Ορμπάιθ: «Δεν φοβάμαι κανέναν»

Ορμπάιθ: «Δεν φοβάμαι κανέναν»

Ο μέσος του Ολυμπιακού, Πάμπλο Ορμπάιθ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» τόνισε πως οι πρωταθλητές αποτελούν ευκαιρία ζωής για εκείνον, ενώ παράλληλα πρόσθεσε δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα δύσκολα για μένα. Όλος ο κόσμος μου φέρεται εξαιρετικά, με διευκολύνει σε κάθε περίπτωση οπότε σε αυτό το σκέλος δεν αισθάνομαι άσχημα», απάντησε ο Βάσκος μέσος όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή της ζωής του από την… Βασκονία στον Πειραιά.

«Για έναν παίκτη, ο οποίος έχει περάσει τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα, αποτελεί πρόκληση όταν σε φωνάζει ένας τόσο σημαντικός σύλλογος, ο οποίος αγωνίζεται στην Ευρώπη και διεκδικεί όλους τους τίτλους στην χώρα του. Σκέφτηκα πως αν θες να αλλάξεις παραστάσεις, η πρόταση του Ολυμπιακού αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία. Ο Ερνέστο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής του οποίου την φιλοσοφία γνωρίζω και αποδέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού με μεγάλη χαρά. Πάντως δεν είχαμε μιλήσει με τον Βαλβέρδε πριν έρθω», πρόσθεσε ο Ορμπάιθ.

Στην συνέχεια ο πρώην άσος της Μπιλμπάο, τόνισε πως κίνητρο του για να έρθει στον Ολυμπιακό, αποτελεί η κατάκτηση τίτλων: «Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα την οποία γνωρίζουμε και στην Ισπανία πολύ καλά. Το σημαντικότερο κίνητρο για μένα ήταν να υπογράψω στην πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας, διότι όλοι θέλουν να αγωνιζόμαστε για τίτλους και στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Βάσκος μέσος, εν συνεχεία σχολίασε: «Πάντα στην αρχή οφείλεις να προσαρμοστείς όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αυτό γίνεται μόλις κατανοήσεις απόλυτα τις αρχές ενός κλαμπ. Οι αρχές και η παράδοση αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι. Μόλις τα καταλάβεις απόλυτα, τότε η προσαρμογή σου θα είναι πιο εύκολη. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο αλλά φέτος αισθάνθηκα όπως τα παιδιά στο σχολείο την πρώτη μέρα».

Για το κοινό σημείο, μεταξύ Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι οι Έλληνες είναι ταυτισμένοι με τον Ολυμπιακό, σε ένα μεγάλο μέρος τους. Από όσο έχω προλάβει να δω, πρόκειται για φιλάθλους πιστούς στην ομάδα. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην Αθλέτικ. Ο κόσμος αποτελεί μέρος του συλλόγου, βρίσκεται πάντα κοντά σου. Ναι, νομίζω πως υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στις δυο ομάδες, εκτός από τα χρώματα».

Ο Πάμπλο Ορμπάιθ έχει την φήμη του… πολεμιστή, και με τις δηλώσεις του, το επιβεβαιώνει: «Μπαίνω στο γήπεδο για να νικήσω κάθε αντίπαλο. Ποτέ δεν κοίταξα αν απέναντι μου βρίσκεται η πρώτη ομάδα ή η τελευταία. Δεν με απασχολεί τι λέει η βαθμολογία αλλά τι θα πούμε εμείς στα παιχνίδια. Όταν παίζω δεν αισθάνομαι φαβορί ή αουτσάιντερ απέναντι σε κανέναν αντίπαλο. Οφείλεις να είσαι ταπεινός και παράλληλα αποφασισμένος, Δεν φοβάμαι κανέναν, σέβομαι όλους. Οφείλεις να μάχεσαι στο γήπεδο, είτε παίζει με τον Μέσι είτε με κάποιον άλλο».

Σχετικά με το στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού: «Το σίγουρο είναι πως δεν θα σας πω εγώ για το ποδοσφαιρικό μας στυλ. Θα τρέχουμε πολύ, θα πιέζουμε τον αντίπαλο, αυτό είναι βέβαιο. Τα υπόλοιπα αφορούν τον προπονητή μας. Τις αδυναμίες μας, ας τις βρουν οι αντίπαλοι μας. Το παιχνίδι μας, διακρίνεται από τον γρήγορο ρυθμό».

Τέλος, ο Πάμπλο Ορμπάιθ, έστειλε το… μήνυμα στον Γιόσου Σαριέγκι: «Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στο γήπεδο. Θα δούμε ποιος θα νικήσει».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved