Μποτζώρης: «Κάνουν παζάρια με τις τιμωρίες»

Μποτζώρης: «Κάνουν παζάρια με τις τιμωρίες»

Με αφορμή τη συμμετοχή της Λέσχης Φίλων Άρη στην ημερίδα της FARE στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Fighting Fraud and Discrimination in Sport», ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Φορέα, Γιώργος Μποτζώρης, μίλησε μεταξύ άλλων για τις προτάσεις που κατέθεσε η Λέσχη αναφορικά με το θέμα των στημένων αγώνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μποτζώρη στον «ΑΡΗΣ FM»:

Aρχικά για την συμμετοχή της Λέσχης στην Ημερίδα της FARE, υπογράμμισε: «Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την εκδήλωση. Άλλωστε πρώτη φορά κάτι μας αφορά τόσο έντονα καθώς συζητήθηκε το θέμα των στημένων αγώνων. Θέλαμε να πούμε πόσο καλά αντιμετώπισε η χώρα μας το θέμα, αλλά βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να πούμε πόσο μειωμένα αντανακλαστικά δείξαμε και το ότι δεν λάβαμε κάποιο μέτρο για να τα αποτρέψουμε στο μέλλον.

Αυτή τη συνάντηση την επιδιώξαμε εμείς, όπως και την θεματολογία, την οποία και προτείναμε. Στο εγγύς μέλλον δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο. Επίσης συζητήθηκαν οι δράσεις που θα γίνουν για την εβδομάδα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Κάτι πιο συγκεκριμένο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες σχετικά με το φάκελο που τους καταθέσαμε».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, τόνισε: «Το ότι ακόμα δεν καθορίστηκε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα έχει επιπτώσεις στους συλλόγους, που βγαίνουν εκτός αγνωστικού και οικονομικού προγραμματισμού. Η πολιτεία δεν έχει δείξει τι θέλει να κάνει για το πρόβλημα των στημένων αγώνων. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα παζάρι με τις τιμωρίες.
Πρέπει να καθοριστούν οι τιμωρίες και να ισχύουν για όλους. Το δύσκολο δεν είναι να αγοράσεις σούπερ κοριούς αλλά να εφαρμόσεις αυτά που πρέπει προκειμένου να εξαλειφτούν τα φαινόμενα αυτά».

Για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα των στημένων αγώνων στην Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα: «Στο επίκεντρο του συνεδρίου ήταν η χώρα μας και η Τουρκία λόγω των στημένων. Βέβαια τα δεδομένα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι διαφορετικά. Στην Τουρκία έχουν δείξει τι πρέπει να κάνουν. Ξέρει ο καθένας που εμπλέκεται, τι αντιμετωπίζει, σε αντίθεση με τη χώρα μας.

Εξανάγκασαν την UEFA να αποβάλλει μια ομάδα της χώρας τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αντί να θέλουμε εμείς να προφυλάξουμε το προϊόν μας, μας επέβαλαν να το κάνουμε. Φυσικά το θύμα της υπόθεσης ήταν ο Άρης. Έγιναν ενέργειες για την αντικατάσταση του Βόλου αλλά όταν έχεις αντίπαλο μια κατάσταση που καθυστερεί, το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Ο Άρης είναι εκτός Ευρώπης ενώ δικαιούταν να είναι.

Αυτά είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι η καλύτερη συγκυρία για την Ελλάδα να βρίσκεται στο στόχαστρο και δικαίως τις περισσότερες φορές.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα τέτοιου είδους φαινόμενα έχουν επιπτώσεις σε όλο τον αθλητισμό και την ανάπτυξη του τόπου. Το να περιφέρονται κάποιοι ελεύθεροι και να απαξιώνουν τις αρχές και το ποδοσφαιρικό προϊόν, μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει».

Για τις πρωτοβουλίες της UEFA προκειμένου να καταπολεμηθεί το θέμα των στημένων αγώνων: «Αυτό που έχουν δημιουργήσει είναι ένα μηχανισμός εντοπισμού στημένων αγώνων και μια ειδική αστυνομία που τους ανιχνεύει. Έχουν αποφασίσει ότι από τη στιγμή που ο στοιχηματισμός έχει μπει στο ποδόσφαιρο, πρέπει να βρουν ένα τρόπο για να συνυπάρξουν αυτά τα δύο».

Για τις προτάσεις που κατέθεσε η Λέσχη: «Αυτό που θέλουμε ως Λέσχη να περάσουμε στην UEFA και τους διάφορους φορείς είναι να ότι οι ομάδες που αποδεδειγμένα έχουν συμμετοχικές διοικήσεις και ακολουθούν εκλογικές διαδικασίες, να απολαμβάνουν διαφορετικό τρόπο αξιολόγησης όσον αφορά την κατάταξη της UEFA και να μην προκύπτει μόνο από τους αγώνες. Είναι διαφορετικό μια ομάδα να ζει από τους οπαδούς της και κάποια άλλη να έχει ένα επιχειρηματία που του παρελθόν του ερευνάται».

Για το αν θα γίνουν στο μέλλον και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις από τη Λέσχη, όπως αυτές σε Καστοριά και Γουμένισσα: «Πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για να ενεργοποιήσουμε το δυναμικό που χρειάζεται για να γίνουν οι εκδηλώσεις. Όταν δεν υπάρχουν παιχνίδια το ενδιαφέρουν του κόσμου ατονεί. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε αρκετές εκδηλώσεις καθώς υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει να συζητήσουμε».



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved