Λυράκης: «Η πραγματικότητα μας προσγείωσε»

Λυράκης: «Η πραγματικότητα μας προσγείωσε»

Μπορεί η Κέρκυρα να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, ελέω της κακής εκκίνησης στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι άνθρωποι του συλλόγου δουλεύουν για να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, σύμφωνα με τον Νίκο Λυράκη.

Ο γενικός διευθυντής των «Φαιάκων», σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» επανέλαβε πως αναλαμβάνει την ευθύνη, κάτι που είχε τονίσει προ ημερών στο Onsports. Παράλληλα, έδωσε για μία ακόμα φορά ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος κάνει καλή δουλειά στην ομάδα.

«Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε εν μέσω προβλήματος αυτή την στιγμή. Δεν το περιμέναμε αλλά το βλέπουμε, το αντιμετωπίζουν και προσπαθούμε να βρούμε την ηρεμία μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Νίκου Λυράκη.

Και συνέχισε αναφορικά με το που εντοπίζει το πρόβλημα: «Μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες που μεσολάβησαν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, θεώρησα ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα από την αρχή και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Βγήκα και είπα (σ.σ. σε συνέντευξή του στο Onsports) ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Όταν υπάρχουν προβλήματα, τη λύση τη δίνουν οι άνθρωποι που διοικούν. Ενδεχομένως να είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη το καλοκαίρι, βλέποντας την καλή δουλειά του προπονητή, αλλά και την ποιότητα των παικτών που είχαν έρθει στην ομάδα. Ίσως έπρεπε να μην απλώσουμε το χέρι μας πιο… μακριά. Η πραγματικότητα μάς προσγείωσε και εκτιμώ ότι έστω και τώρα μια και ακόμα ακολουθεί ένα… ολόκληρο πρωτάθλημα, να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, να μαζευτούμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία».

Ερωτηθείς αν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, τόνισε: «Συνεχίζει κανονικά. Είναι σχετικά μικρό το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Τον έχω παρακολουθήσει στην προετοιμασία και θεωρώ λότι είναι μία από τις καλύτερες προετοιμασίες και δουλειές που έχει κάνει προπονητής σε ομάδα».

Για τον λόγο που ο Μαυροβούνιος άσος υπέβαλε την παραίτησή του, υποστήριξε: «Αυτό που είπε το απόγευμα του Σαββάτου, είναι ότι αν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ηλεκτροσόκ και περιλαμβάνει την αλλαγή προπονητή, τότε η παραίτησή του ήταν στη διάθεσή μας. Εκτιμάμε τη δουλειά του και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα στην συνομιλία που είχαμε με τον κ. Λιμπάντση, γιατί και οι δύο πιστεύουμε ότι η δουλειά είναι πάρα πολύ καλή. Τα αποτελέσματα ναι μεν έχουν αργήσει, αλλά είναι θέμα χρόνου να έρθουν».

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Κέρκυρα, μίλησε και για το γεγονός πως για μία ακόμα φορά, το μπάτζερ της ομάδας είναι το μικρότερο της κατηγορίας: Για εμάς σημασία έχει ότι μπορούμε και έχουμε την ευκαιρία να καθιερωθούμε στη συνείδηση των φιλάθλων με την παρουσία μας για δεύτερη χρονιά στην Super League. Παγιώνεσαι στον κόσμο και κάτι τέτοιο αποτελεί εφαλτήριο για τη συνέχεια. Παράλληλα, υπάρχει φοβερή εξέλιξη σε υποδομές και έχει ηρεμία, σε μία εποχή που υπάρχει ανασφάλεια».

Για την ανταπόκριση του κόσμου, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε την ανταπόκριση που περιμένουμε. Ωστόσο η περιοχή εδώ έχει ιδιοτυπίες. Είναι τουριστική περίοδος. Οι μόνιμοι απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν κλείνουν και δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να κάνει βόλτα στην παραλία, ελέω του καιρού.

Για το γεγονός πως ακόμα οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν έχουν δείξει κάτι σημαντικό, απάντησε: «Στο δικό μου μυαλό και στη δική μου φιλοσοφία δεν είναι ανάγκη να έχει απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι όταν ήμουν στην Αγγλία και μιλούσα με τους προπονητές, μου είχαν πει ότι αν πετύχεις το 50% των μεταγραφών είναι σαν να έχεις πάρει το 100%. Είναι νωρίς ακόμα για να κριθούν οι παίκτες. Μπορούν να εξελιχθούν. Προσωπικά ελπίζω αρκετά και είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει. Τους πιστεύω και τους στηρίζω».

Όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα και αν έπρεπε να ξεκινήσει, απάντησε: «Δεν είμαι της ακραίας άποψης και της απαξίωσης του ποδοσφαίρου. Έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα και τον επαναπροσδιορισμό πολλών πραγμάτων. Αρχίζει να φαίνεται πως μπαίνει σε σειρά. Θέλει τον χρόνο για να αλλάξει κάτι και μπορούν να γίνουν κακοτεχνίες και αστοχίες. Η απαξίωση του ποδοσφαίρου θεωρώ ότι είναι λανθασμένη. Σήμερα θεωρώ πως θα βγουν κάποιες αποφάσεις για τις ομάδες που θα συμπληρώσουν τον βαθμολογικό πίνακα και εκτιμώ ότι όταν συμπληρωθούν θα είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Βλέπουμε πως ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα, βλέπουμε καλούς και ποιοτικούς αγώνες. Πέφτουν οι τριάρες… σύννεφο. Θυμάστε ότι πολύ λίγα χρόνια ήταν δύσκολο να ξεφύγουν από το 1-0. Βλέπουμε θέαμα, καλούς ποδοσφαιριστές, προπονητές και έχουν φιλοσοφία. Βλέπουμε τη φιλοδοξία που έχει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα, τον Ατρόμητο που «κοιτάει» τα play offs, τις νεοφώτιστες ομάδες τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι έχουν εντυπωσιάσει και βλέπουμε καλά και ποιοτικά παιχνίδια. Το πρωτάθλημα βασίζεται στην περιφέρεια και αυτό είναι σωστό και ώριμο στην εξέλιξη για να μπορέσει να δει ένα καλύτερο μέλλον».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν ήταν σωστή η απόφαση για τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και την εμπλοκή της Κέρκυρας στη υπόθεση με τους φερόμενους ως «στημένους» αγώνες, ο Νίκος Λυράκης, ανέφερε: «Εγώ θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου ήταν λίγο άγαρμπος. Ενδεχομένως μαζί με τα ξερά να κάηκαν και πάρα πολλά χλωρά. Η λάσπη έφαγε πολύ κόσμο. Το αίμα που διψάνε τα ΜΜΕ έρεε άφθονο. Όμως βλέπουμε πως κάποια πράγματα μπαίνουν σε σειρά. Τώρα αν είναι δίκιο ή άδικο για τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Ότι μαθαίνω είναι από τα ΜΜΕ και το έχουμε αντιμετωπίσει επιδερμικά. Είναι κρίμα για ομάδες και λαούς να δέχονται τέτοιο πλήγμα, ανεξάρτητα από τους παράγοντες. Θεωρώ πλέον ότι αρχίζουν και μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά και η εξέλιξη της υπόθεσης θα μας δικαιώσει και θα αποδειχθεί ότι ούτε ως ομάδα, είτε ως πρόσωπα είχαμε κάποια εμπλοκή. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Κέρκυρα και στην πορεία των πραγμάτων θα μας βγάλουν πιο δυνατούς».



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved