«Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ στον Πύργο τον Λευκό»

«Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ στον Πύργο τον Λευκό»

Την Κυριακή (25/09) το βράδυ, ο ΠΑΟΚ πέρασε με άριστα τις πρώτες… δύσκολες εξετάσεις, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ. Πέντε Έλληνες προπονητές δίνουν… ψήφο εμπιστοσύνης στον «Δικέφαλο» του Βορρά», τονίζοντας πως έχει τις δυνατότητες να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα.

Κωστίκος: «Πλεονέκτημα ο βασικός κορμός»

KostikosΟ ΠΑΟΚ έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα τη φετινή σεζόν, καθώς έχει διατηρήσει το βασικό κορμό του τα τελευταία 4 με 5 χρόνια, σύμφωνα με τον Γιώργο Κωστίκο.

- Θεωρείτε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Έχει έναν κορμό τα τέσσερα τελευταία 4 με 5 χρόνια και έχει δείξει πως πλέον είναι πιο επιθετικογενής».

- Ποιες είναι οι διαφορές που έχει τη φετινή χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες;

«Έχει διαφοροποιηθεί στον τρόπο του παιχνιδιού του. Το πώς παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο, καθώς έχει γίνει πιο επιθετικογενής. Έχει επιθετική χροιά».

- Πού θα πρέπει να ποντάρει για να έχει βάσιμες ελπίδες;

«Εκεί που πρέπει να ποντάρει είναι να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να το διεκδικεί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν θέλεις να είσαι μπροστά στη βαθμολογία και να διατηρηθείς, θα πρέπει να κερδίζεις κάθε παιχνίδι».

- Ποιους τομείς θα πρέπει να προσέξει;

«Θα πρέπει να προσέξει στον εαυτό του, όταν η ομάδα θα κάνει… κοιλιά και δεν θα είναι σε καλή κατάσταση. Τότε πρέπει να παίρνει το αποτέλεσμα».

- Έχοντας δει τα πρώτα δείγματα… γραφής των ομάδων, ποια ομάδα σας έχει εντυπωσιάσει;

«Εμένα ο Ατρόμητος μου δείχνει μια σοβαρότητα. Μου άρεσε και ο Εργοτέλης, παρόλο που είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά δείχνει καλά στοιχεία. Μέχρι στιγμής, η Ξάνθη, που παρόλο δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα, έχει καλή εικόνα. Αυτό που πρέπει να έχει είναι η διάρκεια».

- Αντίθετα, ποια ομάδα δεν σας έχει… γεμίσει το «μάτι»;

«Μέχρι στιγμής η Κέρκυρα δείχνει ότι δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, παρόλο που έχει την εμπειρία της περσινής χρονιάς. Στην πορεία μπορούν όλα να αλλάξουν».

Μαντζουράκης: «Ρυθμισμένη ομάδα»

MantzourakisΤην πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να «χτυπήσει» τον τίτλο του πρωταθλητή, εξέφρασε ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί πως ο «Δικέφαλος» έχει προβάδισμα, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης της ομάδας.

- Ποια είναι η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητά του. Για πρώτη φορά στα χρονικά, παίζεται με διαλείμματα και έχουν ρεπό οι ομάδες. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τις ομάδες και ειδικά τώρα στην αρχή του πρωταθλήματος για αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Είναι πάντα αγωνιστικές στις οποίες μπορεί κάποιος να μελετήσει την ομάδα. Όσο προχωράς σε αυτό έχεις και την πιο ρεαλιστική εικόνα».

- Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει το… βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Πριν 15-20 μέρες είχα πει ότι ο κύριος ανταγωνιστής του Ολυμπιακού φαίνεται να είναι ο ΠΑΟΚ. Έχει μια ομάδα ρυθμισμένη από τα προηγούμενα χρόνια, που η βάση του παιχνιδιού της είναι στην ομοιογένεια που έχει αποκτήσει με το χρόνο. Αν κρίνουμε ότι τα προηγούμενα 2-3 χρόνια είχε καλά αποτελέσματα και με δεδομένη την ενίσχυση της φετινής χρονιάς, σε συνδυασμό με την κατάσταση των άλλων δύο ομάδων, έχει ένα προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα οργανωτικά, όπως και η ΑΕΚ, άρα ο ΠΑΟΚ γίνεται ανταγωνιστής του Ολυμπιακού που έχει ένα καλό επίπεδο για την Ελλάδα. Ενισχύθηκε φέτος, αν θα έχει προβλήματα ο Ολυμπιακός θα είναι σταθερότητας, τα οποία δημιουργούνται από τους καινούριους παίκτες που είναι πολλοί και ήρθαν με απαιτήσεις να είναι στην ενδεκάδα. Ο κορμός του δεν έχει φανεί».

- Θεωρείτε πως υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν;

«Όχι ακόμα, δεν έχουν γίνει αλλαγές. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα πλάνο που μπορεί να αλλάξει πράγματα. Έχει τη διάθεση να αλλάξει. Τα γκολ του ακόμα είναι από αντεπίθεση. Η ανασταλτική του λειτουργία είναι ίδια και μπροστά δεν έχει αλλαγές. Οι νέοι παίκτες δεν έχουν πάρει θέσεις. Στη μεσαία γραμμή έχει μια αλλαγή αλλά και εκεί θεωρώ ότι δεν είναι βασική η αλλαγή. Εκεί όμως θα γίνει με δύο παίκτες δίπλα στον Γκαρσία που πατάνε πιο πολύ στο μισό του αντιπάλου και το προσπαθούν».

- Ποιες ομάδες σας έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα;

«Τα πρώτα βήματα του Ολυμπιακού, τα περίμενα πιο θετικά. Και ο ΠΑΟΚ έκανε μια «γκέλα», αλλά δε μπορούμε να λέμε από τώρα ότι κάποιοι εντυπωσιάζουν. Πρέπει οι προπονητές να είναι πιο προσεκτικοί. Για τον Παναθηναϊκό δεν είναι θετικές οι προβλέψεις, αλλά είδαμε ότι έκανε ένα πολύ θετικό ξεκίνημα και είναι μπροστά και αυτός. Ακόμα λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς κρίσεις. Λείπουν παιχνίδια από τις ομάδες και θα πρέπει να περιμένουμε για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ένας δείκτης είναι η βαθμολογία, αλλά λείπουν παιχνίδια, ένας άλλος δείκτης είναι η σταθερότητα που δείχνει μια ομάδα, αλλά ακόμα δεν έχουν περάσει πέντε αγωνιστικές για να δούμε πώς παίζουν με τι κορμό και σε τι παίκτες στηρίζονται. Δεν μπορούμε όπως έχει γίνει φέτος το πρωτάθλημα, να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα».

Γκουλής: «Να καλλιεργήσει αυτοπεποίθηση»

GoulisΩς βασικό ανταγωνιστή του Ολυμπιακού για τη «μάχη» του πρωταθλήματος, χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ, ο Νίκος Γκουλής. Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, καθώς κάτι τέτοιο θα ανεβάσει τον πήχη.

- Την Κυριακή (25/09) ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πιστεύετε πως ο «Δικέφαλος» έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα;

«Εγώ είχα πει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, πως σε μεγάλο ποσοστό προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός και ο μοναδικός αντίπαλος θα είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν έβλεπα την ΑΕΚ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και τον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που αποστασιοποιήθηκε η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα, γιατί η ομάδα είχε σταθερότητα. Θεωρώ πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός».

- Ποιες είναι οι διαφορές του φετινού ΠΑΟΚ από τις προηγούμενες σεζόν;

«Οι διαφορές είναι ότι Ζαγοράκης και Βρύζας διαχειρίζονται σωστά τα επικοινωνιακά θέματα στην ομάδα και ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει απίστευτη δυναμική».

- Ποια είναι τα σημεία που μπορεί να «χτυπήσει» ο «Δικέφαλος»;

«Ομάδα που έχει υψηλό στόχο, πρέπει να ξεκινάει από την έδρα της. Αν καταφέρει να έχει το απόλυτο εντός έδρας, τότε ο πήχης θα μπει πολύ ψηλότερα. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που διεκδικεί. Δεν θα πρέπει να υποτιμάται ο Παναθηναϊκός. Η αποστασιοποίηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν είναι καλή, γιατί χάθηκε η ηρεμία και η ασφάλεια. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα δύο».

- Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να έχει αξιώσεις για το πρωτάθλημα;

«Πρέπει να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθησή του, να δείξει ότι θέλει το πρωτάθλημα. Να έχει υπομονή και ο κόσμος και η διοίκηση για να κάνει την υπέρβαση».

- Ποιες ομάδες σας έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής;

«Έκπληξη για μένα είναι ο Πανιώνιος, καθώς ξεκίνησε με πολλά προβλήματα. Καλοί παρουσιάζονται και ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα».

- Ποιες είναι οι ομάδες που δεν σας έχουν ικανοποιήσει με την παρουσία τους;

«Περίμενα πολύ καλύτερο τον Αστέρα Τρίπολης. Και την Ξάνθη, την περίμενα να έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Είναι ένα πρωτάθλημα ημιτελές. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν σκέψεις να γίνουν 16 οι ομάδες, αλλά εγώ το βλέπω δύσκολο. Πρέπει να υπάρχουν οι απλές αποφάσεις γιατί είναι οι πιο δύσκολες. Γιατί έχει κόστος. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι το ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα άθλημα που συγκινεί τις μάζες».

Δερμιτζάκης: «Είναι ομάδα - οικογένεια»

Dermitzakis«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα οικογένεια, με ένα κοινό στόχο και σκοπό». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο «Δικέφαλος» μπορεί να γίνει ο βασικός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

- Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα. Θεωρείτε πως έχει τις δυνάμεις να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα;

«Θεωρώ πως ναι. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα που μπορεί να γίνει βασικός ανταγωνιστής στη διεκδίκηση του τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα που αποτελείται από παίκτες που είναι χρόνια μαζί. Ξέρει ο ένας την φιλοσοφία του άλλου και τον τρόπο που παίζει. Είναι μια ομάδα - οικογένεια, με ένα κοινό στόχο και σκοπό. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το κατά πόσο θα προχωρήσει στην Ευρώπη και πόσο θα αντέξει σε τρεις διοργανώσεις».

- Διακρίνετε κάποιες διαφορές με την προηγούμενη σεζόν;

«Δεν βλέπω μεγάλες διαφοροποιήσεις. Η τακτική του και ο σχηματισμός του είναι ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι στις ομάδες που είναι στο ίδιο μήκος κύματος, όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, που δεν έχουν πολύ καλή εικόνα και έχουν προβλήματα, έχει ομοιογένεια στο σύνολο των παικτών. Μετράει και η εμπειρία».

- Πού θα πρέπει να προσέξει για να έχει αξιώσεις;

«Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι η σωστή διαχείριση από πλευράς τεχνικού επιτελείου».

- Ποια είναι η άποψή σας για το φετινό πρωτάθλημα;

«Είναι ένα πρωτάθλημα, που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, λόγω των γνωστών προβλημάτων. Έγινε με 14 ομάδες και υπάρχουν ομάδες που αντί για 4 παιχνίδια έχουν παίξει δύο, υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να βρουν το ρυθμό τους. Μέσα σε αυτές είναι και ο Ολυμπιακός, αυτό είναι αρνητικό στοιχείο φάνηκε στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι δεν κάνει καλό στις ομάδες.

Είναι ακόμα νωρίς και βλέπω ότι δεν υπάρχουν σκοπιμότητες από τις ομάδες και μπαίνουν πάρα πολλά γκολ. Οφείλεται και στους προπονητές που έχουν περάσει μια άλλη φιλοσοφία. Μπαίνουν πολλά γκολ κι αυτό είναι θετικό για τον κόσμο. Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου και φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα τέτοια παιχνίδια.

- Σας έχει εντυπωσιάσει κάποια ομάδα;

«Υπάρχουν ομάδες δεύτερης ταχύτητας, όπως ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, η Ξάνθη, ο Εργοτέλης, ο Παναιτωλικός. Υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεχωρίσει για τον τρόπο παιχνιδιού τους και έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να το συνδυάσουν με αποτελέσματα».

Σταθόπουλος: «Ομοιογένεια και δίψα»

StathopoulosΤην άποψή του πως ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερη δύναμη τη φετινή χρονιά, λόγω της ομοιογένειας και της δίψας για διάκριση, εξέφρασε ο Στάθης Σταθόπουλος. Ο έμπειρος προπονητής τόνισε παράλληλα πως οι Θεσσαλονικείς πλέον παίζουν πιο επιθετικά.

- Θεωρείτε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει «σφήνα» στους δύο «αιώνιους» και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Ο ΠΑΟΚ εν δυνάμει είναι πάντα από τις λίγες ομάδες που μπορεί να κάνει τέτοιο. Αυτό που του δίνει περισσότερη δύναμη φέτος είναι η ομοιογένεια που έχει σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και η δίψα για διάκριση. Ενίσχυσε πάρα πολύ τα άκρα του και ειδικά από τα δεξιά εμφανίζεται πολύ δυνατός. Από πέρυσι υπήρχε το ίδιο δίδυμο, ωστόσο τη φετινό σεζόν αποδίδει πολύ καλά, τον κάνει να παίζει πιο επιθετικά. Φέρνει περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα, ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης είναι σκόρερ. Ο Αθανασιάδης σκοράρει και αυτό είναι μια επιτυχία. Δίνει σημαντικές λύσεις στο επιθετικό τομέα».

- Πού έχετε εντοπίσει τις διαφορές της ομάδας για τη νέα χρονιά;

«Τα πλεονεκτήματα είναι η ομοιογένεια και ότι ενισχύθηκε το επιθετικό παιχνίδι. Έρχονται παίκτες από την άμυνα και αυτοί είναι οι πλάγιοι. Ειδικά μέσα στην Τούμπα, οι αντίπαλοι υποχρεώνονται να τρέχουν περισσότερο».

- Ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν τον τίτλο στον ΠΑΟΚ;

«Το τρόπαιο το δίνει η διάρκεια. Δεν το δίνουν κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια. Πρέπει να εμφανίζεται καλός και δυνατός σε κάθε παιχνίδι».

- Τι θα πρέπει να προσέξει;

«Μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάζει στόχους τους τίτλους. Προτεραιότητα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα για να πάρει η ομάδα έναν τίτλο και στην συνέχεια να κοιτάξει την Ευρώπη. Όσο μπορεί να προχωρήσει θα είναι καλό και έχει υλικό για να το κάνει. Έχει εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να είναι στην βασική ενδεκάδα, όπως ο Ίβιτς, ο Τσιρίλο, ο Σνάουτσνερ και άλλοι».

- Αν και το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή, ποιες είναι οι ομάδες που σας έχουν εντυπωσιάσει και αντίθετα ποιες σας έχουν απογοητεύσει;

Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Όλες οι ομάδες εμφανίζονται καλές. Αυτός που θα έλεγα ότι δεν τον περιμέναμε είναι ο Πανιώνιος. Εμφανίζει κάτι διαφορετικό, με βάση τα προβλήματα που είχε στην αρχή της χρονιάς. Αντίθετα, οι ομάδες που είναι χαμηλά, είναι η Ξάνθη και η Κέρκυρα. Τόσο πολλά άσχημα αποτελέσματα, δημιουργούν προβλήματα».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved