Τα επόμενα βήματα για το deal με τον πρίκιπα

Τα επόμενα βήματα για το deal με τον πρίκιπα

Στην τελική ευθεία των επαφών για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπαίνουν από σήμερα (28/09) οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ραντεβού του Πετρόπουλου με τους δικηγόρους του μεγαλομετόχου.

Μετά τη χθεσινή (27/09) δήλωση του πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία αλλά και την αποστολή του πληρεξουσίου στον δικηγόρο Παναγιώτη Πετρόπουλο, πλέον υπάρχει ανοικτό πεδίο συζήτησης με το δικηγορικό γραφείο στο οποίο έχει εναποθέσει τις μετοχές του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την μεγάλη αμφισβήτηση που υπάρχει από μερίδα του Τύπου και του κόσμου των «πρασίνων», κυρίως προς το πρόσωπο του Βλάση Τσάκα αλλά και προς τα «θέλω» και την ύπαρξη του Σουλτάν Αλ Σαούντ, η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη φέρεται να εξετάζει πολύ σοβαρά το θέμα και μάλιστα οι νομικοί του εκπρόσωποι χαρακτήριζαν τις θετικές εξελίξεις ως ένα πρώτο βήμα.

Πλέον πρέπει να γίνουν νέα βήματα για να προχωρήσει όμως η συμφωνία. Πρώτο και σημαντικότερο είναι να συναντηθούν οι δύο πλευρές. Αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, έτσι ώστε να συζητηθούν τα διαδικαστικά της συνεργασίας που δεδομένα θα έχουν στο επόμενο διάστημα ώσπου να ολοκληρωθεί το «deal».

Επίσης, πρέπει να φτάσει στα χέρια του Παναγιώτη Πετρόπουλου και το πρωτότυπο πληρεξούσιο, μέσω της πρεσβείας. Για όσους ανησυχούσαν… επειδή χθες (27/09) το πληρεξούσιο έφτασε σε ηλεκτρονική μορφή, η απάντηση ήρθε από την πλευρά των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη που τόνιζαν ότι σε όλα τα διεθνή deal πρώτα έρχεται το e-mail με τα απαραίτητα έγγραφα, πληρεξούσια, προτάσεις κλπ. και ακολουθούν τα πρωτότυπα μέσα σε 2-3 μέρες σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει στις επαφές που θα έχουν το γραφείο Κυριακίδη-Γεωργόπουλου με τον Παναγιώτη Πετρόπουλο, να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Αλ Σαούντ για να είναι και πιο σαφή τα νούμερα και η ανάλυση των 220 εκατ. ευρώ που θέλει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό ο Σαουδάραβας.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει μεταξύ των δυο πλευρών το καθεστώς που ισχύει στο θέμα του γηπέδου αλλά και στο θέμα των εγκαταστάσεων της Παιανίας, όπως και το ταμειακό έλλειμμα της ΠΑΕ το οποίο θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στην πλευρά του πρίγκιπα οι ιθύνοντες των «πράσινων». Τέλος, θα πρέπει να οριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα 20 εκατ. ευρώ από την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ ενώ δεδομένα θα μπουν και ρήτρες από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Όταν όλα αυτά συμβούν τότε θα μπορούμε να μιλάμε για δεδομένη συμφωνία, κάτι που ακόμα είναι πολύ μακριά από το να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια, όπως υποστηρίζουν πλέον και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι ότι έχει γίνει ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικά από την πλευρά του εκπροσώπου του πρίγκιπα, Βλάση Τσάκα, εκφράζεται απόλυτη αισιοδοξία για την τελική συμφωνία μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και Σουλτάν Αλ Σαούντ.



Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved