O Αρίας στο Onsports: «Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ και κλήση στην Εθνική»

O Αρίας στο Onsports: «Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ και κλήση στην Εθνική»

Το όνομά του βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μεταγραφικού ενδιαφέροντος για τον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο. Οι πρώτες... σειρήνες από την Τούμπα έφτασαν στα αυτιά του την ώρα που ετοίμαζε βαλίτσες για την Γαλλία, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Τάσος Σαλωνίδης, τον έπεισε να λοξοδρομήσει της πορείας του και να στρίψει το τιμόνι προς Θεσσαλονίκη μεριά!

Ο Ντιέγκο Αρίας, περί ου ο λόγος, φόρεσε την φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» και έπειτα από το εξάμηνο «αγροτικό» του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελεί σήμερα μία από τις βασικές μονάδες του ΠΑΟΚ.

Ο Κολομβιανός άσος μίλησε στο Onsports για τους στόχους που έχει θέσει με την ασπρόμαυρη φανέλα, σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, βάζοντας σε προτεραιότητα έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ και την πρόσκληση από την Εθνική ομάδα της χώρας του, «βγάζει το καπέλο» στον Λάζλο Μπόλονι και τους οπαδούς του «Δικεφάλου», ενώ σχολιάζει τα παιχνίδια που ακολουθούν με Ρούμπιν Καζάν και Ολυμπιακό.

Αλήθεια, περίμενες πριν από την σέντρα του αγώνα με την ΑΕΚ να φτάσατε σε μία τόσο εύκολη νίκη;

«Μπαίνοντας στο γήπεδο γνωρίζαμε πως ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κυρίως για την ψυχολογία μας, ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα μία τόσο άνετη επικράτηση. Πραγματοποιήσαμε μεγάλη εμφάνιση, είχαμε πολύ καλή απόδοση και δείχνοντας τρομερή αποφασιστικότητα, καταφέραμε να φτάσουμε στην νίκη που έδωσε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας. Δεν υπήρχε θέμα εκδίκησης από την ΑΕΚ λόγω του αποκλεισμού μας στο Κύπελλο την περασμένη σεζόν. Θέλαμε να κερδίσουμε για τους τρεις βαθμούς και τον κόσμο μας που δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Πώς σου φάνηκε που βρέθηκες αντίπαλος με τον συμπατριώτη σου Φαμπιάν Βάργκας;

«Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη με μεγάλες αγωνιστικές δυνατότητες και προσωπικότητα. Στην Κολομβία έχει πολύ καλό όνομα και σίγουρα αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο».

Τώρα έχετε μπροστά σας δύο δύσκολα παιχνίδια με την Ρούμπιαν Καζάν και τον Ολυμπιακό…

«Πρόκειται για δύο κρίσιμες αναμετρήσεις, αν και πάντα το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι που έρχεται. Τα ευρωπαϊκά ματς έχουν τον δικό τους χαρακτήρα. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση των ομίλων του Europa League και για αυτό θα κυνηγήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ρωσία. Μετά το ματς με την Ρούμπιν, θα αφοσιωθούμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Πόσο ψηλά πάνω από τον πήχη μπορεί να περάσει ο φετινός ΠΑΟΚ;

«Διψάμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο για τον κόσμο μας. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, ωστόσο έχουμε δυνατή ομάδα και μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω πως υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Παίζουμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου αντιπάλου και έδρας. Μακάρι στο τέλος της χρονιάς να μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ τροπαιούχο. Ένα από τα όνειρα μου είναι να σηκώσω έναν τίτλο με την φανέλα του ΠΑΟΚ».

Πόσο ανεβάζει εσένα και τους συμπαίκτες σου ψυχολογικά και αγωνιστικά, η αγάπη του κόσμου και η θερμή υποστήριξη του…

«Είναι φοβερό συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Οι οπαδοί μας είναι πολύ δεμένοι με την ομάδα. Η Τούμπα είναι μια φανταστική έδρα και μας προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα. Από την πλευρά μας θέλουμε να κερδίζουμε για να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας και να του δίνουμε την ευκαιρία να ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Λάζλο Μπόλονι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα του φετινού ΠΑΟΚ…

«Πρόκειται για έναν προπονητή παθιασμένο πάνω απ΄ όλα με το ποδόσφαιρο. Φοβερά εργατικός άνθρωπος και λάτρης της πειθαρχίας, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει πολλά από την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας».

Περιέγραψε μας τις συνθήκες ζωής στην Θεσσαλονίκη…

«Πανέμορφη πόλη και ήρεμη η Θεσσαλονίκη. Και για να το πω με μια λέξη, χαλαραααά…… (γέλια)»

Την φετινή σεζόν και κρίνοντας από τις επιλογές του προπονητή σου, φαίνεται πως καθιερώνεσαι στην βασική ενδεκάδα…

«Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Άλλες φορές τα καταφέρνω και άλλες όχι. Βλέπω τα λάθη μου και προσπαθώ να μην τα επαναλαμβάνω Η αποβολή μου στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, με βοήθησε να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος».

Πολλοί λένε ότι «κουμπώνεις» καλύτερα στο χώρο του κέντρου αγωνιζόμενος δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία…

«Ο Πάμπλο είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και τεράστια προσωπικότητα. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που είμαστε συμπαίκτες. Δεν βοηθάει μόνο εμένα, αλλά όλη την ομάδα. Είναι σημαντικό να βοηθάς και να βοηθιέσαι από κάθε συμπαίκτη σου».

Εκτός από έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ να υποθέσουμε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού σου στριφογυρίζει η κλήση σου στην Εθνική Κολομβίας;

«Δεν είναι απλά μια σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού, αλλά το μεγάλο όνειρο μου. Αποτελεί τιμή για κάθε παίκτη να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του και προσωπικά θα κάνω τα πάντα για να τον πετύχω. Μακάρι κάποια στιγμή να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία και να εκπληρώσω ένα όνειρο ζωής».



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved