Ηλιάδης στο Onsports: «Ιδανικές συνθήκες στην Κέρκυρα»

Ηλιάδης στο Onsports: «Ιδανικές συνθήκες στην Κέρκυρα»

«Τσαλακωμένος» από το σκληρό και άδοξο τέλος της θητείας του στον Ηρακλή, ο Στέλιος Ηλιάδης υπέκυψε στις… σειρήνες που έφτασαν στα αυτιά του από το νησί των Φαιάκων και ετοιμάζεται να γράψει τις επόμενες σελίδες της καριέρας του στην Κέρκυρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports, o 25χρονος μέσος χαρακτήρισε ιδανικές τις συνθήκες που συνάντησε στην νησιώτικη ομάδα και εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να απαντήσει θετικά στην πρόταση του ΑΟΚ. Παράλληλα, περιγράφοντας την πρωτόγνωρη εμπειρία των τελευταίων τριών μηνών στην Θεσσαλονίκη, δεν δίστασε να χρεώσει εξ ολοκλήρου στις τελευταίες διοικήσεις του Ηρακλή την αποβολή του «Γηραιού» από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν στην απόφαση να αποδεχτείς την πρόταση της Κέρκυρας;

«Ο βασικός λόγος ήταν το «ζεστό» ενδιαφέρον του κ. Λυράκη. Θεωρώ πως όταν σε πιστεύουν και εμπιστεύονται τις δυνατότητές σου σε τόσο μεγάλο βαθμό, αυτομάτως σου προσφέρουν έξτρα λόγους να απαντήσεις θετικά. Η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για μια αρμονική συνεργασία. Μακάρι να ανάψει το συντομότερο δυνατό το «πράσινο φως» για την συμμετοχή μου στα επίσημα παιχνίδια και να μου δοθεί έτσι η δυνατότητα να δικαιώσω γρήγορα την εμπιστοσύνη που μού έδειξε η Κέρκυρα…»

Πώς αισθάνεσαι που μαζί με τους πρώην πλέον συμπαίκτες σου στον Ηρακλή βρίσκεστε στον «αέρα», υπό την έννοια πως δεν γνωρίζετε επί του παρόντος τα εργασιακά ή καλύτερα μεταγραφικά δικαιώματά σας…

«Εύχομαι τόσο για μένα, όσο και για παλιούς μου συμπαίκτες στον Ηρακλή να βρεθεί μια λύση και να μας επιτραπεί να ξεκινήσουμε άμεσα να παίζουμε στις καινούργιες μας ομάδες, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε τον Ιανουάριο. Θα είναι κρίμα να χάσουμε έξι μήνες, για κάτι που στην ουσία οι ποδοσφαιριστές δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Οι παίκτες είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για τον υποβιβασμό του Ηρακλή στην Δ΄Εθνική. Επιβάλλεται να συμπεριληφθούμε και εμείς στην κατηγορία των παικτών για τους οποίους άνοιξε η έξτρα μεταγραφική περίοδος».

Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση επί του συγκεκριμένου θέματος;

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ, κάτι που αναμένουμε εναγωνίως να συμβεί. Μαζί με ορισμένους από τους πρώην συμπαίκτες μου στον Ηρακλή, αποτελούμε ειδική περίπτωση. Δεν είχαμε συμβόλαια, αλλά ιδιωτικά συμφωνητικά, τα οποία όμως θα πρέπει να αναγνωριστούν ως συμβόλαια, προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα της μεταγραφής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούμε μεγάλη ζημιά και θα παραμείνουμε... αιχμάλωτοι μέχρι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο».

Τι γεύση σου άφηνε ως ουδέτερο παρατηρητή η νέα σου ομάδα, αλλά και πώς σου φαίνεται η εκκίνησή της στο φετινό πρωτάθλημα;

«Μπορεί η Κέρκυρα να μην έχει πάρει τα αποτελέσματα που θα ήθελε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ωστόσο διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ της και έναν πολύ καλό προπονητή. Θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα χρόνου να αντιστραφεί το κλίμα και να αρχίζει να μαζεύει βαθμούς, εκμεταλλευόμενη το πολύ καλό έμψυχο υλικό της».

Συνάντησες φίλους από τα παλιά στην νέα σου ομάδα ή ήρθες στην Κέρκυρα άγνωστος μεταξύ αγνώστων;

«Γνωρίζω πολύ καλά τους Αγρίτη, Γιάντση και τον Σακελλαρίου. Το κλίμα που συνάντησα είναι εξαιρετικό και οι συνθήκες ιδανικές και πάνω απ΄όλα οι πρέπουσες για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που θέλει να κάνει καλά την δουλειά του».

«Με πολλά... αυτογκόλ υποβίβασαν τον Ηρακλή…»

Να υποθέσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν με διαφορά το πιο δύσκολο, ίσως και το χειρότερο της καριέρας σου;

«Η λέξη πιο δύσκολο είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που έζησα. Ηταν μακράν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής μου. Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ όσα πέρασα. Ευτυχώς ήρθε η πρόταση της Κέρκυρας και μου έδωσε την ευκαιρία να ανοίξω μία νέα σελίδα στην καριέρα μου. Στενοχωριέμαι για τον υποβιβασμό της πρώην ομάδας μου στην Δ΄Εθνική. Είναι πραγματικά κρίμα για τον Ηρακλή με ένα σπουδαίο κόσμο από πίσω του, να καλείται να παίξει στην τέταρτη κατηγορία».

Πώς έφτασε στο σημείο ο Ηρακλής να αποβληθεί από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα;

«Πραγματικά θλίβομαι που το λέω, αλλά συνέβη αυτό ακριβώς που ήθελαν οι τελευταίες διοικήσεις. Ο Ηρακλής δέχτηκε πολλά... αυτογκόλ, κάτι που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση στον υπέροχο κόσμο του, που κοντεύει να τρελαθεί από την στενοχώρια του. Πριν από δύο μήνες προέβλεψα το σενάριο της Δ΄Εθνικής και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα».

Πόσο εύκολο θα είναι πλέον για τον Ηρακλή να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να επιστρέψει στο μέλλον δριμύτερος στην «μεγάλη κατηγορία»…

«Εχω την αίσθηση πως με μια σοβαρή πάνω απ΄όλα διοίκηση που θα βγάλει μεράκι και αγάπη για την ομάδα, δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανακάμψει. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ομάδα με την συγκεκριμένη δυναμική και με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό της, να μην ανέβει «τρένο» τις κατηγορίες και να επανέλθει δυναμικά στην Σούπερ Λίγκα, χωρίς χρέη και γιατί όχι, ως μια κερδοφόρα επιχείρηση…».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από το νέο πρωτάθλημα;

«Αν μη τι άλλο είναι κωμικό εν έτει 2011 να γίνεται σέντρα στο πρωτάθλημα με 14, αντί για 16 ομάδες. Θα πει κάποιος ότι εδώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα χίλια μύρια προβλήματα και εσύ ασχολείσαι με το πόσες ομάδες μετέχουν στο πρωτάθλημα; Για όλους εμάς όμως, το ποδόσφαιρο μας ενδιαφέρει διότι είναι το αντικείμενο που αγαπάμε, το υπηρετούμε, και ζούμε τις οικογένειές μας μέσα από αυτό. Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα... βουτηγμένο στις εκκρεμότητες.  Φάνηκε ότι δεν ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι για την περιβόητη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved