Στα «ερυθρόλευκα» Εστογιανόφ, Ροναλντίνιο! (videos)

Στα «ερυθρόλευκα» Εστογιανόφ, Ροναλντίνιο! (videos)

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού να ολοκληρώθηκε μόλις προ λίγων ημερών, στον Ολυμπιακό ωστόσο, τα «σενάρια» δεν σταματούν ποτέ! Η περίπτωση Εστογιανόφ και οι... λοξές ματιές στον Ροναλντίνιο!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την τύχη να διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ, γεμάτο από παίκτες, οι οποίοι μπορούν να του προσφέρουν λύσεις για κάθε θέση της ενδεκάδας, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν σταματήσει το scouting για υποψήφιους «στόχους» της ομάδας.

Καμία ομάδα, άλλωστε, δεν θεωρείται πλήρης και πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης με την προσθήκη των κατάλληλων παικτών…

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου ότι πολύ μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει και το marketing, με τις μεταγραφές να είναι πολλές φορές περισσότερο απαραίτητες για να «ζεσταθεί» ο κόσμος, ν’ αγοράσει διαρκείας, να «φύγουν» φανέλες κτλ

Αυτό δεν είναι… ελληνικό φαινόμενο, αλλά έτσι λειτουργεί η «βιομηχανία» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν στο… συρτάρι τους αρκετά ονόματα νεαρών -ταλαντούχων και άκρως εξελίξιμων - ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν στο προσεχές μέλλον τους πρωταθλητές Ελλάδας αποτελώντας παράλληλα και μία μορφή «επένδυσης» για τον σύλλογο.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, άλλωστε, έχει επιφορτιστεί, ήδη, με το συγκεκριμένο project και έχει ενεργοποιήσει τις γνωριμίες και την ατζέντα του, ώστε να φέρει τις καλύτερες δυνατές προτάσεις στην διοίκηση του Ολυμπιακού.

Στο «λιμάνι», βέβαια, δεν κοιτούν μόνο το… αύριο, αλλά και το σήμερα! Στο πλαίσιο αυτό, οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων» έχουν ανοιχτά τα μάτια τους και στο πρωτάθλημα της Super League, το οποίο μπορεί να ξεκίνησε (και μάλιστα, «κουτσουρεμένο»…) πριν από λίγες εβδομάδες, υπάρχει ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει…

Ο λόγος για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, τον 29χρονο διεθνή Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό του Πανιωνίου, ο οποίος έχει τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας μ’ αυτά που κάνει - μέχρι τώρα στη φετινή Super League - με την φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης!

Ο Εστογιανόφ έχει… προλάβει στα τέσσερα πρώτα ματς του φετινού πρωταθλήματος να σκοράρει μία φορά και να «σερβίρει» τρεις ασίστ (σ.σ. είναι πρώτος στην σχετική στατιστική κατηγορία) στους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και από… Πειραιά μεριά!

Στον Ολυμπιακό, άλλωστε, μπορεί να έχουν… γεμίσει από δεξιούς χαφ-εξτρέμ, κανείς ωστόσο, δεν μοιάζει ικανός αυτή τη στιγμή να πάρει την φανέλα του βασικού στο… σπίτι του!

Ο Αμπντούν έχει τις προδιαγραφές, δεν είναι ωστόσο, ακόμα έτοιμος λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας, ο Χαβίτο μοιάζει να δυσκολεύεται (τουλάχιστον ως τώρα) να σηκώσει την «βαριά» φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ ο Γκρμπιτς είναι εξελίξιμος, αλλά παράλληλα και άπειρος…

Κανείς από τους προαναφερθέντες δεν έχει καν το όνομά, το οποίο «κουβαλούσε» μαζί του ο Ντένις Ρόμενταλ, όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010 με σκοπό να… γεμίσει τα παπούτσια του Λουτσιάνο Γκαλέτι!

Διότι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός αναζητά αξιόπιστη λύση για το δεξί άκρο της μεσαίας του γραμμής από τότε που αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο ο σπουδαίος Αργεντίνος…  Λύσεις τύπου Ζαϊρί (πέρσι) ή Αμπντούν (φέτος) ίσως και να «βγουν», μία ομάδα του επιπέδου και των αναγκών του Ολυμπιακού ωστόσο, οφείλει να στηρίζεται σε ποδοσφαιριστές top class, με εμπειρία και αγωνιστικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο…

Τέτοιος, κακά τα ψέματα, είναι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, καθώς μετράει περισσότερες από 30 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, ενώ έχει φορέσει την φανέλα ομάδων, όπως η Πενιαρόλ και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο - γεννημένος το 1982 στο Μοντεβίδεο - δεξιοτέχνης μεσοεπιθετικός των «κυανέρυθρων», ο οποίος έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο «χαρίζοντας» στους φιλάθλους της χώρας μας κάποιες ανεπανάληπτες στιγμές ποδοσφαιρικές «μαγείας», είναι ένας από τους παίκτες εκείνους, που «τσεκάρουν» στον Ολυμπιακό κι εφόσον καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά στάνταρ, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» για την απόκτησή του…

Η περίπτωση Ροναλντίνιο

Στον Πειραιά ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία περίπτωση ποδοσφαιριστή, που… γαργαλάει τα όνειρα αρκετών! Ο λόγος για τον «πολύ» Ροναλντίνιο, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, δεν παύει ωστόσο, ν’ αποτελεί παίκτη από το… πάνω ράφι για οποιαδήποτε ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ενδεχόμενη απόκτηση του 31χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος σημειωτέον πρόσφατα επέστρεψε στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του αγωνιζόμενος στο φιλικό με τη Γκάνα, θ’ αποτελούσε «βόμβα μεγατόνων» για το ελληνικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο…) και θ’ άλλαζε επίπεδο στον Ολυμπιακό!

Κι αν όχι αγωνιστικό (υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλουν για την διάθεση πλέον του «Ρόνι» να παίξει… σοβαρά μπάλα), σίγουρα θ’ άλλαζε επίπεδο σε ότι αφορά στο marketing και την αναγνωρισιμότητα του συλλόγου παγκοσμίως!

Η πρόσφατη επίσκεψη του αδερφού του Ροναλντίνιο στην Ελλάδα και δη στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου βρέθηκε στο πλευρό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, «φούντωσε» και πάλι τα σενάρια εκείνα, που ήθελαν τον Βραζιλιάνο να… ρίχνει γέφυρες προς τον Πειραιά!

Ο Ροναλντίνιο μοιάζει αναγεννημένος φέτος με την φανέλα της Φλαμένγκο, καθώς σε 42 ματς μετράει 20 γκολ και 7 ασίστ δείχνοντας ότι παρά τις… ατασθαλίες που έχει κάνει στην ζωή του τα τελευταία χρόνια, είναι σε θέση (αν το θελήσει κι εφόσον το αποφασίσει πραγματικά) να κάνει δυναμικό come back στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Το κασέ του Βραζιλιάνου super star εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό, όχι όμως απρόσιτο για τον Ολυμπιακό, ενώ πολύ σημαντική παράμετρος είναι αυτή του συμβολαίου του με την Φλαμένγκο. Οι διοικούντες την «Φλα» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν ν’ απαλλαγούν από το συμβόλαιο του Ροναλντίνιο σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Copa Libertadores της επόμενης σεζόν. Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός να μπορεί να πιάσει… λιμάνι ως ελεύθερος, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται να καλύψει απλώς (η συγκεκριμένη λέξη, βέβαια, όταν μιλάμε για κασέ τέτοιων ποδοσφαιριστών θα μπορούσε και να μην χρησιμοποιείται…) το συμβόλαιό του…

Ίδωμεν, καθώς το… καλοκαίρι του 2012 δεν είναι και τόσο μακριά! Πολύ περισσότερο δε, τα Χριστούγεννα του ’11!..

Στα «ερυθρόλευκα» Εστογιανόφ, Ροναλντίνιο! (videos)



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved