Μαρσελίνιο: «Ευεργετικές οι ήττες»

Μαρσελίνιο: «Ευεργετικές οι ήττες»

Αν και είναι στη πρώτη θέση των σκόρερ με τρία γκολ, ο Μαρσελίνιο όταν βάζει γκολ, η Ξάνθη δεν κερδίζει…

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε στην «Εξέδρα» για το άσχημο βαθμολογικό ξεκίνημα των Ακριτών, αλλά και τη συνέχεια, αρχής γενομένης για το παιχνίδι με τον Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαρσελίνιο στην «Εξέδρα»:

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, ήρθε επιτέλους το τρίποντο. Ποια ήταν η ψυχολογία σας πριν από το ματς με τον ΟΦΗ;

«Μετά από τρεις ήττες το λογικό θα είναι να είσαι αγχωμένος και στρεσαρισμένος. Ωστόσο οι ήττες αυτές λειτούργησαν για μας ευεργετικά, αφού ήρθαμε όλοι πιο κοντά και φανήκαμε πιο δεμένοι από ποτέ. Μιλούσαμε καθημερινά στα αποδυτήρια, λέγαμε πως θα πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ πάση θυσία και μπήκαμε στο ματς σίγουροι για τους εαυτούς μας».

Με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ είχατε εξαιρετική εμφάνιση αλλά κανέναν βαθμό. Πως το εξηγείς αυτό; Τι έλειπε;

«Αρχικά να σου πω πως μπορεί να χάσαμε, αλλά οι ήττες αυτές ήταν… ωραίες. Ήταν ήττες που ήρθαν για τη Ξάνθη, έχοντας παρουσιάσει όπως είπες ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είχαμε ευκαιρίες, ήμασταν γρήγοροι επιθετικά και σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, που κλεινόμασταν όλοι πίσω και δεν βγαίναμε μπροστά, παίξαμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά έλλειπε από κάποιο σημείο και μετά η αυτοσυγκέντρωση».

Όταν έγινε το 2-1 με τον ΟΦΗ, φοβήθηκες μην επαναληφθεί ό, τι έγινε με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που είχατε προηγηθεί και μετά χάσατε;

«Η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είτε παίζεις με τον ΟΦΗ είτε με τον Ολυμπιακό, αγωνίζονται έντεκα με έντεκα. Ο φόβος μένει στα αποδυτήρια και το μόνο που μετράει είναι η απόδοση και ο τρόπος που θα διαχειριστείς το ματς».

Τι σας έλεγε ο Μαρίνος Ουζουνίδης πριν το παιχνίδι;

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως μας είπε: "Να μη χάσουμε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας"».

Από δω και πέρα τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα για να αποφύγει ανατροπές όπως αυτές κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ;

«Τώρα ακολουθεί το ματς με τον Άρη. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να διαβάσουμε καλά τον αντίπαλο, να δούμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του στο παιχνίδι και να κινηθούμε ανάλογα. Το παν είναι να είσαι συγκεντρωμένος και να μελετάς σωστά τον αντίπαλό σου. Είτε είσαι τερματοφύλακας είτε είσαι επιθετικό. Το παν είναι η αυτοσυγκέντρωση».

Είσαι ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης μέχρι στιγμής με τρία γκολ. Ωστόσο κάθε φορά που έβαζες κάποιο τέρμα η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει…

«Αυτό πραγματικά με στεναχώρησε πολύ. Από τη μία χαιρόμουν γιατί έβαζα γκολ και από την άλλη δεν μπορούσα να πανηγυρίσω στο τέλος γιατί χάναμε. Ήταν πολύ άσχημη κατάσταση για μένα. Πάνω από όλα με ενδιαφέρει η νίκη της Ξάνθης και όχι αν θα βάλω εγώ γκολ. Δεν παίζει ρόλο ποιος σκοράρει αλλά τι βαθμούς παίρνει η ομάδα. Καταλαβαίνεις πως η χαρά μου έμενε στη μέση».

Πάντως με τον ΟΦΗ δεν σκόραρες και κερδίσατε…!

«Λες να σταματήσω να σκοράρω για να κερδίζει η ομάδα; Θα το σκεφτώ αν και θέλω να ελπίζω πως είναι σύμπτωση!!!».

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ξάνθη ξεκινάει άσχημα στο πρωτάθλημα και παίρνει βαθμό στην τέταρτη αγωνιστική. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Είναι λογικό όταν φεύγουν πολλοί παίκτες από μία ομάδα και έρχονται άλλοι τόσοι στο ρόστερ, να χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ήρθαν πολλά νέα απρόσωπα και θέλαμε χρόνο. Ωστόσο μη ξεχνάς ότι σε παιχνίδι όπως με τον Ολυμπιακό, ήμασταν και πολύ άτυχοι. Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Με τον καιρό θα είμαστε αυτοί που πρέπει και αυτοί που μπορούμε να είμαστε πραγματικά».

Όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι με τα στημένα παιχνίδια και τις διώξεις, πως τις έζησες;

«Καλό θα ήταν όλα αυτά να έμεναν μακριά από τους παίκτες. Χαίρομαι που ανήκω σε μία ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα πράγματα».

Αποτελείς από πέρυσι ένα από τα «καυτά» ονόματα της Ξάνθης. Τι στόχους έχεις;

«Ο στόχος μου είναι διπλός. Θέλω η Ξάνθη να κερδίσει από μένα και εγώ να κερδίσω από τη Ξάνθη. Πρώτα όμως κοιτώ το συμφέρον της ομάδας και μετά το δικό μου. Πρώτα η Ξάνθη και μετά εγώ. Θέλω με την ομάδα αυτή να φτάσω ψηλά. Αν έρθει κάποια στιγμή η ώρα για να φύγω, ελπίζω να γίνει για να βοηθηθεί η ομάδα και να βο9ηθηθώ και εγώ. Αν η Ξάνθη είναι ικανοποιημένη, είναι και ο Μαρσελίνιο ικανοποιημένος. Γι΄ αυτή την ομάδα παίζω με την καρδιά μου…».



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved