Προχωράει το θέμα του πρίγκιπα

Προχωράει το θέμα του πρίγκιπα

Συνεχίζονται οι επαφές των δικηγόρων της πλευράς Βαρδινογιάννη και της πλευράς του Σουλτάν Μπιν Νάσερ έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Νομικό «παράθυρο» για το θέμα που έφερε στην επιφάνεια ο Κούγιας.

Μετά τις χθεσινές (28/09) δηλώσεις του Βλάση Τσάκα στο Onsports, όπου ανέφερε ότι έχει στα χέρια του το πρωτότυπο πληρεξούσιο, αλλά και τις συναντήσεις και επαφές που είχε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Παναγιώτη Πετρόπουλο που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Σουλτάν στην Ελλάδα με κάθε επισημότητα πλέον, μπαίνει στην τελική ευθεία η πραγματοποίηση ή όχι της συμφωνίας για την μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ στον Σαουδάραβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Πετρόπουλος έχει πλέον καθημερινά τηλεφωνικές επαφές με τον Σουλτάν Μπιν Νάσερ και τους νομικούς του εκπροσώπους, έτσι ώστε να κερδηθεί χρόνος στην υπόθεση και να καθορίζονται διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στις διεργασίες που γίνονται με τους εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Καμία ανησυχία για τον νόμο 2725/99

Παρά πάντως τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ανέκυψε θέμα μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος σε μια αναφορά του στο θέμα του πρίγκιπα μίλησε για το νόμο 2725/99 που τροποποιήθηκε με το 3057/2002, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, και ανέφερε ότι ακόμα και να υπάρξει οριστική συμφωνία για την μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών στον Σουλτάν Μπιν Νάσερ, θα υπάρξει πρόβλημα και δε θα εγκρίνει τη νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, αυτό που ισχύει σε γενικές γραμμές είναι ότι οι μέτοχοι των ΠΑΕ μπορούν να είναι φυσικά πρόσωπα με ιθαγένεια κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και νομικά πρόσωπα ή εταιρείες που εδρεύουν σε ένα από τα κράτη αυτά.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Σουλτάν Μπιν Νάσερ είναι ενήμεροι για το συγκεκριμένο θέμα και ήδη επεξεργάζονται δύο βασικές επιλογές που έχουν έτσι ώστε να ξεπεράσουν αυτό το νομικό σκόπελο. Τα «παράθυρα» που υπάρχουν είναι πολλά, ωστόσο θα γίνουν τα πάντα σύννομα σε περίπτωση που προχωρήσει το «deal».

Αυτό που μπορεί να γίνει σε πρώτη φάση, είναι να δημιουργήσει ο πρίγκιπας μια εταιρεία με έδρα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο που με απόλυτα νόμιμο τρόπο μέσα σε μια μέρα θα την έχει έτοιμη, και να περάσουν στην κατοχή της εταιρείας αυτής οι μετοχές, ή να δημιουργήσει εταιρεία στην Ελλάδα με τις μετοχές να περνούν σε φυσικό πρόσωπο ελληνικής ιθαγένειας, όπως για παράδειγμα ο Βλάσης Τσάκας που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρίγκιπα.



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved