Φερνάντεθ στο Onsports: «Επεσα από τα σύννεφα!»

Φερνάντεθ στο Onsports: «Επεσα από τα σύννεφα!»

Ακόμη δεν έχει λάβει τις εξηγήσεις από τον Αστέρα Τρίπολης για την απομάκρυνσή του ο Όσκαρ Φερνάντεθ, ο οποίος, μιλώντας στο Onsports, εξακολουθεί να απορεί με τη βιαστική απόφαση της διοίκησης.

Ο 37χρονος Ισπανός τεχνικός δεν περίμενε να κριθεί τόσο σύντομα το έργο του και παραξενεύτηκε από τον τρόπο που του ανακοινώθηκε. Ωστόσο, δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο της και δηλώνει οπαδός του Αστέρα, θεωρώντας ότι θα κάνει πολύ καλή πορεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Όσκαρ Φερνάντεθ στο Onsports:

Ηρθατε στην Ελλάδα πριν από τρεις μήνες για χάρη του Αστέρα Τρίπολης και μετά από μόλις τρία παιχνίδια απολυθήκατε. Τι νομίζετε ότι συνέβη;

«Έχω ακριβώς την ίδια απορία με εσάς, επειδή από την στιγμή που μας απέλυσαν, κανείς δεν μας έδωσε μια ξεκάθαρη εξήγηση! Ήταν πολύ δύσκολα, πώς μπορεί κάποιος να κρίνει μια δουλειά 80 ημερών μέσα από τα αποτελέσματα μιας εβδομάδας; Μια ομάδα με νέο προπονητή, με νέους παίκτες, με μια μακρά και δύσκολη σεζόν, με λίγα μόνο φιλικά παιχνίδια, που ακροβατούσε μεταξύ Super League και Football League και με βασικούς παίκτες της να είναι τραυματίες… δεν ξέρω, όλα μου φαίνονται πολύ περίεργα».

Τι σας είπαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης αναφορικά με την απόφασή τους να σας απομακρύνουν από τη θέση σας;

«Προφανώς στη διοίκηση της ομάδας δεν άρεσε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι έπρεπε να πάρουν μια απόφαση και η απόφαση που πήραν ήταν να απολύσουν τον προπονητή! Το μόνο που μου είπαν είναι ότι το βασικό πρόβλημα της ομάδας είναι η αδυναμία στο να σκοράρει, αλλά νομίζω ότι αυτό το ξέραμε όλοι από την αρχή!!!».

Νιώθετε πως ο κ. Γιάννης Καϋμενάκης σας αδίκησε;

«Η απόφαση της απόλυσής μου είναι πλέον οριστική, επομένως δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα! Μια μέρα πριν από το παιχνίδι, συζητούσαμε για τη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας μέσα στην ομάδα και πως η ομάδα θα συνέχιζε να αναπτύσσεται αργά και σταθερά, λόγω των πολλών νέων παικτών που υπάρχουν. Επίσης, μου είπαν ότι θα παίρναμε και νέους παίκτες, μου έδωσαν μάλιστα και το όνομα ενός επιθετικού, με τον οποίο μιλούσαν ώστε να υπογράψει, επειδή, όπως είπαν, η ομάδα είχε έλλειψη από έναν παίκτη που να βάζει γκολ… Έχοντας δουλέψει σκληρά στον Αστέρα για τρεις μήνες, νόμιζα ότι είχα αναπτύξει μια καλή σχέση με τον κ. Καϋμενάκη, κι αυτός μαζί μου. Ύστερα, όμως, από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν ξαναμίλησα ποτέ με τον κ. Καϋμενάκη και μιλούσα μόνο με τον Γιώργο Μποροβήλο. Ο κ. Καϋμενάκης ήταν πάντα πολύ καλός μαζί μου και εξεπλάγην όταν κατάλαβα ότι δεν θέλει να μου ξαναμιλήσει!».

Πώς ήταν η σχέση σας με τους παίκτες; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην ομάδα;

«Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους παίκτες του Αστέρα! Ποτέ δεν είχα προβλήματα μαζί τους, πάντα μιλούσα με τον καθένα προσωπικά και έλεγα σε όλους μόνο την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αν κάποιος ήταν θυμωμένος μαζί μου, οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί κάποτε να μην έπαιξε, αλλά αυτό είναι κάτι που είναι λογικό να συμβεί και το καταλαβαίνω! Πιστεύω ότι κανείς στα αποδυτήρια του Αστέρα δεν έχει κάτι εναντίον μου για όλους αυτούς τους τρεις μήνες, επειδή εγώ πάντα τους υποστήριζα και τους βοηθούσα σε πολλές δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν. Ο Αστέρας έχει πολύ καλά αποδυτήρια…».

Τρία παιχνίδια σε οκτώ μέρες, μόνο ένας βαθμός. Γιατί ο Αστέρας δεν πήρε κάτι παραπάνω σε αυτά τα τρία παιχνίδια;

«Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες! Όλοι ξέρουμε ότι όλο το χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της σεζόν ήταν πολύ δύσκολο, με πολλά προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις μέσα στην ομάδα, φιλικά παιχνίδια με ομάδες πολύ χαμηλότερων κατηγοριών, πολλούς βασικούς παίκτες τραυματίες και φυσικά… τρία παιχνίδια μέσα σε μία μόνο εβδομάδα!

Πρώτα ξεκινήσαμε με την Κέρκυρα και η ομάδα μας παρόλο που ήταν καλή δεν κατάφερε να σκοράρει (ο Γκαλίνοβιτς ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης σε εκείνο το παιχνίδι). Στο δεύτερο ματς, η ομάδα ήταν πολύ πιο σοβαρή και έπαιξε καλά στην αντεπίθεση, αλλά απέτυχε στο να βάλει γκολ, ενώ είχε πολλές ευκαιρίες (2 με τον Χούλι, 2 ο Αρσενίεβιτς, από μία οι Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Τσαμπούρης). Τη μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό την έκανε ο Χαριστέας, ενώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα παίξαμε πολύ κακής ποιότητας ποδόσφαιρο και δεν αξίζαμε τίποτα!».

Η ομάδα είχε νέο προπονητή, 12 νέους παίκτες. Πότε θα μπορούσαμε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες του Αστέρα;

«Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που ακόμα διαμορφώνεται, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους πιο σημαντικούς παίκτες είναι τραυματίες και δεν έχουν καταφέρει να παίξουν ακόμα, και αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για τον Αστέρα, όπως οι Πουλίδο, Ναβάρο, Φρακού, Ματούσιακ και οι σοβαρά τραυματίες Ρούμπιλ και Ορόθκο. Αυτή τη στιγμή έρχονται τρεις εβδομάδες χωρίς επίσημο παιχνίδι στη Super League για τον Αστέρα και θα είναι σημαντικές, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει το ομαδικό του πνεύμα. Αυτές οι εβδομάδες θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για μας, γιατί σκοπεύαμε να κάνουμε το μεγάλο «βήμα»! Ο τωρινός προπονητής έχει πολλά πλεονεκτήματα γιατί έχει μπροστά του πολύ χρόνο για δουλειά και μπορεί να τον εκμεταλλευτεί κατάλληλα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται η αποθεραπεία των τραυματιών. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα έχει μια πολύ καλή σεζόν!».

Ζήσατε ένα περίεργο καλοκαίρι στην Ελλάδα, καθώς ο Αστέρας κινδύνευσε με υποβιβασμό στη Β’ Εθνική. Τι σας έλεγαν οι διοικούντες γι’ αυτό;

«Δεν γίνονταν πολλές συζητήσεις γι’ αυτό! Μας είχαν καθησυχάσει, λέγοντάς μας ότι τελικά ο Αστέρας θα καταφέρει να παίξει στη Super League».

Δημιουργήσατε μια πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς του Αστέρα…

«Οι αναμνήσεις που έχω από τους οπαδούς του Αστέρα είναι καταπληκτικές, θα είναι πάντα στην καρδιά μου, γιατί έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι είναι η ψυχή αυτής της ομάδας και εμένα προσωπικά μου συμπεριφέρθηκαν τέλεια! Πάντα θα θυμάμαι τον Αστέρα για τους ανθρώπους του! Για άλλη μια φορά, δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά και να τους πω: Πάμε, πάμε Αστέρας και στα καλά και τα κακά!».

Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες. Ξεκίνησε με 14 ομάδες αντί για 16 και ακόμη δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι άλλες δύο. Πώς την βλέπετε εσείς αυτή την κατάσταση;

«Είναι απίστευτο! Ξέρω ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι μεγάλη έκπληξη για μένα που κάθε μέρα υπάρχουν όλο και περισσότερα προβλήματα στη Super League! Μου φαίνεται πολύ περίεργο! Φυσικά, εκτός από αυτό, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που δημιουργούνται, αν σκεφτείτε ότι μια ομάδα (όπως ο Αστέρας αυτή την στιγμή) πρέπει να μην αγωνίζεται για δύο εβδομάδες, λόγω της ύπαρξης μόνο 14 ομάδων!».

Είπατε ότι έχετε γίνει οπαδός του Αστέρα. Θα παρακολουθείτε τα παιχνίδια της ομάδας;

«Φυσικά. Σκοπεύω να παρακολουθώ τη Super League γιατί πιστεύω ότι είναι μια ενδιαφέρουσα κατηγορία και θα επιθυμούσα να επιστρέψω σαν προπονητής σε κάποια ελληνική ομάδα. Από εδώ και μπρος, θα βλέπω τα παιχνίδια του Αστέρα με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί σε αυτή την ομάδα έκανα καλούς φίλους και πάνω απ’ όλα επειδή οι οπαδοί του Αστέρα είναι απίθανοι!».

Θα σκεφτόσασταν να επιστρέψετε στην Ελλάδα, αν είχατε πρόταση από άλλη ομάδα;

«Το πρωτάθλημα της Super League νομίζω ότι είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και θα μου άρεσε πολύ αν μου γινόταν κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση, ώστε να επιστρέψω και να δουλέψω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θα ήταν πραγματικά πολύ ωραία να επιστρέψω και να εφαρμόσω την δουλειά μου σε κάποια ομάδα στην Ελλάδα…».

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στην διοίκηση του Αστέρα, τους παίκτες και τους οπαδούς;

«Όπως είπα και πριν λίγες ημέρες, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα που ανάρτησα στο facebook, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με κάλεσε να γίνω μέλος της όμορφης οικογένειας του Αστέρα. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά γα την ομάδα και λυπάμαι που έβγαλαν βιαστικές αποφάσεις στην περίπτωση της απόλυσής μου.

Στους παίκτες θα ήθελα να τους πω ότι τους στηρίζω σε ό,τι με χρειαστούν, είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και όλα τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβα μετά την αποπομπή μου από τον πάγκο της ομάδας. Και τέλος φυσικά στους φιλάθλους του Αστέρα που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου, ότι είναι οι καλύτεροι και μην ξεχνάτε: Πάντα πάμε, πάμε Αστέρας!».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας, τώρα που γυρίσατε στην Ισπανία;

«Αυτή τη στιγμή, απολαμβάνω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και ειδικά να παίζω με τον γιο μου, τον οποίο είχα να δω σχεδόν τρεις μήνες. Τώρα εφόσον δεν μπορώ να κάνω άλλα βήματα με τον Αστέρα, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, ώστε να γνωρίσω όσο περισσότερες ομάδες μπορώ και να είμαι έτοιμος εφόσον δεχτώ κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση!».



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved