες μέσα από τα δύσκολα αναγεννιούνται και δεν μένουμε στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Προσωπικά για μένα έχει τελειώσει και για την ομάδα μου. Έχουμε ένα Γολγοθά μπροστά μας με τα επόμενα δύσκολα ματς και ελπίζω να είναι καλή η συνέχεια αρχής γενομένης από το ματς με τον Εργοτέλη».

- Βλέπετε το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη ως μία ευκαιρία για να κάνετε μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα;

«Για μένα αν θες να κάνεις μία καλή πορεία πρέπει να μετατρέψεις σε φρούριο το Γεντί Κουλέ. Να μην χάνεις βαθμούς μέσα στην έδρα σου και εκτός έδρας όσους πόντους παίρνεις είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα. Και κοιτάζεις πάντα, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

- Ήρθαν πολλά καινούργια πρόσωπα στην ομάδα, καλοί ποδοσφαιριστές, τι να περιμένουμε από τον φετινό ΟΦΗ και από τη νέα ομάδα που χτίζεται;

«Εμείς οι παλιότεροι παίκτες που είμαστε από πέρυσι και γνωρίζουμε την ομάδα πολύ καλά και την ψυχολογία πρέπει να βάλουμε αυτά τα παιδιά στο κλίμα, να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα και στη νοοτροπία της. Αυτό δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, να φτιάξεις μία εξαιρετική ομάδα την οποία θέλει ο κόσμος και θέλουμε κι εμείς. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από τους φιλάθλους μας γιατί είναι ο δωδέκατος παίκτης κάθε φορά που παίζουμε είτε εντός, είτε εκτός έδρας και σίγουρα έχει απαιτήσεις από μας. Το πιο λογικό από κάθε φίλαθλο είναι να έχει απαιτήσεις αλλά πρέπει να σκεφτεί κι εμάς ότι ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι με αντίξοες συνθήκες και βρεθήκαμε αυτή τη στιγμή να παίζουμε στα σαλόνια της Αʼ Εθνικής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Από κει που θα βρισκόμασταν στο... τίποτα, είμαστε στα σαλόνια».

- Προσωπικά είσαι έτοιμος νʼ ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του ντέρμπι το Σάββατο είτε ως δεξιός μπακ, είτε ως αμυντικός μέσος, όπου σου ζητήσει ο Νίκος Αναστόπουλος;

«Η θέση μου το ξέρουν όλοι ότι είναι αμυντικό χαφ, αλλά εγώ είμαι στρατιώτης αυτής της ομάδας. Όποτε και όπου με χρειαστεί ο προπονητής και η ομάδα μου εγώ θα τη βοηθάω γιατί είναι καλό ένας προπονητής να έχει ένα παίκτη, ο οποίος θα μπορεί να παίζει δυο, τρεις και τέσσερις διαφορετικές θέσεις. Του λύνει τα χέρια και μακάρι να μου δώσει τη δυνατότητα νʼ αγωνιστώ σʼ αυτό το παιχνίδι με τον Εργοτέλη γιατί μʼ αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια».

- Πώς είναι η εμπειρία του δεξιού μπακ, θέση στην οποία χρησιμοποιείσαι το τελευταίο διάστημα;

«Δεν έπαιξα δεξί μπακ μόνο τελευταία, αλλά και στο παρελθόν όταν με χρειάζονταν προηγούμενοι προπονητές μου σʼ αυτή τη θέση. Πιστεύω ότι αν είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου κι έχεις πολύ καλή τακτική, δεν έχεις πρόβλημα. Είναι μία καινούργια θέση, αλλά πιστεύω νʼ ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και του προπονητή μου».

- Ποιο μήνυμα στέλνεις στους φιλάθλους του ΟΦΗ που αναμένεται για μία ακόμη φορά να δώσουν βροντερό «παρών»;

«Κατʼ αρχάς μέχρι τώρα έχει δείξει ο κόσμος ότι είναι κοντά μας. Δεν μας έχει αφήσει ποτέ και στις δύσκολες και στις καλές στιιγμές. Και εύχομαι να είναι κατάμεστο το γήπεδο το Σάββατο, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το δωδέκατο παίκτη και να κατακτήσουμε τη νίκη».

- Πώς περνάς στο Ηράκλειο, έχεις προσαρμοστεί;

«Έχω προσαρμοστεί και μου αρέσει πάρα πολύ το Ηράκλειο. Σʼ αυτή την πόλη σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις καριέρα στη μεγάλη αυτή ομάδα που λέγεται ΟΦΗ».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved